rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Білий дім — під посиленою охороною через «авто з бомбою»

Білий дім — під посиленою охороною через «авто з бомбою»

У Вашингтоні посилили охорону Білого дому після другого переполоху протягом суботи.
Як повідомила Таємна служба США, до в’їзду на територію президентської резиденції під’їхав автомобіль, водій якого заявив, що у нього – бомба.
Чи справді в авто був вибуховий пристрій – не уточнюється, але водія заарештували, а квартал навколо Білого дому перекрили.
За кілька годин до того затримали іншого чоловіка, який заскочив на паркан резиденції. Дональда Трампа в резиденції у суботу не було – президент поїхав на вихідні до Флориди.
Кілька днів тому на території Білого дому заарештували молодика, який близько опівночі намагався зайти до резиденції.
Йому інкримінували «перебування на забороненій території зі зброєю».

У Сенаті США розпочалися слухання щодо призначення Ніла Ґорсача на посаду судді Верховного суду

У понеділок, 20 березня, у Сенаті США розпочалися слухання щодо призначення федерального судді зі штату Колорадо Ніла Ґорсача на посаду в Колегії Верховного суду США.
Кандидатуру Ніла Ґорсача запропонував президент США Дональд Трамп. У випадку затвердження Ґорсач заповнить вакансію у Верховному суді, яка з’явилась після смерті рік тому консервативного судді Antonin Gregory Scalia. Президент Обама спробував заповнити вакансію, висунувши кандидатуру Мерріка Ґарленда, втім республіканці в Сенаті навіть відмовились розглядати цю кандидатуру, заявивши, що наступного суддю має обирати новий президент.
Напередодні слухань представники Республіканської партії налаштовані оптимістично та вважають, що Ґорсач буде затверджений. А от представники Демократичної партії зіштовхуються з величезним тиском з боку прогресивних активістів, які закликають блокувати це призначення.
Ніл Ґорсач – випускник трьох елітних університетів – Колумбійського, Гарварду та Оксфорду, 49-річний суддя Апеляційного суду, який дотримується консервативних поглядів.
Ґорсач, у випадку затвердження, стане наймолодшим суддею Верховного Суду за понад два десятиріччя.
У Ґорсача «надзвичайний інтелект, фахова юридична освіта та відданість тлумаченню Конституції відповідно до її тексту», – заявив президент США Трамп.
Республіканські законодавці привітали кандидатуру Ґорсача, але демократи висловлюють скептицизм. Лідер меншості в Сенаті Чак Шумер пообіцяв, що демократи матимуть багато запитань до кандидата.
«Суддя Верховного суду має бути спроможним дати відсіч президенту, якщо той спробує тлумачити Конституцію не в інтересах суспільного і державного життя громадян. Маю серйозний сумнів, що суддя Ґорсач відповідає цій вимозі», – твітував Чак Шумер після того, коли Трамп оголосив ім’я судді, який має заповнити вакансію у Верховному суді США.

Помер «батько» рок-н-ролу Чак Беррі

Він перевернув Америку з ніг на голову, він зламав стереотипи музики, без нього б не було рок-н-ролу – такими епітетами наповнена стрічка новин у США, де згадують життя неперевершеного музиканта Чака Беррі – який помер у суботу, пише «Голос Америки». Музикантові було 90 років.
Чак Беррі ввірвався в американський шоу-бізнес нізвідки. Чорношкірий юнак, який працював у 40-х перукарем у Сент Луїсі, у 50-х – уже гримів на всіх радіостанціях країни з найпопулярнішою тоді піснею про автомашину, яку звали Мейбелін.
Відтоді зірка Чака Беррі сяяла лише сильніше. Його заразливі мотиви і тексти, запальні перформанси на сцені і фірмова качина хода з гітарою швидко пробили расові бар’єри і змусили всю Америку рухатися під його музику.
Чак Беррі вважається «батьком» рок-н-ролу. Саме його називають найбільшим натхненником таких груп, як «Біттлз», «Роллінг Стоунз» та багатьох інших.
Сам Чак Беррі випускав хіт за хітом, демонструючи також свою вправність з новим та найпопулярнішим на той час інструментом – електрогітарою.
Чак Бері увійшов у першу групу зірок у пантеоні слави рок-н-ролу. Отримав Ґреммі, виступав зі сцени центру Кеннеді. Він співав у барах і для президентів, і продовжував творити до зрілого віку, залишаючись джерелом натхнення для всіх, хто любить музику і не боїться ламати стереотипи.

Title  

Президент США стане дідусем дев’ятий раз

Другий син Дональда Трампа Ерік і його дружина Лара чекають свою першу дитину, повідомляє People.
Хлопчик має з’явитися на світ у вересні, він стане дев’ятим онуком президента США.
Перед майбутніми батьками стоїть відповідальне завдання – вибрати синові ім’я. За словами Лари Трамп, вони б хотіли назвати новонародженого Чарлі, але таке ім’я вже має їхній собака.
Президент США уже привітав сина та його дружину у Twitter.
«Дуже гордий і дуже радий за вас», – написав він.
Як пише видання, Дональд Трампа має п’ятеро дітей і вісім онуків. П’ятеро з них – від старшого сина Дональда Трампа-молодшого і його дружини Ванесси, ще троє – від доньки Іванки та її чоловіка Джареда Кушнера.

Гілларі Клінтон: «Я готова вийти з лісу»

Кандидат у президенти від Демократичної партії на президентських виборах 2016 року Гілларі Клінтон заявила про свою готовність брати участь у публічних дискусіях на тему змін у політичному кліматі країни, які відбулися від листопада.
«Я відчуваю те, що й багато моїх друзів відчувають. Мені важко дивитися випуски новин», – сказала Клінтон у п’ятницю, виступаючи на щорічному заході з нагоди Дня святого Патрика, влаштованому Товариством ірландських жінок, пише «Голос Америки».
Одначе, вона закликали забути політичні розбіжності і прислухатися одне до одного. «Я готова вийти з лісу, щоб пролити світло і допомогти іншим рухатися вперед», – заявила екс-держсекретар США.
У листопаді 2016 року, через кілька днів після її поразки на президентських виборах, Гілларі Клінтон помітили на прогулянці в лісі біля її резиденції в Чаппакві, в Нью-Йорку. Відтоді вона рідко з’являється на людях.
Останнім часом ширяться чутки про те, що Гілларі Клінтон розглядає можливість балотуватися на виборах в мери Нью-Йорка.

Україна була одним з головних питань на перемовинах Трампа з Меркель

Торгівля, НАТО й Україна стояли високо на порядку денному на перших прямих перемовинах між президентом США Дональдом Трампом та канцлером Німеччини Анґелою Меркель у Вашингтоні, пишуть Euronews.
Після двогодинної розмови та робочого обіду Трамп та Меркель мали спільну пресову конференцію.
Дональд Трамп: «Під час зустрічі я подякував канцлерові Меркель за відданість Німеччини справі збільшення видатків на оборону і внеску, щонайменше, 2% ВВП на цю справу. Хочу подякувати канцлерові за її лідерство у підтримці НАТО та зусилля в Афганістані».
Анґела Меркель: «Думаю, розмова відбулася, ми старалися. Хоча наші думки були різними, ми зібрали людей разом і сказали: це – наш погляд, а якою є думка американської сторони? А тоді шукаймо рішення, компроміси, які були б добрими для обох сторін. Це має бути справедливо».
Трамп також сказав на пресовій конференції, що цінує лідерство Меркель та президента Франції Франсуа Олланда у розв’язанні конфлікту в Україні.
Своєю чергою, Меркель заявила, що стосунки з Росією може бути поліпшено лише після врегулювання ситуації на сході України. Єдиним шляхом до такого врегулювання має бути повне виконання Мінських угод.

CША підтримують вільну торгівлю

Міністр торгівлі США Стівен Мнучин у суботу заявив, що зустріч міністрів фінансів країн G20 була успішною, незважаючи на те, що учасники не змогли домовитися протистояти всім формам протекціонізму, пише «Голос Америки».
«Я впевнений у тому, що мої колеги і я зможемо працювати разом... для сприяння глобальному економічному зростанню і фінансовій стабільності», – заявив Мнучин.
Вказуючи на відданість президента Трампа американським компаніям і працівникам, Мнучин виступив проти заборони торговельного протекціонізму й ефективно усунув з кінцевого спільного комюніке слова про боротьбу з такою політикою.
Однак, Мнучин заявив, що США не відмовляються від вільної торгівлі.
«Ми віримо у вільну торгівлю. Ми є одним з найбільших ринків у світі, ми є одним з найбільших торговельних партнерів у світі. При цьому, ми хочемо переглянути певні торговельні домовленості», – заявив Стівен Мючин, маючи на увазі, зокрема, угоду про NAFTA.
Міністри G20 у Баден-Бадені не змогли досягти угоди і щодо нових зобов’язань для сповільнення кліматичних змін.
Зустріч відбувалася в рамках підготовки до саміту «Великої двадцятки», що відбудеться у Гамбурзі 7-8 липня.

Політику Трампа підтримали 37% американців

Згідно з результатами опитування, проведеного американським інститутом громадської думки Gallup, у даний час діяльність президента США підтримують 37% опитаних.
Зокрема, 37% оцінюють діяльність американського лідера «сприятливо», 58% – «несприятливо».
Зазначимо, що в перший день опитування 22 січня 45% позитивно оцінювали роботу нового глави держави.
В опитуванні Інституту Геллапа взяли участь 1500 повнолітніх американців. Похибка опитувань не перевищує 3%.
Експерти Інституту Геллапа вважають, що на зниження рейтингу глави Білого дому вплинули його висловлювання про глобальне потепління, а також політика щодо Путіна і твердження про те, що Барак Обама санкціонував прослуховування його штаб-квартири в нью-йоркському хмарочосі Трамп-Тауер.

США-Росія: розслідування ФБР

Директор ФБР Джеймс Комі підтвердив, що його відомство проводить розслідування з приводу можливого втручання Росії у президентські вибори у США, повідомляють Euronews.
Виступаючи на слуханнях у Комітеті з розвідки Палати представників Конгресу, він заявив, що розслідуються будь-які зв’язки і можлива координація між членами виборчого штабу Дональда Трампа і російським урядом.
Керівник Федерального Бюро Розслідувань зазначив, що, зазвичай, він не може коментувати розслідування, але цього разу він отримав на це згоду міністерства юстиції.
Джеймс Комі, однак, при цьому заявив, що не буде розкривати деталі і терміни розслідування.

Держсекретар США обговорив із президентом Китаю початок нової ери у відносинах

Johnson зустрівся з генпрокурором США Sessions

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers