rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Свято Т. Г. Шевченка у школі українознавства «Барвінок»
«Ну що б, здавалося, слова...
Слова та голос – більш нічого.
А серце б’ється – ожива,
Як їх почує!..»

Т. Г. Шевченко

Title  
 Title 
Кожна країна має свого національного генія. У Великобританії це Вільям Шекспір, у США – Марк Твен. Українським народним талантом, безумовно, є Тарас Григорович Шевченко. Ім’я Шевченка відоме на весь світ. Не випадково у багатьох країнах йому встановлено пам’ятники, його твори перекладені різними мовами світу, на його честь названо навчальні заклади, театри, площі та вулиці. Вірші видатного Кобзаря вже давно стали класикою і їх з гордістю цитують дорослі та діти.
  Title
  Title

Учні школи українознавства «Барвінок», що у Пейлос-Парку, також неабияк захоплюються творчістю Тараса Шевченка. 18-го березня 2017 року вони підготували урочистий концерт із нагоди Дня народження великого українського митця. У святі взяли участь діти різних вікових категорій – від дошкільнят до п’ятикласників. Викладачі школи «Барвінок» зробили все можливе для того, щоб віддати належне літературній спадщині Тараса Григоровича. Вони майстерно підібрали вірші, пісні та декорації і зробили святкову програму не лише цікавою та насиченою, але й навчальною.
Особливою окрасою Шевченківського концерту були українські народні костюми, в які були одягнені всі, без винятку, учасники свята. Дівчата красувались у вишиваних сорочках, з барвистими стрічками у волоссі, намисті кольору спілої калини та синьо-жовтих віночках. Хлопці мали змогу похизуватись яскравими шароварами, солом’яними капелюхами та червоними козацькими запасками.
Учні декламували численні вірші, написані Шевченком. Серед них – «Думка», «Сонце України» та iншi. Також на святі дзвінко лунали відомі українські пісні «Гей, там на горі Січ іде», «Садок вишневий коло хати», «А ми прoсo сіяли», «Пoклiн тобі, Тарасе». А особливо талановиті учні дивували глядачів чудовим виконанням патріотичних мотивів на сопілці та фортепіано.
Діти надзвичайно вдало відтворили випадок з життя малого Тараса, коли той пішов шукати «залізні стовпи долі», що «підпирали» небо, і заблукав у полі. На щастя, чумаки, зустрівши Шевченка, забрали його зі собою і ввечері привезли до рідного села Кирилівка.
Святковий виступ школярів, приурочений пам’яті Кобзаря, відбувся на оптимістичній ноті. Всі учні були у піднесеному настрої, а глядачів переповнювали позитивні емоції віри у краще майбутнє України і надії на мир та спокій на землі.
Талант Шевченка багатогранний. Він проявився в поезії та прозі, в художній, графічній і громадській діяльності, філософії, політиці та фольклористиці. Пам’ять про нього живе й передається з покоління в покоління, а творчість великого Кобзаря набуває все нового і нового значення.
Шевченко завжди із впевненістю дивиться у завтрашній день. Будучи оптимістом все своє життя, він закликає і нас до єдності, стійкості, взаємоповаги та віри в краще майбутнє:
«І на оновленій землі
Врага не буде, супостата,
А буде син, і буде мати,
І будуть люде на землі».
Фoтo Павла Ярiша

Свято Шевченка в школі українознавства при Українському Православному соборі св. князя Володимира, Чикаго

Український Інститут модерного мистецтва Чикаго святкує 45-річчя. Чикаго 1971-2017

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers