rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ Активність мозку триває і після смерті
Активність мозку може тривати протягом більш ніж 10 хвилин після того, як тіло померло. Про це свідчить нове дослідження вчених з Університету Західного Онтаріо, Канада.

Канадські лікарі з відділення інтенсивної терапії помітили, що мозок людини продовжує працювати навіть після того, як вона була оголошена клінічно мертвою, – інформує видання The Independent.
Під час дослідження перебіг ситуації був наступним: лікарі підтвердили про смерть свого пацієнта, перевіривши відсутність пульсу і реакції зіниць. Але тести показали, що мозок продовжував працювати – переживати ті ж мозкові хвилі, що і під час глибокого сну.
Дослідження, яке прийняло до відома ці висновки, може призвести до нових медичних і етичних проблем. Лікарі повідомили, що бачили «поодинокі сплески дельта хвиль, що зберігалися після припинення серцевого ритму і артеріального тиску (АТ)». Отримані результати оприлюднені у новому дослідженні, опублікованому групою вчених з Університету Західного Онтаріо, Канада.
Лише в одного з чотирьох чоловіків спостерігалася протягом тривалого часу таємнича активність мозку. У решти мозок поводився інакше у перші хвилини після смерті.
Лікарі не знають, якою може бути мета цієї діяльності мозку, і обережно ставляться до передчасних висновків. Але вони пишуть, що важко припустити, що діяльність була результатом помилки, враховуючи, що все обладнання працювало відмінно.
Дослідники раніше вважали, що майже уся діяльність мозку закінчується за один величезний таємничий сплеск приблизно через хвилину після смерті. Але ці висновки були зроблені на щурах, і дослідження не виявило аналогічного ефекту у людей.
Що відбувається з тілом і розумом після смерті, залишається цілковитою таємницею для вчених. Два інших дослідження у минулому році, наприклад, показали, що гени продовжують свою роботу і навіть починають функціонувати більш енергійно після того, коли людина померла.

Переклад з англійської
Оксани Вергелес
Джерело: IA ZIK

Скоро взуємо балетки, та чи це безпечно?

Дитяче ожиріння передається спадково

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers