rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ Автосвіт

Toyota представила концепт безпілотного Lexus

Дослідницький підрозділ Toyota Research Institute представив новий концепт самокерованого автомобіля, в основу якого ліг представницький седан Lexus LS 600h.
  Title
  
Про це повідомляє ITC.ua.
«Новинка є платформою другого покоління, яка містить низку вдосконалених сенсорів і технологічних рішень. Стандартна комплектація Lexus LS 600h була доповнена кількома сенсорами, включаючи радари, камери, лідар, а також комп’ютерною системою для обробки інформації, що надходить. При розробці самокерованого автомобіля інженери зосередили зусилля в двох напрямках: Chauffeur і Guardian», – зазначається в публікації.
Guardian є асистентом водія, який сприяє більш безпечній їзді. Система постійно стежить за навколишньою ситуацією і у випадку критичних обставин може втручатися в управління, щоб уникнути інцидентів. При цьому система здатна навчатися з часом і підлаштовуватися під стиль водіння і звички водія. Водночас, Chauffeur є повноцінною системою автономного управління. Вона дозволяє автомобілю пересуватися повністю без участі водія. Але вона все ще перебуває на етапі розробки.
Слід зазначити, що оприлюднена модифікація Lexus LS 600h призначена для подальшого вивчення і доопрацювання систем автономного управління. Терміни виходу комерційного самокерованого автомобіля Toyota наразі не називаються.



На перегонах Roborace показали

безпілотний болід

Title  
  
 Title 
  
 Title 
  
Організатори перегонів безпілотних автомобілів Roborace оприлюднили болід Robocar.
Про це пише Electric Autosport, повідомляє Naked Science.
«Robocar, розроблений британською компанією Roborace, обладнаний чотирма електродвигунами потужністю 300 кіловат кожен і може розганятися до 320 кілометрів на годину. Ширина електромобіля становить два метри, довжина – 4,8 метра, вага – близько 975 кілограмів. Для орієнтації в просторі болід використовує два радари, п’ять лідарів, 18 датчиків відстані, два оптичні датчики швидкості, а також шість камер», – зазначається в публікації.
За обробку вхідних даних і управління Robocar відповідає комп’ютер Drive PX 2, потужність якого сягає восьми терафлопсів, – він був представлений компанією NVIDIA на виставці CES 2016.
Roborace є безпілотними автоперегонами міжнародного класу, які стартують у рамках сезону 2016-2017 Формули Е. Участь у змаганнях візьмуть десять команд, які отримають по два електромобілі Robocar. Налагодити програмне забезпечення нових машин дозволять боліди DevBot, що відрізняються наявністю сидіння і зовнішнім виглядом.
Раніше стало відомо, що випробувальний заїзд безпілотних електромобілів DevBot завершився аварією. При проходженні повороту система одного з відстаючих болідів дала збій, і машина влетіла в огорожу.



Peugeot Citroen купує німецький Opel

за €2,2 мільярда

Французька автомобільна PSA Group купує європейський підрозділ General Motors, компанію Opel та її британську «доньку» Vauxhall, за 2,2 млрд. євро.
Про це йдеться в спільній заяві GM і PSA.
«Ми впевнені в тому, що оборот Opel/Vauxhall буде прискорюватися за нашої підтримки», – заявив керівник PSA Карлос Таверс.
Французька сторона, як роз’яснили новий і старий власники, виплатить 1,3 млрд. євро, ще за 900 млн. піде європейська «донька» GM, яка займається фінансами, Autobank GM Financial. Таким чином, загальна сума операції становитиме 2,2 млрд. євро.
Новий власник обіцяє врахувати інтереси робітників, котрі працюють на виробничих лініях Opel. Таких – 38 тисяч осіб, з них 19 тис. – у Німеччині. Втім, поки що до 2020 року, якою буде подальша політика, невідомо.
PSA планує вдихнути нове життя в неприбуткові бренди Opel і Vauxhall за рахунок реструктуризації операцій, як було зроблено свого часу для відновлення бізнесу Peugeot і Citroen.
Купівля Opel дозволить Groupe PSA, яке випускає Peugeot і Citroеn, знову стати другим за величиною виробником автомобілів в Європі після Volkswagen, зазначає агентство AFP. Зараз на другому місці розташовується інший автоконцерн із Франції – Renault. Про переговори між PSA і General Motors стало відомо в середині грудня.
Європейський бізнес General Motors із 2000 року завдав компанії збитків на суму близько 14 млрд. євро. Минулий рік знову став збитковим для Opel і Vauxhall – негативний баланс фірм склав близько 240 млн. євро.



Українці почали частіше купувати нові авто

У лютому на українському ринку було реалізовано 4856 нових легкових автомобілів. Порівняно з минулим роком цей показник збільшився на 16 відсотків.
Про це повідомляє асоціація «Укравтопром».
«Найбільший попит впродовж останнього місяця зими, як і торік, мали автомобілі марки Renault, яких було продано в кількості 532 шт. Таким чином, порівняно з лютим 2016 року, продажі цього французького бренда в Україні зросли на 24 відсотки», – йдеться в повідомленні.
Наступним за популярністю автомобільним брендом місяця став Volkswagen, автомобілі якого обрали 374 покупці або на 98% більше, ніж роком раніше. Замикає лідерську трійку Toyota з результатом 335 автомобілів. При цьому, лютневі продажі Toyota знизилися на 5 відсотків, констатували в «Укравтопромі».
Далі в ТОП-10 місяця, за зменшенням обсягів реалізації, розмістилися: Hyundai – 332 шт. (+43%); KIA – 327 шт. (+48%); Nissan – 285 шт. (-5%); Ford – 279 шт. (+92%); Skoda – 248 шт. (+6%); BMW – 225 шт. (+8%); Mercedes-Benz – 188 шт. (-7%).
Титул найпопулярнішого автомобіля лютого одержав KIA Sportage. Цю машину обрали 236 покупців.
Всього з початку року в Україні зареєстровано 9678 продажів нових легкових автомобілів, що на 31% більше, ніж за аналогічний період 2016 року.



Новинки Женевського автосалону-2017

У Женеві 6 березня стартував автосалон. У центрі уваги цьогорічного шоу – спортивні авто. У заході беруть участь 200 експонентів із 30 країн.
DW відібрало найцікавіші новинки.
Title  
  
Найбільшою новиною цьогорічного Женевського автосалону стане придбання Opel французькою компанією Groupe PSA. Але, в будь-якому випадку, німці презентують нову версію Insignia, додавши до назви Grand Sport. Ціна такого авто з доволі непоганим обладнанням – від 26 тисяч євро.
Title  
  
Peugeot вирішив представити в Женеві прототип моделі Instinct. Саме так французи уявляють авто, якому не потрібен водій; а підключенням його до Інтернету опікується Samsung.
Крім Peugeot, одним з головних брендів PSA є Citroеn. У Женеві французький автовиробник представить дві концепції кросоверів – наприклад, футуристичний C-Aircross Concept.
Title  
  
Ще зарано казати, але нова модель купе Arteon має стати новим флагманом VW. Її зроблено повністю в новому дизайні і за ціною вона посяде сходинку вищу, ніж Passat.
Title  
 Title 
  
462 кінські сили і, водночас, лише 2,5 літра на 100 кілометрів. Завдяки електроприводу поруч зі шестициліндровим двигуном Panamera 4 E-Hybrid повинен виконати таку обіцянку. Універсал Sport Turismo буде вперше представлений у Женеві.
Title  
  
Mercedes Benz Cars – підрозділ компанії Daimler – упродовж лише одного року повністю обновив свою серію автомобілів бізнес-класу. Досі в ній бракувало лише кабріолету, оцінити який можна в Женеві.
Title  
  
Mercedes G-класу виготовляється вже доволі тривалий час. Виробник не без гордощів називає цю модель «іконою бездоріжжя». Але тепер це авто можна отримати у супер розкішній версії, а саме – Maybach G650 Landaulet.
Title  
  
Поки VW або Opel домінували в головних стрічках новин, BMW тихенько робив свою справу. Не вибив його з концепції навіть той факт, що Daimler відібрав у баварця корону преміум-класу. Тепер мюнхенський концерн, презентуючи нову модель п’ятої серії, переходить у рішучий наступ.
Title  
  
Іспанська «донька» Volkswagen-Seat випускає на старт п’яте покоління своєї моделі Ibiza. Комплектація виглядає занадто скромною, оскільки під її капотом встановлено лише однолітровий двигун TSI. Проте, авто можна придбати менш, ніж за 15 тисяч євро. З червня – у продажу.
Title  
  
У 1930 році Генрі Форд особисто разом з тодішнім міським головою Конрадом Аденауером заклав фундамент заводу Ford у Кельні, на березі Рейну. Починаючи з 1976 року, тут головним чином виробляють модель Fiesta – її восьме покоління дебютує цього року в Женеві.

Автомобіль… на салі!

У Bentley створили розкішний електрокар

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers