rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Окупанти двома групами атакували ЗСУ під Маріуполем, троє українських військових загинуло, 9 поранено
Основні бойові дії на фронті у понеділок розгорнулися у Водяному, що на схід від Маріуполя. Протягом понеділка троє українських військовослужбовців загинуло, дев’ять отримали поранення. Через обстріли бойовиків в Авдіївці у понеділок було поранено цивільного мешканця.

Про це повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Олександр Мотузяник на брифінгу у вівторок.
«За добу, що минула, внаслідок бойових дій, на превеликий жаль, ми зазнали втрат – троє українських військовослужбовців загинули, дев’я­теро наших бійців отримали поранення і травми. Здебільшого, ці важкі втрати припадають на Маріупольський напрямок. Ми висловлюємо співчуття рідним і близьким воїнів, які загинули за Україну», – сказав Мотузяник.
«Вчора на цих рубежах відбулося бойове зіткнення між українськими військами та противником. Втрати ворога у цьому бою оцінюються від 5 до 8 бойовиків загиблими, від 13 до 16 пораненими», – зазначив речник.
За його словами, вранці дві групи бойовиків – до 20 осіб кожна – атакували позиції українських військових з боку Саханки. Напад успішно був відбитий, бойовики відступили. Пізніше вони відкрили масований вогонь з усіх наявних у прифронтовому районі зразків важкого озброєння – мінометів, гармат і РСЗВ «Град». При цьому було випущено більше, ніж 50 мін, по 40 снарядів зі 122-мм та 152 мм гармат, 65 реактивних боєприпасів з «Града», один з яких влучив у село Водяне, що було зафіксовано камерами відеоспостереження, сказав Мотузяник.
На інших опорних пунктах українських військ на півдні області – в Талаківці, Лебединському, Широкиному – також у понеділок було неспокійно, бойовики обстріляли їх з мінометів, гармат і танків.
У Новотроїцькому сталося 4 ворожі обстріли – 2 снайперські і 2 артилерійські, здебільшого, ввечері, між 20 та 21 годинами. По позиціях сил АТО було випущено понад 50 мін і снарядів. У Мар’їнці та Красногорівці бойовики також застосовували міномети. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 28 обстрілів, зазначив речник МОУ.
За його словами, на Луганському напрямку ситуація залишається незмінною, понад 70% ворожих обстрілів припадають на Попаснянський район. Також бойовики порушили режим тиші у Станиці Луганській, Трьохізбенці та Кримському.
Внаслідок обстрілів пошкоджено лінію електропередачі Слов’яносербськ-Трьохізбенка. Без електроенергії залишилися 1400 абонентів у селах Трьохізбенка, Оріхово-Донецьке і Калаус, Новоайдарського району. Ремонтні роботи тривають, зазначив Мотузяник.
Він додав, що всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 15 обстрілів.
Що стосується Донецького напрямку, то тут основними районами бойових дій залишаються Луганське та ділянка фронту Кам’янка – Авдіївка – позиція «Шахта Бутовка». Бойовики застосовували міномети, танки, іншу бронетехніку, а також снайперів.
Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 17 обстрілів, зокрема, 7 – з важкого озброєння, підсумував Мотузяник.

Поліція Москви відпустила затриманих кореспондента УНІАН і оператора «1+1»

Порошенко подякував Єврокомісії за €600 мільйонів допомоги Україні. Нацбанк очікує ще $5,8 мільярда від МВФ та ЄК

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers