rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Наука \ Освіта \ Бухта порятунку в Канаді
З 90-х років для багатьох українців відкрилися нові горизонти й економічні можливості, яких не існувало десятиріччями. Хтось знаходив себе в бізнесі в Україні, інші почали шукати щастя за кордоном, в імміграції. Останні 25 років продемонстрували, що ситуація не змінилася. Проте, впродовж останніх 10 років з’явилася нова модна хвиля, новий тренд – зробити все можливе, щоб мої діти отримали освіту за кордоном.

Ця мода продиктована світовою тенденцію, де виживатиме сильніший та успішніший, а для того, щоб наша дитина була більш конкурентоспроможною і готовою до цих глобальних викликів, освіта і диплом, отримані в Україні, вже не є достатніми умовами.
І не важливо – чи ти олігарх, політик, чи середньостатистичний бізнесмен, чи вчитель в школі, чи працівник на заводі – всі мріють про те, щоб їхні діти вчилися або продовжували навчання за кордоном, а пізніше могли втілити в життя свої проекти та мрії. Цього прагне й кожний українець, який проживає в США, щоб його дитина теж отримала добру освіту і була готовою до дорослого життя.
Однак, існують додаткові виклики саме для тих, хто живе в імміграції, як легальній так і нелегальній, а їхні діти чи онуки з тих чи інших причин залишилися в Україні і не можуть з’єднатися з родиною в США. Батькам часто не відомо, чим насправді займаються їхні діти в Україні, адже у виховання втручається вулиця, однолітки, а в найкращому випадку воно лягає на плечі матері або батька-одинака чи стареньких бабусь і дідусів.
Проблема роз’єднаних і зруйнованих імміграцією сімей часто й густо замовчується. Непримітні круглі столи, поодинокі репортажі та дослідження деяких неприбуткових організацій шокують своїми результатами. Підлітки і молодь, які виростають без батьківського і материнського виховання, значно уразливіші до тиску з боку негативних елементів, серед них переважають: проституція, наркотики і зловживання алкоголем, кримінал, суїцид. У сучасної молоді побутує примітивна думка про успішність, а саме: для того, щоб бути «крутим чуваком» у своєму середовищі, потрібно мати «капусту», їздити на «тачці», oбвішатися «брюликами», «зажигати по кабаках» і мати айфон останньої моделі. Це – підхід примітивного споживача, який користується коштами, що надходять від його рідних з-за кордону.
Title  
 Учасники виставки цікавляться
про навчання в Канаді
 
Про схожу ситуацію оповідає Дзідзьо у своїх кумедних, гіперболічних відеокліпax: «Дзідзьо в селі», «Чорний кадилак», «Я їду до мами». Але, як то кажуть, було б i смішно, якби не так гірко. Важко, можливо, й занадто пізно вже шукати крайнього у даній ситуації, а краще зосередитися на тому, як з неї вийти.
Спроби «стягнути» дітей чи рідних до США по студентській чи туристичній візах часто увінчуються невдачами або недостатніми фінансовими можливостями оплачувати за дороге навчання в американських вищих навчальних закладах. А останні заяви президента Трампа щодо посилення імміграційних законів сприячиняють жах у багатьох наших співвітчизників, і вирішення проблеми – «возз’єднання з родиною» – стає дедалі більш туманним i невизначеним. Такі обставини часто призводять до втрати надії і лягають додатковим психологічним тягарем на плечі багатьох українців, які сьогодні проживають у США та зіштовхнулися з подібною проблемою.
Мимоволі ставиш собі запитання: як і де шукати вирішення проблеми в такій ситуації? І ось Канада стає альтернативою і вогником нової надії.
Канадська прикордонна служба разом з королівською канадською кінною поліцією (RCMP) рапортують про стрімке
  Title
  Тарас Паславський та Маріна Арден
зростання біженців зі США, які у незаконний спосіб перетинають кордон Канади та затримуються силовиками. Канада є бухтою порятунку не тільки для біженців зі США, але й для багатьох українців, які вирішили у законний спосіб пов’язати свою долю з Канадою протягом останніх 125 років. 125 років тому перший іммігрант з України ступив на землю Канади.
Отже, Канада, як порятунок, повинна відновити надію й серед українців США, які опинилися у скрутному становищі й бажають допомогти своїм дітям і рідним у реалізації їхніх мрій на закордонну освіту.
Привабливою також є й цінова політика в плані отримання вищої освіти в Канаді порівняно з американською. Вчитися в Канаді буде наполовину дешевше, ніж в Америці, а вигідний курс канадського долара допоможе американським українцям додатково заощадити до 30%, якщо вони вирішать відправити своїх дітей з України на навчання до Канади.
Саме тому «Група Провіденс» працює над тим, аби донести до всіх бажаючих в українській громаді в США та пересічних громадян в Україні інформацію про можливості отримання освіти в Канаді та сприяти тим студентам, школярам і дорослим, які бажають продовжити своє навчання в Канаді. Ключовим завданням «Групи Провіденс» є бачити зростаючий показник студентів з України, котрі обрали Канаду для подальшого отримання освіти й міжнародного досвіду.
Найбільше студентам з України імпонують освітні програми за такими напрямками: прикладні технології, бізнес і маркетинг, менеджмент, креативне мистецтво і кіно та радіо, соціально-громадське обслуговування, навколишнє середовище та агробізнес, готельно-туристична індустрія, медіа та комунікативні технології, ІТ, інженерські технології, оздоровчо-терапевтична галузь, англійська мова, комп’ютерна анімація та ігри, індустрія дизайну, піар та політичні науки. На вище перелічені напрямки існує попит як на ринку праці в Канаді, так і за кордоном.
«Група Провіденс» працює з чотирма найбільшими державними вишами Канади, з Торонтською державною шкільною радою, до якої належать понад 500 шкіл, і з Торонтським мовним центром Ханса, де щороку вивчають англійську мову 1,5 тис. молодих і дорослих студентів з усіх куточків світу, зокрема, з України. «Провіденс» є офіційним партнером George Brown College, Humber College, Sheridan College та Niagara College. Ці заклади розташовані в Торонто або в околицях так званого великого Tоронто у зручно доступних локаціях.
Нещодавно в Торонто проходив «Багатокультурний канадський ярмарок і торгова виставка 2017», де «Група Провіденс» мала свій виставковий стенд.
«Ми з чоловіком дізналися про виставку у четвер, а в неділю зранку вже виїхали з Детройта до Торонто для зустрічі з представниками «Групи Провіденс». У нас є дві онуки в Україні, одна навчається в університеті, інша закінчує школу, але обидві вже мріють про продовження навчання за кордоном. У Канаді освіта для них буде коштувати значно дешевше, ніж у США, а диплом, який вони отримають у Канаді буде визнаватися як у США, в Канаді так і в усьому світі. Також цінним є те, що консультанти «Групи Провіденс» порекомендували такі освітні програми, які надають практичний досвід, і з ними вже значно легше молодим людям знайти добре оплачувану роботу. Ми надзвичайно задоволені, що відвідали виставку і переконалися у правильності свого вибору працювати з «Провіденс», – розповідає Людмила Антоновська.
Консультації для українців, котрі проживають у США, щодо можливості приїзду їхніх близьких, рідних і просто друзів з України на навчання до Канади безкоштовні.
«Провіденс» спеціалізується у наданні кваліфікованих послуг з підбору освітніх програм, вступу до навчальних закладів Канади, наданні консультацій і рекомендацій щодо збору необхідних документів для студентської візи в Канаду, підтримки студентів упродовж усієї вступної кампанії і аж до приїзду в Канаду. За свідченнями студентів, працівники групи «Провіденс» можуть уміло змінити відмову в попередній візі, яку студенти отримали, працюючи з іншими агенціями в Україні, на позитивний результат. Адже група «Провіденс» уже багато років працює на цьому ринку.
Коли відомо, що дитина може навчатися в Торонто, зовсім поруч, батькам і матерям стає значно спокійніше і тепліше, а отже, й досягнення мети та втілення мрії стають реальністю.

За отриманням додаткової інформації про те, як ваші рідні можуть приїхати на навчання до Канади, звертайтеся до «Групи Провіденс» за адресою електронної пошти: [email protected] або за номером телефону: +1-647-831-2139, додаткову інформацію можна знайти на Інтернет-сторінці: www.prov.in.ua.

Керівник TED Кріс Андерсон: «Всі вдалі виступи починаються з бажання зробити аудиторії подарунок»

Надія Оксенчук, директор департаменту освіти Донецької ОДА: «Тисячі школярів з непідконтрольної зони навчаються в Україні дистанційно»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers