rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Еліна Світоліна: «Я дуже рада тому, як почався сезон»

Теніс

Українська тенісистка Еліна Світоліна прокоментувала свою перемогу на престижному турнірі у Дубаї (ОАЕ).

«Дуже приємно виграти такий великий турнір. Весь тиждень я показувала чудовий теніс. Дуже рада, що це сталося саме в Дубаї. Це – мій перший трофей з великого турніру, так що це – особлива перемога. Я все життя мріяла бути у ТОП-10 світового рейтингу. Увійти в десятку найкращих – це просто неймовірно, а зробити це, вигравши турнір, – ще краще! Я дуже рада тому, як почався сезон, і тому, як грала в Дубаї», – цитує Еліну Світоліну gazeta.ua.
«Це дуже особлива перемога для мене, я дуже щаслива. Проти Каролін завжди важко грати, вона ніколи не здається. Це був неймовірний матч, я дуже рада, що виграла.
Було неймовірно важко. Я працювала багато років і рада, що це почало давати плоди у вигляді трофеїв. Я дуже щаслива, сподіваюся, що Жюстін Енен дивилася цей матч по ТБ.
У мене так багато емоцій, я не можу висловити їх. Щиро дякую публіці, яка мене підтримувала. Я насолоджувалася грою на цьому турнірі», – цитує українку офіційний сайт Федерації тенісу України.
Нагадаємо, 26 лютого Світоліна виграла другий титул у сезоні-2017 і шостий у своїй кар’єрі.
Вона стала переможницею турніру WTA Premier 5 Dubai Duty Free Tennis Championships – 2017, що завершився у Дубаї (ОАЕ). У фіналі харків’янка, посіяна на турнірі під сьомим номером, впевнено обіграла екс-першу ракетку світу Каролін Возняцкі з Данії (десятий номер посіву) – 6:4 6:2.
Для 22-річної Еліни цей трофей став шостим у кар’єрі в одиночному розряді.
Окрім того, Світоліна вперше стає переможницею на турнірі настільки високої категорії. Раніше українці жодного разу не вдавалося дійти до фіналу турніру WTA Premier 5. Попередні титули Еліна Світоліна завойовувала на змаганнях рівня WTA International.
Як інформують українські ЗМІ, які спеціалізуються на тенісі, одного брейк-пойнту вистачило українці, щоб вийти вперед у стартовому сеті (3:2). У Світоліної також був прихований сетбол у наступному геймі на подачі Возняцкі, але данійка свій гейм захистила.
Знову зав’язалася боротьба на наступній подачі Каролін, якій у затяжному геймі вдалося відіграти два сет-боли. Після цього Світоліна, подаючи на перемогу, з п’ятого сет-бола взяла першу партію.
Уже на старті другої партії Возняцкі на подвійній помилці програла гейм, але Світоліній закріпити перевагу не вдалося – українка насухо програла свою подачу. Ще один брейк-пойнт заробила українка у п’ятому геймі, і з першої спроби знову вирвалася вперед – 3:2.
Згодом Еліна записала у свій актив і третій брейк у партії, після чого успішно подала на перемогу.
Додамо, що турнір у Дубаї входить в десятку найбільших турнірів WTA (не рахуючи турнірів Великого шолома).
Перемога у Дубаї принесла Еліні Світоліній 487 тисяч доларів США призових та додала 840 рейтингових очок, що дозволить їй увійти у ТОП-10 світового рейтингу WTA. Відтепер це – новий особистий рекорд тенісистки, а також України. Ніколи раніше представниці України не вдавалося виграти одиночний титул на змаганнях такого високого рангу.
Ця перемога дозволила Еліні Світоліній стати першою українкою, яка ввійшла до ТОП-10 рейтингу WTA.
Еліна стала другою представницею України (якщо враховувати і ATP, і WTA), кому вдалося досягти такого результату.
Нагадаємо, що киянин Андрій Медведєв у 1994 році посідав четверту позицію в світовій класифікації.
Окрім того, після цієї перемоги Еліна Світоліна піднялася на другу позицію в Чемпіонській гонці.


Вікторія Мотричко завоювала «срібло» Євро-2017 у бліці

Олеся Повх: «Тепер у нас на тренуванні не диктатура тренера, а співпраця з ним»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers