rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Вікторія Мотричко завоювала «срібло» Євро-2017 у бліці

Шашки


Title  
  
Першу медаль у скарбничку збірної України з шашок у 2017 році виборола міжнародний гросмейстер з Одеси Вікторія Мотричко.
Як повідомляє прес-служба Федерації шашок України, після завершення відкритого міжнародного турніру Cannes Open-2017, у Каннах відбувся Чемпіонат Європи-2017 з бліцу серед жінок зі шашок-100.
Вікторія Мотричко посіла друге місце в боротьбі з росіянками Наталією Шестаковою та Анною Чупровою.
У підсумковій таблиці Мотричко випередила Чупрову, але відстала від Шестакової.
Додамо, раніше Вікторія Мотричко стала переможницею серед жінок у турнірі Cannes Open-2017.


Теніс

Еліна Світоліна піднялася

до ТОП-10 світового рейтингу тенісисток

Жіноча тенісна асоціація (WTA) опублікувала оновлений рейтинг найкращих тенісисток світу. Вперше у ТОП-10 є представниця України – лідер української збірної Еліна Світоліна після перемоги на турнірі в Дубаї піднялася на десяту позицію. Відтепер це – новий особистий рекорд тенісистки, а також України.
Теніс. Жінки. Рейтинг WTA
(станом на 27 лютого)
1 (1). Серена Вільямс (США) – 7780
2 (2). Анжеліка Кербер (Німеччина) – 7405
3 (3). Кароліна Плішкова (Чехія) – 5640
4 (4). Сімона Халеп (Румунія) – 5172
5 (5). Домініка Цибулкова (Словаччина) – 5075
6 (6). Агнешка Радваньська (Польща) – 4670
7 (7). Гарбіньє Мугуруса (Іспанія) – 4585
8 (8). Свєтлана Кузнєцова (Росія) – 3915
9 (9). Медісон Кіс (США) – 3897
10 (13). Еліна Світоліна (Україна) – 3890
...50 (52). Леся Цуренко (Україна) – 1095
...78 (79). Катерина Бондаренко (Україна) – 785

Цуренко стартувала в Акапулько з розгромної перемоги

Друга «ракетка» України Леся Цуренко впевнено розпочала турнір Жіночої тенісної асоціації WTA International в Акапулько (Мексика) з призовим фондом $250 тис.
У першому раунді киянці, посіяній під 7-м номером, знадобилося лише 59 хвилин, щоб у ніч на вівторок декласувати 293-ю «ракетку» світу француженку Хлое Паке – 6:2, 6:1, повідомляє Укрінформ.
Путівку до чвертьфіналу Цуренко розіграє з переможницею матчу своєї співвітчизниці Катерини Бондаренко з німкенею Юлією Гергес.

Художня гімнастика

Погранична виграла шість золотих медалей на турнірі в Ізраїлі


Title  
  
В ізраїльському місті Нес-Ціона завершився щорічний міжнародний турнір з художньої гімнастики.
Україна на цьому турнірі була представлена Вікторією Фотієвою, Ганною Собещаковою, Юлією Ольховською, а також членом юніорської збірної львів’янкою Христиною Пограничною, інформує офіційний сайт Федерації гімнастики України.
Остання блискуче впоралася з усіма чотирма програмами та завоювала шість золотих медалей: обруч (16.200), м’яч (15.400), булави (15.300), стрічка (14.750), багатоборство серед усіх юніорок та в багатоборстві серед юніорок 2003 року народження (61.650).
У категорії сеньйорок Фотієва показала другий результат у багатоборстві (55.850).
В окремих видах багатоборства Собещакова показала найкращий результат з обручем (15.550) та стала третьою у вправі з булавами (14.300).
Фотієва також стала третьою у вправі з м’ячем (14.100) і завоювала «золото» з булавами (14.900) і стрічкою (14.200).
Ольховська завоювала «бронзу» у вправах з м’ячем (14.100) і стрічкою (13.200).

Велоспорт

Олена Старикова і Тетяна Клімченко виграли КС-16/17 у спринті та скретчі

Українка Олена Старикова завоювала Кубок світу сезону-16/17 з велоперегонів на треку в дисципліні індивідуальний спринт, що проходив в Лос-Анджелесі (США).
У завершальний день змагань Старикова дійшла до півфіналу, де в двох заїздах поступилася своїй співвітчизниці Любові Басовій. У битві за «бронзу» Олена програла триразовій чемпіонці світу росіянці Анастасії Войновій, повідомляє офіційний сайт Федерації велоспорту України. Проте, четвертої позиції і 375 очок вистачило для того, щоб вирватися в лідери загального заліку. Українка змогла випередити іспанку Таню Кальво Барберо, яка в Лос-Анджелес не поїхала.
У фіналі індивідуального спринту Любов Басова билася з олімпійською чемпіонкою в цьому виді Крістіною Фогель. Німецька велосипедистка не залишила українці шансів в жодному із заїздів і здобула «золото». Басова, яка є володаркою Кубка світу-16/17 в кейріні, завоювала «срібло». У загальному заліку дисципліни Басова стала шостою.
У Лос-Анджелесі змогла відзначитися ще одна українка. Львів’янка Тетяна Клімченко перемогла в неолімпійській дисципліні скетч. Українка поїхала у відрив з канадкою Жасмин Дюхрінг і обігнала пелотон на коло. Боротьбу за перше місце виграла саме Клімченко.
Нагадаємо, що Андрій Винокуров став володарем Кубка світу-16/17 в спринті. У завершальний день змагань українець бився ще і в кейріні, де виграв фінал В, а в загальному заліку посів третє місце.

Шахи

Ганна Музичук зіграла внічию з Тань Чжун І в першій партії фіналу ЧС-2017

У Тегерані (Іран) відбулася перша партія фінального матчу Чемпіонату світу-2017 зі шахів серед жінок. Українка Ганна Музичук грала з Тань Чжун І з Китаю.
Партія завершилася внічию, рахунок у матчі – 0,5:0,5. Випускниця Львівського державного університету фізичної культури грала білими фігурами, але не змогла досягти вирішальної переваги. В партії була зафіксована нічия після 42-го ходу Музичук-старшої.
Згідно з регламентом змагань, фінальний матч триває чотири партії з класичним контролем часу і, за необхідності, тай-брейком.
Чемпіонат світу з шахів серед жінок проходить у Тегерані з 10 лютого до 4 березня.
У 1/32 фіналу з боротьби вибула одеситка Наталія Жукова, а в 1/16 на тай-брейку – львів’янка Наталка Букса, Інна Гапоненко з Херсона та харків’янка Ганна Ушеніна.

Дзюдо

Дзюдоїста Кіндзерська здобула «золото» на Гран-прі Німеччини

Українська дзюдоїстка Ірина Кіндзерська здобула золоту медаль у категорії понад 78 кг на етапі серії Гран-прі в німецькому Дюссельдорфі.
Наша дзюдоїстка у фіналі важкої вагової категорії виявилася сильнішою, ніж японка Мегумі Тачімото, повідомляє champion.com.ua.
Додамо, що ще четверо українців, а саме – Яків Хаммо, Марина Черняк, Анастасія Турчин і Світлана Яремка – посіли сьоме місце у своїх категоріях.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ірина Кіндзерська завоювала бронзову нагороду на турнірі серії Гран-прі у Кореї.

Карате

Двоє студентів ЛДУФК стали медалістами молодіжного Чемпіонату Європи-2017

У столиці Болгарії Софії відбувся 43-й Чемпіонат Європи-2017 з карате серед кадетів, юніорів та молоді, в якому брала участь і збірна команда України. Змагання зібрали 1147 молодих спортсменів із 50 країн Європи, які змагались у вікових групах 14-15, 16-17 та 18-20 років, пише офіційний сайт ЛДУФК.
Українська команда складалась із 35-ти спортсменів, серед яких були троє студентів ЛДУФК, вихованців львівського клубу «Юніон» – Герчук Тарас, Мястковська Анастасія та Рябошапко Кирило, які виступали у розділі куміте серед молоді.
Найбільш успішно виступила Анастасія Мястковська у ваговій категорії до 55 кг. Впевнено пройшовши попередні кола змагань з перемогами над представницями Бельгії (0:1), Угорщини (3:4), Болгарії (0:0) та Шотландії (0:2), львівська спортсменка у фіналі отримала перемогу над суперницею з Іспанії (2:3) та стала чемпіонкою Європи-2017 у своїй категорії.
Студент першого курсу ЛДУФК Кирило Рябошапко також успішно подолав попередні кола змагань, перемігши суперників із Греції (0:8), Італії (3:4), Люксембургу (0:3), Іспанії (4:4) але у фіналі поступився представнику Франції (10:2), ставши таким чином срібним призером молодіжного Чемпіонату Європи-2017.
Тарас Герчук, на жаль, поступився у першому колі суперникові з Франції (2:1).
У підсумковому заліку команда України з результатом дві золоті, одна срібна та три бронзові медалі посіла шосте загальнокомандне місце. Слід зазначити, що з шести нагород п’ять у скарбничку збірної України принесли вихованці львівської школи карате.

Легка атлетика

На змаганнях у Мадриді українки здобули чотири нагороди
Українки Анна Плотіцина і Марина Килипко стали переможницями міжнародних легкоатлетичних змагань у столиці Іспанії Мадриді.
Про це повідомляє прес-служба Федерації легкої атлетики України.
Більше того, для Плотіциної 24 лютого стало днем встановлення нового особистого рекорду.
Дистанцію 60 метрів з бар’єрами Анна Плотіцина подолала за 7,98 с., що на одну соту секунди краще, ніж її попереднє досягнення.
Лише однієї сходинки не вистачило Ганні Чубковцовій для потрапляння до першої трійки. З часом 8,41 с. – вона четверта.
Марина Килипко стрибком на 4,47 м з першої спроби забезпечила собі виграш у секторі для стрибків з жердиною.
Після цього вона намагалася подолати 4,62 м, проте встановити рекорд України у приміщенні харків’янці поки що не вдалося.
Ірина Геращенко стала другою зі стрибків у висоту (1,89 м), поступившись лиш олімпійській чемпіонці Рут Бейтіа з Іспанії (1,98 м).
А Вікторія Кащєєва фінішувала третьою з бігу на 60 метрів (7,45 с.). Перемогла тут Андреа Пуріка з Венесуели (7,30 с.).

Біатлон

Сергій Телень здобув для України першу медаль на юніорському ЧС-2017
Першу медаль юніорського Чемпіонату світу 2017 року з біатлону в Осрблі (Словаччина) Україні приніс Сергій Телень, який зумів піднятися на «срібну» сходинку п’єдесталу пошани у спринті в юнаків.
Як повідомляє офіційний сайт Федерації біатлону України, гонка була багата на промахи, тому одне штрафне коло українця виявилося еталоном стрільби – лише п’ять учасників спринту зі ста зуміли обмежитися однією незакритою мішенню.
Після стрільби стоячи Телень вийшов лідером, а згодом його час зміг перекрити лише Емільєн Клод (Франція), причому, лише на 0,7 секунди.
Але француз йшов пізніше, знаючи графік Сергія, і до фінішу зумів наростити перевагу до 25-ти секунд, забезпечивши собі більш комфортний старт у гонці переслідування.

Бокс

Чемпіон світу Усик 8 квітня захищатиме титул у бою з Гантером зі США

8 квітня на арені MGM National Harbor (Оксон Глл, Меріленд, США) чемпіон світу за версією WBO у важкій вазі Олександр Усик (11-0-0, 10 КО) проведе захист титулу у поєдинку з американцем Майклом Гантером (12-0-0, 8 КО).
Окрім Олександра Усика, у ринг вийдуть чемпіон світу за версією WBO у другій напівлегкій вазі Василь Ломаченко й Олександр Гвоздик, який володіє титулом NABF у напівважкій вазі.
Усі три поєдинки транслюватиме телеканал HBO у прямому ефірі, повідомляє champion.com.ua.
«Я дуже радий, що буду боксувати в одному боксерському шоу разом з Василем Ломаченком та Олександром Гвоздиком – ми мріяли про це, коли ще були аматорами і боксували в Олімпійській збірній-2012.
Майкл Гантер – жорсткий суперник, який не знає поразок, тому я впевнений, що бій буде дуже конкурентним для мене і видовищним для вболівальників, які прийдуть нас підтримати в залі, і тих, хто буде дивитися його на HBO», – цитує Олександра Усика boxingnews.com.ua.
Суперникові Усика 28 років, живе та тренується у США. Боксує у стійці правші. У його активі 12 перемог, вісім з яких достроково.
Як і Олександр, Гантер був учасником Олімпійських ігор-2012 у Лондоні.
Попередній бій американець провів у травні минулого року проти співвітчизника Айзея Томаса (15-1-0, 6 КО), здобув перемогу одноголосним рішенням суддів і став володарем титулу WBO NABO у напівважкій вазі.
Нагадаємо, у грудні 2016 року Усик провів успішний захист титулу у поєдинку з Табісо Мчуну, нокаутувавши африканця у дев’ятому раунді.

Стрибки у воду

Українка Вікторія Кесар здобула «срібло» Гран-прі у Німеччині

Вікторія Кесар із Запоріжжя була другою на турнірі Гран-прі зі стрибків у воду у німецькому місті Росток.
На триметровому трампліні в індивідуальних змаганнях українка показала результат 294,60 бала, повідомили Укрінформу у прес-службі НОК.
Перемогу святкувала представниця Китаю Чунтін Ву (309,85 бала), «бронза» у стрибунки з Канади Дженніфер Ейбел (286,50).

Еліна Світоліна: «Я дуже рада тому, як почався сезон»

Олеся Повх: «Тепер у нас на тренуванні не диктатура тренера, а співпраця з ним»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers