rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді

Кульова стрільба

На Євро-2017 українці здобули 18 нагород, шість із них – золоті
У словенському місті Марибор минулими вихідними завершився Чемпіонат Європи 2017 року з пневматичної зброї.
За підсумками змагань в активі української збірної 18 медалей, з них шість – найвищого ґатунку, десять срібних і дві бронзові нагороди, інформує сайт Міністерства молоді та спорту України.
Двічі на найвищу сходинку п’єдесталу піднялася Галина Авраменко. Вона стала найкращою у вправах ГП-11а та ГП-11.
У командній боротьбі Людмила Василюк, Вікторія Рибовалова та Галина Авраменко вибороли «срібло» в обох вправах.
Олег Царьков посів другу сходинку п’єдесталу в особистому заліку вправи ГП-6.
У вправі ПП-2 серед жінок срібною призеркою стала Олена Костевич.
«Срібло» у вправі ПП-3 також здобула пістолетна команда у складі Олега Омельчука, Павла Коростильова та Віктора Банькіна.
Серед юніорів двічі чемпіонський титул здобував Ігор Кізима. Поруч з Кізимою двічі на другу сходинку п’єдесталу підіймався Максим Бабушок у вправах ГП-12 та ГП-11а. Разом з Данилом Даниленком наші юніори здобули перемогу в обох вправах.
Українське дівоче тріо Вікторія Стецюра, Дарія Рожнятовська та Юлія Тимошко здобуло у вправах ГП-11 та ГП-11а «срібло».
Вікторія Стецюра в особистій першості стала бронзовою призеркою у вправі ГП-11а.
Пістолетна юніорська команда у складі Павла Крепостняка, Богдана Кириленка й Олександра Самостріла посіла третє місце у вправі ПП-3.
В особистій першості у вправі ПП-2 Поліна Конарєва стала другою.

Дзюдо

Українці здобули чотири медалі на Гран-прі в Баку
Минулими вихідними азербайджанська столиця Баку приймала престижний турнір Гран-прі з дзюдо.
Традиційно українські спортсмени повертаються з міжнародного старту не з порожніми руками, пише noc-ukr.org.
В активі наших дзюдоїстів – чотири бронзові нагороди. Авторами «бронзових» здобутків стали Кеджау Ньяболі (до 90 кг), Станіслав Бондаренко (понад 100 кг), Світлана Ярьомка та Єлизавета Каланіна (обидві – понад 78 кг).
Зазначимо, що наступний етап світової серії Гран-прі відбудеться 31 березня – 2 квітня, в Тбілісі. Він стане завершальним стартом у відборі до складу збірної України для участі у Чемпіонаті Європи-2017, який із 20 до 23 квітня прийматиме Варшава.

Теніс

Cвітоліна пробилася до четвертого кола турніру WTA в Індіан-Веллсі
Українська тенісистка Еліна Світоліна вийшла в четверте коло турніру WTA Premier Mandatory з призовим фондом близько 7 мільйонів доларів в Індіан-Веллсі, США.
У матчі третього раунду Світоліна розгромила у двох сетах представницю Австралії Дар’ю Гаврилову, повідомляє sapronov-tennis.org.
Українка отримала 15-у перемогу поспіль. Рахунок особистих зустрічей між суперницями став 4-2 на користь українки.
Наступною суперницею Еліни стане іспанка Гарбіньє Мугуруса (сьомий номер посіву), що здолала Кайлу Дей зі США.
Нагадаємо, що в матчі третього кола Світоліна обіграла Ван Цян, Китай, у трьох сетах.
Теніс. Жінки.
Турнір WTA Premier BNP Paribas Open – 2017

Індіан-Веллс (США)
Призовий фонд – $6 993 450
Третій раунд
Еліна Світоліна (Україна, 10) – Дар’я Гаврилова (Австралія) – 6:2, 6:1

 Title 

Стрільба з лука

Вероніка Марченко виграла «золото» Євро-2017
Львівська лучниця Вероніка Марченко у французькому Віттелі стала чемпіонкою Європи зі стрільби з лука у приміщенні 2017 року.
Як повідомляє Національний олімпійський комітет України, у фіналі випускниця Львівського державного університету фізичної культури «перестріляла» росіянку Євгенію Тімофєєву з рахунком 6:0.
Зазначимо, що лідер збірної України Вероніка Марченко так само без особливих проблем вийшла і в фінал, віддавши суперницям по ходу трьох попередніх стадій тільки дві партії. Ще в кваліфікації Вероніка показала другий результат, який гарантував їй пропуск 1/16 фіналу, а також досить легку сітку по дистанції.
У принципі, так і сталося – на шляху до фіналу Марченко двічі обіграла француженок (в 1/8 фіналу з рахунком 6:0 Тіффані Банкерт, а в півфіналі з рахунком 6:2 Ангеліну Коенде). Крім цього, українка впевнено перемогла представницю Польщі Віолету Міщор (6:2) у чвертьфіналі.
Додамо, що у поєдинку за бронзову медаль ще одна українка, Лідія Січенікова з Чернівців, програла Ангелін Коенде з Франції з рахунком 4:6.
Для Вероніки успіх в індивідуальній першості став уже не першим в її кар’єрі – 23-річна Марченко минулого року вигравала Євро-2016 на відкритому повітрі. На цьому ж континентальному форумі збірна України здобула «золото» в команді, а крім цього, в 2014 році Вероніка в складі «синьо-жовтої» збірної стала чемпіонкою світу в командній першості у закритому приміщенні.
Нагадаємо, у суботу, 11 березня, Вероніка Марченко у складі жіночої збірної виборола «бронзу» Чемпіонату Європи-2017. До складу української команди входили Анастасія Павлова з Нової Каховки, Лідія Січенікова з Чернівців та Вероніка Марченко. Українки у матчі за бронзові медалі обіграли команду з Росії з результатом 6:0.

Карате

Горуна отримав відзнаку найкращого спортсмена Львівщини у січні 2017 року
У Львові урочисто нагородили найкращого спортсмена Львівщини за підсумками січня 2017 року. Такого титулу був удостоєний каратист Станіслав Горуна.
Нагороду найкращого спортсмена Львівщини за підсумками січня 2017 року Станіслав Горуна отримав за перемогу на турнірі всесвітньої серії «Karate 1 Premier League – Paris 2017» (Франція), яку він впевнено здобув, змагаючись у ваговій категорії до 75 кг, пише loda.gov.ua.
Станіслава вперше номінували на відзнаку регіонального відділення НОКу, оскільки рішенням 129-ї сесії Міжнародного олімпійського комітету карате включено до списку олімпійських видів спорту.
Крім нього, спеціальну нагороду регіонального відділення Національного олімпійського комітету України отримав і його тренер – Антон Нікулін.
Спортсмена та тренера привітали начальник управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Юрій Майборода та голова НОК у Львівській області Юрій Турянський.
Наголосимо, що Станіслава Горуну визнано найкращим спортсменом місяця за підсумками спільного голосування членів виконавчого комітету відділення Національного Олімпійського Комітету у Львівській області та членів колегії управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА.

Синхронне плавання

Анна Волошина виграла друге «золото» на турнірі в Парижі
Українка Анна Волошина виграла змагання у вільній програмі в соло на етапі Світової серії-2017 зі синхронного плавання в столиці Франції – Парижі.
Анна Волошина показала результат 92,7000. Другою стала японка Юкіно Інуі (91,5000), а третьою – канадка Жаклін Сімоно (89,1000), повідомляє champion.com.ua.
Нагадаємо, що це вже друга золота нагорода Анни Волошиної на етапі в Парижі. Раніше вона перемогла в технічній програмі в соло.
Також в активі українок у Парижі – срібна нагорода в групових змаганнях.

Біатлон

Українці завершили фінський етап Кубка світу «бронзою» у змішаній естафеті
Збірна України стала бронзовим призером у завершальний день передостаннього, восьмого, етапу Кубка світу з біатлону у Контіолахті (Фінляндія).
Ірина Варвинець, Ольга Абрамова, Сергій Семенов та Дмитро Підручний у неділю посіли 3-є місце у змішаній естафеті, повідомляє Укрінформ.
Перемогли французи, які випередили на 11 секунд німців і на 27,1 секунди українців.
Завершальний етап Кубка світу відбудеться 17-19 березня у Холменколлені (Норвегія).

Боротьба

Троє львів’янок стали переможцями ХХІ міжнародного турніру в Києві
У столичному Палаці спорту завершився ХХІ Київський міжнародний турнір із греко-римської, жіночої та вільної боротьби, присвячений видатним українським борцям і тренерам, участь у якому взяли понад 400 учасників із 21-ї країни.
Вітали учасників, суддів, організаторів турніру міністр молоді та спорту Ігор Жданов, народний депутат, голова Комітету ВР з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Артур Палатний, представники дипломатичного корпусу в Україні, керівництво Асоціації спортивної боротьби України, пише прес-служба ЛОДА.
На початку урочистої частини Ігор Жданов закликав усіх присутніх вшанувати пам’ять загиблих у Львівській області шахтарів.
Уже традиційно в авангарді турнірної таблиці в змаганнях серед жінок була збірна команда України, зокрема, представниці Львівщини.
За результатами індивідуальних виступів серед переможців та призерів цього представницького турніру опинилися такі спортсмени Львівщини: перші місця вибороли представники Львівського державного університету фізичної культури Алла Черкасова (вагова категорія до 69 кг), Юлія Ткач (до 63 кг) та Ірина Гусяк (до 53 кг), які є вихованками Львівського училища фізичної культури. Другим став Василь Шуптар, який також ази боротьби пізнавав у ЛУФК. На третю сходинку п’єдесталу піднялися Ангеліна Лисак (до 60 кг), Тетяна Кіт (до 55 кг) і Оксана Лівач (до 48 кг).

Легка атлетика

Українські метальники здобули п’ять нагород на Кубку Європи в Іспанії
Збірна України завоювала п’ять медалей на Кубку Європи з легкоатлетичних метань, що завершився в Іспанії.
Атлети змагалися у чотирьох дисциплінах – штовханні ядра, метанні диска, молота та списа, повідомили у прес-службі Мінмолодьспорту.
«Дві «бронзи» здобули наші метальники молота у віковій категорії U23. Володимир Мисливчук встановив особистий рекорд – 69,47 м, а Олена Шамотіна показала результат 66,31 м», – зазначили у прес-службі.
Крім двох індивідуальних, українські спортсмени також виграли три командні медалі. Чоловіки стали срібними призерами Кубка Європи, жінки і чоловіки (U23) – бронзовими.

Футбол

УПЛ: «Зірка» сенсаційно перемогла «Динамо»
Футболісти київського «Динамо» у Кропивницькому з рахунком 0:2 програли місцевій «Зірці» у матчі 21 туру чемпіонату України серед команд Прем’єр-ліги.
У складі господарів відзначилися Андрій Бацула (34-та хвилина) і Павло Полегенько (71), повідомляє Укрінформ.
Завершить недільну програму туру поєдинок луганської «Зорі» і донецького «Шахтаря».
Результати суботніх матчів туру:
«Олімпік» (Донецьк) – «Ворскла» (Полтава) – 3:2.
голи: Моха (65-а хвилина), Дмитро Гришко (69), Іван Матяж (72) – Дмитро Хльобас (21), Артур Загорулько (60);
«Карпати» (Львів) – «Волинь» (Луцьк) – 2:1.
Голи: Олександр Гладкий (18), Ігор Худоб’як (53) – Артем Дудік (88);
«Олександрія» – «Дніпро» – 0:0;
«Чорноморець» (Одеса) – «Сталь» (Кам’янське) – 0:1.
Гол: Денис Васін (24).
Турнірне становище: «Шахтар» – 56 очок, «Динамо» – 43, «Зоря» – 37, «Олександрія» – 33, «Олімпік» – 32, «Чорноморець» – 27, «Ворскла» – 23, «Зірка» – 22, «Сталь» – 21, «Карпати» – 11, «Волинь» – 10, «Дніпро» – 9.

  Title

Автоперегони

Після жахливої ДТП помер знаменитий український автогонщик Юрій Кочмар
Пілот команди Odessa Rally Team наприкінці літа 2015 року потрапив у страшну аварію. Наслідки ДТП виявилися незворотними. Юрій Кочмар помер 10 березня 2017 року.
Знаменитий автогонщик протягом майже 2 років боровся з травмами, отриманими в тому страшному ДТП, але так і не зміг виграти сутичку зі смертю, – повідомляє «Діалог».
Після ДТП Кочмар впав у кому, в якій провів тривалий час. Кочмар довго намагався відновити функції мовного та опорно-рухового апаратів, основний етап реабілітації він провів в іспанській клініці, яка займалася пацієнтами, що вийшли з коми.
Юрій Кочмар – призер національних і міжнародних гонок різного рівня як в Україні, так і на аренах далекого закордоння. Крім того, знаменитий автогонщик є дворазовим чемпіоном України з ралі.

Uber використовує секретну програму, щоб уникнути небажаних зустрічей

Срібна монета і золоті мільярди

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers