rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Donald Trump вважає, що Чикаго потребує негайної допомоги
через складну криміногенну ситуацію

Після того, коли у Чикаго минулої середи було вбито семеро осіб, з-поміж яких – вагітна жінка, розгніваний президент Donald Trump написав повідомлення у Twitter.
«Семеро людей застрелено вчора у Чикаго», – зауважив президент. «Те, що там відбувається – вийшло повністю з-під контролю. Чикаго потребує допомоги!»
Натомість, сенатор Dick Durbin закликав президента відійти від клавіатури і забезпечити виділення федеральних ресурсів, аби допомогти місту.
«Я ще раз наполегливо закликаю президента припинити твітити і забезпечити необхідні (федеральні) ресурси для (економічного) розвитку, навчання, а також докладати зусиль до створення нових робочих місць, аби вирішити проблему з насильством у Чикаго», – написав Durbin у «Twitter».
«Я закликаю президента і його адміністрацію приділяти пріоритетну увагу федеральним ресурсам, аби знизити рівень насильства із застосуванням зброї у Чикаго й у всій країні», – додав він. «Це дозволить зберегти значно більше життів, ніж дописи у «Twitter».
Durbin також зустрічався у грудні з кандидатом Trump на посаду Генерального прокурора, колишнім сенатором від Алабами Jeff Sessions. Його кандидатуру у лютому затвердив Сенат. Під час зустрічі Durbin і Sessions обговорили питання насильства із застосуванням зброї у Чикаго і фінансування діяльності Департаменту юстиції в місті.
Durbin також поставив Sessions низку запитань напередодні слухання його кандидатури у Сенаті, проте, не був задоволений його письмовими відповідями, які стосувалися Чикаго.
«Я, як і раніше, стурбований тим, наскільки сенатор Sessions, як Генеральний прокурор США, готовий допомогти місту Чикаго позбутися серйозної кризи», – зазначив. «Це суперечить недавнім твітам президента Trump з цього питання».
Сенатор від Іллінойсу не голосував за його кандидатуру, оскільки, як він пізніше пояснив, «не мав впевненості, що Sessions міг би стати незалежним Генеральним прокурором, якого потребує наша країна».
Тим часом, Jeff Sessions заявив у вівторок, що рівень кримінальної злочинності у США перебуває на етапі зростання, та висловив намір сформувати цільову групу для відновлення законності й порядку, перш ніж проблема вийде з-під контролю. Про це у вівторок написала газета The Hill.
«Рівень злочинності у США зріс на 3% у період між 2014 і 2015 роками, а за кількістю вбивств – до 11% у цей період. Зґвалтування та напади за обтяжуючих обставин зросли на 4%», – зазначив з цього приводу Генпрокурор.
Він заявив, що ці тенденції мали місце й у першій половині 2016 року. При цьому, особливе занепокоєння він висловив стосовно міст Чикаго, Балтімор, Мілуокі та Мемфіс, де, за його словами, кількість злочинів стрімко зростає.
Водночас, генпрокурор визнав, що на нинішньому етапі загальний рівень злочинності у країні все ще перебуває на межі історичних мінімумів. Однак, наголосив він, з’являються чіткі попереджувальні знаки того, що країна переживає переломний момент.
«Моє занепокоєння викликає те, що це – не сплеск чи аномалія, а початок небезпечної нової тенденції, яка може нівелювати досягнення останніх чотирьох десятиріч», – підкреслив Генпрокурор.
Sessions заявив, що з метою боротьби зі злочинами із застосування зброї він сформує цільову групу зі зниження рівня злочинності та громадської безпеки, яка займатиметься питаннями від нелегальної імміграції до контролю над наркотиками та роботи з місцевими відділеннями поліції.
Sessions, призначений на посаду Генпрокурора новим президентом США, має широку підтримку з боку поліцейської спільноти, зауважує видання.

В Іллінойсі хочуть перейменувати шосе

на честь Barack Obama й офіційно святкувати

день народження екс-президента

Член Палати представників штату La Shawn Ford розробив законопроект, відповідно до якого Interstate 55 у США можуть перейменувати на Barack Obama Expressway.
До переїзду у Білий дім Obama називав південну частину Чикаго своєю домівкою. Тоді він був громадським діячем, у 1997 році був обраний сенатором від штату і в 2004 році – сенатором США.
«Ми можемо собі уявити, як тоді ще сенатор штату Obama їздив між Спрінгфілдом і Чикаго на Interstate 55, тож це було б дуже доречно перейменувати Interstate 55 на Barack Obama Expressway», – додав він.
Ділянка I-55 від Lakeshore Drive у Чикаго до Tri-State Tollway наразі названа на честь Adlai Stevenson, покійного губернатора Іллінойсу і кандидата в президенти. Ford хоче перейменувати решту 270-мильного шосе I-55 від Tri-State Tollway в East St. Louis на честь Obama.
«Перейменування I-55 іменем президента Barack Obama буде не тільки честю для 44-го президента Америки. Це буде правильний законопроект, який повинні схвалити як сенатори штату Іллінойс, так і США», – вважає Ford.
Тим часом, губернатор Bruce Rauner повідомив журналістам минулого четверга, що Іллінойс повинен оголосити день народження Barack Obama святковим днем. Проте, він не думає, що цей день має бути вихідним.
«Це – неймовірна честь для Іллінойсу, що президент країни – з нашого штату. Я думаю, що це – приголомшливо. Впевнений, ми повинні святкувати це», – наголосив Rauner. «Не думаю, що це повинно бути формальне свято, день, коли людей змушують не йти на роботу. Вважаю, що цей день повинен бути днем визнання і святкування».
Минулого місяця законодавці презентували три законопроекти, які стосуються відзначення дня народження Obama.
Два однакові законопроекти, презентовані в Палаті представників сенаторами-демократами Andre Thapedi та Sonya Harper, пропонують визначити 4 серпня як «День народження Barack Obama», нове юридичне свято. У цей день пропонують закривати школи і державні заклади. Згідно з цим планом, банки і підприємства також можуть припинити працювати, але не зобов’язані це робити. Якщо день народження Обами припаде на суботу або неділю, свято відзначатимуть наступного понеділка.
Окремий законопроект, внесений до Сенату, де Обама колись працював, передбачає офіційне святкування дня народження екс-президента як «Дня Barack Obama», але без закриття державних закладів. Автором цього законопроекту є сенатор штату Emil Jones, Jr., син колишнього президента Сенату, який відіграв головну роль у тому, що Obama потрапив до Сенату США і який вважає себе політичним «хрещеним батьком» колишнього президента.
Ще один законопроект Палати представників, автором якого є Robert Martwick, передбачає перейменування Interstate 294 на «President Barack Obama Tollway». Законопроект переданий на розгляд Tollway Oversight Committee.

AFSCME погрожує страйком, якщо Rauner не погодиться

відновити переговори за контрактом

American Federation of State, County and Municipal Employees Council 31 оголосила, що 81% її членів проголосував за проведення страйку. Ця профспілка презентує найбільшу кількість державних службовців штату Іллінойс.
Лідери AFSCME презентують інтереси працівників, які досліджують випадки жорстокого поводження з дітьми, доглядають за ветеранами і людьми з обмеженими можливостями та психічними захворюваннями, працюють у державних парках та ін. Вони звинувачують губернатора Bruce Rauner у розірванні переговорів щодо контракту з профспілкою понад рік тому.
«Ми прийшли до цього моменту тільки через одну причину: відмову губернатора Rauner проводити переговори з нашою профспілкою», – зауважила Roberta Lynch, виконавчий директор AFSCME Council 31.
Чинний контракт профспілки закінчився у липні 2015 року. В результаті, більшість із 38 000 членів профспілки проголосували впродовж останніх трьох тижнів за початок страйку. Це перше таке голосування за всю 45-річну історію колективних переговорів профспілки.
Голосування стало каталізатором для чинення тиску на губернатора. Але це не означає, що страйк проведуть найближчим часом. Найімовірніше, голосування санкціонував колективний комітет на переговорах, щоб оголосити страйк. Комітет буде збиратися в найближчі дні, щоб «накреслити подальший план дій». Профспілка повинна повідомити про страйк за 5 днів до його проведення.
«Державні працівники не хочуть страйкувати», – каже Lynch. «Ми чітко усвідомлюємо важливість громадських послуг, які надаємо. Ми готові йти на компроміс».
«Але якщо губернатор Rauner продовжуватиме відмовлятися укласти угоду, він ризикує отримати страйк, який зумовить припинення діяльності уряду штату. Тільки він нестиме відповідальність за матеріальні збитки, спричинені страйком», – додала вона.
Натомість, Dennis Murashko, генеральний радник Rauner, назвав дозвіл розпочинати страйк «нападом на працьовитих платників податків нашого штату і на всіх тих, хто покладається на критично важливі послуги, які надають щодня».
«Це є прямим результатом тривалої кампанії з дезінформації керівництва AFSCME, що стосується нашої пропозиції», – вважає Murashko. «Лідери AFSCME воліли б краще почати страйк, ніж працювати 40 годин на тиждень до отримання понаднормових. Вони хочуть заробляти понаднормово, працюючи лише 37,5 години на тиждень. Лідери AFSCME воліли б краще страйкувати, ніж дозволити, аби державні службовці отримували зарплату на основі відпрацьованих годин. Вони хочуть, щоб людям платити на основі трудового стажу, незалежно від того, як вони виконують свою роботу».
«Простіше кажучи, лідери AFSCME будуть робити все, щоб уникнути реалізації контракту, який є справедливим як для платників податків, так і для державних службовців», – додав він. «Якщо AFSCME хоче страйкувати, ми будемо використовувати всі ресурси, аби забезпечити послуги, які, як і раніше, будуть доступними для мешканців штату Іллінойс. Ми продовжуємо закликати AFSCME співпрацювати з нами в реалізації контракту, який схожий на ті, які ратифікували 20 інших профспілок».
Переговори між лідерами AFSCME й адміністрацією Rauner тривали 67 днів. У листопаді минулого року члени Labor Board одноголосно дійшли до висновку, що переговори зайшли у безвихідь.
Lynch назвала пропозиції Rauner «нерозумними», «надзвичайними» і «збитковими». Вона заявила, що губернатор «наполегливо відмовлявся співпрацювати із законодавцями штату» і представниками AFSCME.
«Ми більш ніж готові знайти спільну мову, але ми не будемо просто пролонговувати контракт», – додала вона.

Чиказька міськрада затвердила постанову

про зменшення вартості ліцензії для мобільних продавців фаст-фуду

Міськрада Чикаго схвалила постанову про зниження ліцензійних зборів, необхідних для власників «кухні на колесах», які хочуть легально працювати.
Вартість ліцензії на два роки наразі коштує $350, але з 1 липня буде знижена до $100. Ліцензійні платежі для пенсіонерів, ветеранів та продавців з обмеженими можливостями будуть зменшені до $50.
«Я пишаюся тим, що місто надає їм законний статус бізнесменів і тепер – за доступною ціною», – каже олдермен 26-го району Roberto Maldonado.
Відповідно до постанови, також буде усунуто плату за користування спільною кухнею в розмірі $330, якщо ліцензіати мають дійсну ліцензію власника «кухні на колесах».
Міськрада легалізувала продавців «продуктів харчування на колесах» у 2015 році. В Illinois Policy Institute кажуть, що тоді у місті працювали 1500 мобільних продавців продуктів харчування. Через рік тільки п’ять підприємств отримали ліцензії і право на законних підставах готувати і продавати їжу на міських тротуарах.
Прихильники «фаст-фуду на колесах» вважають, що тепер, коли місто знизило плату, більше продавців подадуть заявки на отримання ліцензії.
«Ми вважаємо, що це – крок у правильному напрямку – зробити ліцензії більш доступними для продавців, щоб вони мали можливість реалізовувати свою мрію і мати бізнес у Чикаго», – переконаний Chris Lentino з Illinois Policy Institute.
За оцінками Illinois Policy Institute, ліцензовані виробники створять тисячі робочих місць і сплатять понад $8 млн. місцевих податків.

United Airlines літатиме до Champaign

United Airlines каже, що її літаки зупинятимуться у невеликих містах цього літа. У United Airlines запевняють, що з-поміж інших міст літаки компанії зупинятимуться й у невеликих містечках, зокрема, й Champaign.
Чиказька компанія оголосила в понеділок, що почне обслуговувати десятки нових щоденних рейсів туди і назад.
Починаючи з 8 червня, компанія здійснюватиме три щоденні рейси між аеропортом Willard у Champaign і міжнародним аеропортом Чикаго O’Hare. The (Champaign) News-Gazette повідомляє, що востаннє United Express співпрацював з аеропортом Willard у 1993 році.
Серед інших невеличких містечок, у які літатимуть літаки United Airlines – Rochester, Minnesota та Santa Rosa, California.
Крім того, авіакомпанія хоче модернізувати деякі об’єкти у найважливіших аеропортах і зменшити використання невеликих літаків на важливих ділових маршрутах.

У фокусі – Америка

У фокусі – Америка

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers