rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Rauner розкритикував дії Контролера штату Susana Mendoza

Губернатор Bruce Rauner звинуватив демократичну верхівку Іллінойсу в змові з метою «створити кризу і зупинити діяльність уряду».
Суддя виніс рішення на користь Контролера штату Іллінойс Susana Mendoza у справі щодо виплат зарплат приблизно 600 службовцям штату. Раніше генеральний прокурор Lisa Madigan звернулася до Верховного Суду Іллінойсу, щоб призупинити виплати працівникам штату доти, допоки не буде прийнято бюджет.
Rauner стверджує, що Mendoza і Madigan координують свої дії з батьком генерального прокурора, спікером Палати представників Michael Madigan, головним супротивником губернатора.
«Це, безумовно, частина скоординованої діяльності… між генеральним прокурором, нашим контролером і, відверто кажучи, нашим спікером, який координує все це, щоб створити кризу і призупинити діяльність уряду», – заявив журналістам Rauner.
Всі троє демократів заперечують звинувачення губернатора.
«Це – своєрідна маячня, яку ми чуємо від нього дедалі частіше, оскільки губернатор впадає у відчай», – зауважив Steve Brown, прес-секретар спікера Madigan у коментарі Chicago Tribune.
Він повідомив, що Rauner «явно відчайдушно намагається перекласти провину на будь-кого, крім себе. Йому потрібно зупинити безпідставно звалювати свою вину на інших і виконувати свою роботу».
У той же час фінансовий контролер Mendoza звинуватила Rauner у цькуванні, заперечуючи його твердження, що вона «виконує накази» спікера Madigan.
Коментарі Rauner були викликані постановою St. Clair County Court, який дав Mendoza право вирішувати, які саме фонди використовувати для виплат зарплат державним службовцям.
«Вона хоче взяти кошти з деяких спеціальних цільових оборотних фондів, що йдуть на оренду та інші витрати, щоб підтримати діяльність важливих державних служб», – розповів Rauner. «Ми вважаємо, що її мета полягає в тому, щоб виснажити ці фонди, а потім створити кризу і зупинити діяльність уряду. Таким чином вона хоче викликати тимчасовий дефіцит бюджетних витрат або, в результаті, підвищення податків без будь-яких змін у нашій системі».
«Це – неправильно. Ми будемо і надалі виступати проти цього і щодня казатимемо: «Будь ласка, контролере Mendoza, не витрачайте ці кошти», – додав він.
Губернатор натомість заохочує законодавців прийняти законопроект конгресмена Avery Bourne. Це дозволило б створити «постійне, стабільне виділення коштів для держслужбовців», з або без офіційно прийнятого бюджету. Він зазначив, що законодавці вже прийняли законопроект про фінансування законодавчого органу і тепер повинні зробити те ж саме для інших державних службовців.
«Вони працюють щодня і заслуговують на те, щоб регулярно отримувати зарплату за виконану роботу», – зазначив він.

Відбулися слухання законопроекту щодо посилення покарання за повторне незаконне використання зброї

Супер-інтендант поліції Чикаго Eddie Johnson минулого тижня був присутній у Springfield на слуханні нового законопроекту, який стосується застосування зброї.
Під час слухання члени Сенату Іллінойсу обговорили законопроект, який закликає до більш суворого покарання за повторне застосування холодної зброї злочинцями. Зараз судді мають право засуджувати рецидивістів від 3 до 14 років. Натомість, автори законопроекту вимагають покарання у вигляді від 7 до 14 років позбавлення волі.
«Я був офіцером поліції протягом 28 років. Бачив, як руйнуються дуже багато життів і як занадто багато батьків втрачають дітей», – звернувся Johnson до законодавців. «Відверто кажучи, я, як афро-американський лідер, обурений. Як поліцейський, я злюся. Ми можемо зробити краще. Ми повинні зробити краще».
Johnson підтримав законопроект, назвавши його «вирішальним кроком уперед у притягненні до відповідальності правопорушників, які повторно застосовували холодну зброю. Він зробить наші вулиці більш безпечними».
«Дозвольте мені бути чітким: я не прагну масово ув’язнити представників меншин, встановити обов’язкові мінімуми чи забрати зброю з рук людей, які тримають її на законних підставах», – зауважив Johnson. «Цей закон дає рекомендації суддям судити порушників, які повторно незаконно застосували зброю, на довший час від уже існуючого діапазону винесення вироку. Він також містить формулювання злочинів із застосуванням зброї, які класифікують фізичну особу як злочинця, що повторно незаконно застосував зброю. Це гарантуватиме, що ми не ув’язнимо невинних. Замість того, використовуючи цей закон, правоохоронці зможуть точно визначати осіб, які є насильниками на наших вулицях».
Johnson та інші офіційні особи Чикаго вже давно закликали до посилення покарання за такі злочини.
«Наразі немає профілактичних засобів, які б не дозволяли насильникам забирати життя протягом декількох місяців після того, коли вони виходять із в’язниці», – зазначив Johnson після недавнього фатального розстрілу 11-річної дівчинки, що стався минулого місяця.
Дитина була однією з двох дітей, яких застрелили впродовж декількох годин. Всього через кілька днів ще один 2-річний хлопчик був убитий у західній частині міста.
«У нас є ще одна невинна дитина, яка стала жертвою насильства із застосуванням зброї», – сказав тоді Johnson. «Наші діти не повинні продовжувати платити ціну за повторні злочини із застосуванням зброї».
У результаті, в стрілянині та вбивстві малюка звинуватили 26-річного чоловіка. Johnson зазначив, що обвинувачений – відомий злочинець.
«У цьому випадку, як і в багатьох інших, злочинець, 26-річний Devon Swan – не новачок для CPD або системи кримінального правосуддя», – заявив Johnson на прес-конференції. «Він – засуджений злочинець, який був арештований дев’ять разів, зокрема, за незаконне використання зброї, збройне пограбування, втечу з-під варти і численні випадки, пов’язані з наркотиками. Він також задокументований як член банди, який був ідентифікований як злочинець, схильний до великого ризику».

Профспілка вчителів Чикаго погрожує одноденним страйком у травні

Title  
Профспілка вчителів Чикаго заявила, що розглядає можливість проведення одноденного страйку. Причина такого рішення полягає у тому, що влада планує раніше закінчити навчальний рік.
«Якщо освітянська рада вирішить скасувати три тижні навчання у школі, ми будемо розглядати їхні дії як масове порушення нашого контракту. Це може спровокувати страйк», – заявила президент CTU Karen Lewis.
Профспілка, проте, не буде голосувати за проведення стайку вже зараз. Lewis зазначила, що такі рішення щодо голосування приймає Палата делегатів, поряд з іншими «способами реагування на кризу в CPS».
«Жодних дій профспілка не чинитиме до тих пір, поки їх не буде обговорено і схвалено Палатою представників і членами організації», – запевнила вона.
У Chicago Public Schools кажуть, що навчальний рік може закінчитися вже 1 червня, якщо їхній позов проти Іллінойсу, який стосується громадянських прав, не буде розглянутий до червня. Про це йдеться у судових документах, опублікованих минулого місяця.
Chicago Public Schools Board of Education, разом із п’ятьома батьками школярів, подала в суд 14 лютого. Вони звинувачують штат Іллінойс у порушенні громадянських прав школярів, оскільки діє несправедлива, на їхню думку, система фінансування.
«Школярі Чикаго, які, здебільшого, є кольоровими, вчаться в окремій, але несправедливій системі», – вважає Forrest Claypool, генеральний директор CPS. «Таким чином штат демонструє, що їхнє навчання має менше значення, ніж навчання дітей в інших частинах штату Іллінойс, і це є морально та юридично невиправданим».
У своїй заяві профспілка вчителів Чикаго називає позов «цинічним політичним кроком, спрямованим на те, аби відвернути увагу від невдалого керівництва і недоліків при прийнятті рішень, здійснених мером Emanuel. Він був не в змозі адекватно організувати прогресивний дохід для шкіл міста».
У CTU кажуть, що мер міг «використати надлишок TIF і відновити Corporate Head Tax, щоб закрити цю бюджетну дірку».
Позов є останньою подією в постійній боротьбі між CPS і Rauner, який у грудні наклав вето на законопроект, який би дозволив залучити у район додаткові $215 млн. державного фінансування для виплат пенсій учителям.
 Title 
У випадку, якщо профспілка схвалить проведення страйку, це буде другий одноденний страйк за останній рік. У минулому році вчителі провели добовий страйк 1 квітня.
«Що ж відбулося в минулому році? Ми провели одноденний страйк, і раптом гроші матеріалізувалися. Цього не було раніше», – зауважила Lewis.
У профспілці кажуть, якщо страйк і відбудеться, то це станеться 1 травня, в «масовий день протестів». Остаточне голосування з цього питання буде проведено у квітні.

Чикаго святкує День святого Патрика

Святкування Дня святого Патрика у Чикаго відзначили щорічним фарбування річки Чикаго, яке розпочалось о 9 год. ранку минулої суботи. Тисячі глядачів, одягнених у чудернацький одяг зеленого кольору, зібралися у центрі міста. Вони спостерігати, як річку Чикаго фарбують уже 55-й раз поспіль.
Члени спілки Chicago Journeymen Plumbers вперше у 1962 році вилили зі свого човна рідину зеленого кольору і таким чином вперше пофарбували річку Чикаго. В річку тепер виливають понад 45 фунтів зеленої рідини з екологічно чистого рослинного барвника.
Через кілька годин міський парад, приурочений до Дня святого Патрика, попрямував від Columbus Dr і Balbo Ave на північ до Monroe St. Парад тривав приблизно три години.
Irish American Heritage Center приймав гостей фестивалю святого Патріка впродовж усього дня минулої суботи. У південній і північно-західній частинах міста тривав ірландський парад. Обидва паради розпочалися о 12 годині вечора в неділю.

Прокурор США в Північному окрузі штату Іллінойс Fardon подав у відставку на вимогу Sessions

У фокусі Америка

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers