rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

Рада закликала іноземні парламенти засудити РФ за напад на Авдіївку

Верховна Рада України схвалила постанову про Звернення Верховної Ради України до парламентів іноземних держав і міжнародних організацій щодо засудження ескалації збройної агресії Російської Федерації проти України (№ 6039).
За це рішення проголосували 258 народних депутатів з 338 зареєстрованих у сесійній залі.
Від фракції «Опозиційний блок» жоден депутат не підтримав постанову, а від груп «Воля народу» і «Відродження» – по два депутати.
Верховна Рада закликає парламенти іноземних держав та міжнародні організації засудити РФ за порушення режиму припинення вогню, передбаченого Мінськими домовленостями, навмисну руйнацію іррегулярними та регулярними збройними формуваннями Росії міста Авдіївка, Донецької області, та варварські напади на об’єкти, необхідні для виживання цивільного населення.
Український парламент також закликає парламенти іноземних держав та міжнародні організації вжити всіх можливих заходів, що сприятимуть припиненню невибіркових нападів іррегулярних та регулярних збройних формувань РФ на об’єкти, необхідні для виживання цивільного населення, та відвернуть гуманітарну катастрофу в Авдіївці.
Окрім того, ВР закликає парламенти іноземних держав та міжнародні організації вжити заходів, спрямованих на попередження подальшої ескалації збройної агресії Російської Федерації проти України та її припинення.
Верховна Рада також просить Організацію з безпеки і співробітництва в Європі сприяти дотриманню Російською Федерацією режиму припинення вогню на Донбасі, зокрема, в районі міста Авдіївка, Донецької області.
Парламент закликає міжнародні організації, представників громадянського суспільства, правозахисних організацій розслідувати випадки серйозних порушень міжнародного гуманітарного права під час нинішньої ескалації збройної агресії РФ проти України, зокрема, можливого скоєння воєнних злочинів і злочинів проти людяності.
Водночас, Верховна Рада доручає Генеральній прокуратурі надіслати до Міжнародного кримінального суду матеріали і документи, які свідчать про порушення міжнародного гуманітарного права під час ескалації збройної агресії РФ в рамках провадження, яке здійснюється МКС відповідно до Постанови від 4 лютого 2015 № 145-VIII «Про заяву Верховної Ради «Про визнання Україною юрисдикції Міжнародного кримінального суду щодо скоєння злочинів проти людяності та воєнних злочинів вищими посадовими особами Російської Федерації та керівниками терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР», які призвели до особливо тяжких наслідків та масового вбивства українських громадян».
Нагадаємо, 31 січня голова Верховної Ради України Андрій Парубій та кілька народних депутатів України звернулися з відкритим листом до парламентів країн-членів Європейського Союзу, США, Канади, Японії та Європейського Парламенту з проханням закликати Росію припинити загострення ситуації на Донбасі.


НБУ: Російські банки в Україні працюють під наглядом куратора

Банки з російським капіталом в Україні в даний час обмежені в операціях, працюють під наглядом куратора і шукають покупця, повідомила заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова на прес-конференції в Києві у вівторок.
Вона нагадала, що нині на ринку працюють п’ять банків з російським капіталом. «Для них є два шляхи: або знайти нового власника, або поступово скорочувати свою присутність на ринку», – сказала вона.
При цьому Рожкова додала, що хоча російські банки в даний час докапіталізовані за рахунок конвертації в капітал раніше залучених ресурсів материнських банків, подальше розширення їхнього бізнесу в зв’язку зі санкціями є проблематичним.
«Їхня (російських банків – ред.) докапіталізація відбулася, здебільшого, за рахунок конвертації раніше залучених материнських ресурсів у капітал. Тому, з огляду на чинні санкції, казати про потенційну майбутню докапіталізацію ми не можемо, а, значить, жодного розвитку бути не може, тому що нарощування активів викликає необхідність у додатковому капіталі», – сказала Рожкова.

МЗС України пояснило послу ФРН, що вибори в ОРДЛО не можуть відбуватися

в присутності російських військ

У Міністерстві закордонних справ України під час розмови з послом ФРН Ерстом Райхелем наголосили на неприпустимості проведення виборів на окупованих територіях Донбасу до виведення звідти російських військ.
«7 лютого посла ФРН в Україні Райхеля було запрошено до МЗС України. Під час зустрічі німецькому дипломату вказали на неприпустимість проведення виборів на окупованих територіях Донбасу в присутності російських окупаційних військ», – повідомляє прес-служба МЗС за підсумками зустрічі.
У повідомленні наголошується, що була підтверджена чітка і послідовна позиція України: такі вибори мають відбуватися лише після виведення з України підрозділів російських збройних сил, а також при забезпеченні таких передумов безпеки, які б дозволили проведення на Донбасі вільних і демократичних виборів з дотриманням стандартів ОБСЄ та українського законодавства.
«Водночас, в Україні високо цінують зусилля офіційного Берліна, зокрема, в нормандському форматі, спрямовані на повернення миру на Донбас і припинення російської агресії проти України», – йдеться у повідомленні українського зовнішньополітичного відомства.
Як повідомлялося, Райхеля викликали до МЗС України для надання пояснень щодо його заяв про можливість проведення виборів на непідконтрольних Києву територіях Донбасу до виведення звідти російських військ.

До Олевська перекинули бригаду нацгвардійців – на боротьбу з

бурштиновою лихоманкою

У зв’язку із загостренням ситуації щодо незаконного видобутку бурштину до міста Олевськ, Житомирської області, відряджені військовослужбовці Першої бригади оперативного призначення Національної гвардії України.
Про це повідомляється на сайті НГУ.
«Спільно з працівниками поліції гвардійці нестимуть службу з метою забезпечення громадської безпеки та порядку, попередження випадків незаконного вивезення лісо-пило-матеріалів, металобрухту та бурштину», – йдеться у повідомленні.
Протягом 2016 року на території Житомирської області військовослужбовцями Нацгвардії розкрито 41 злочин, затримано за підозру у скоєнні злочинів 117 осіб, припинено 224 адміністративні правопорушення, виявлено 10 фактів видобутку бурштину-сирцю, під час яких затримано 50 осіб, вилучено 12 одиниць автотранспорту, чотири мотопомпи та 1,27 кг бурштину.
Як повідомлялося, у населеному пункті Олевськ, Житомирської області, вночі проти 16 січня сталася збройна сутичка, в результаті якої 7 людей потрапили до лікарні, одна померла. За однією з версій, причиною стрілянини міг стати побутовий конфлікт. За іншою – це були кримінальні розбірки, пов’язані з незаконним видобутком бурштину.
Поліція Житомирщини встановила понад 30 учасників збройного конфлікту. Також була створена міжвідомча робоча група Генпрокуратури і Національної поліції для належного розслідування вищезазначеного кримінального провадження.

Допомога дітям, у яких помер один із батьків,

відтепер складе один прожитковий мінімум для непрацездатних

Верховна Рада України призначила державну соціальну допомогу дітям віком до 18 років (для студентів – до 23) у випадку смерті одного з батьків, які не мають права на пенсію, в розмірі одного прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб.
Відповідний закон № 4668 на засіданні у вівторок підтримав 231 народний депутат.
Розмір допомоги встановлюється незалежно від доходу сім’ї.
У випадку смерті одного з батьків надається право на отримання лише одного виду державної допомоги. При цьому закон надає можливості одержання на дитину-інваліда одночасно допомоги в зв’язку з інвалідністю та допомоги у зв’язку з втратою годувальника.
У документі наголошується, що реалізація положень закону призведе до додаткових витрат з Держбюджету в розмірі близько 25,1 млн. грн. на місяць, оскільки дію закону буде поширено на 22,1 тис. сімей, які втратили годувальника і які не отримують відповідну пенсію, зокрема, 1,3 тис. сімей з дітьми-інвалідами.
Необхідність прийняття закону зумовлена тим, що, згідно з чинним законодавством, пенсія у зв’язку з втратою годувальника призначається за наявності в годувальника на день смерті страхового стажу, який залежить від віку. У випадку відсутності необхідного страхового стажу їхні діти право на пенсію не отримують і на них призначається передбачена законом «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» допомога в розмірі різниці між 100% прожиткового мінімуму на дитину і середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку за останні півроку. За наявності такого порядку розрахунку багато сімей цю допомогу також не отримують.

У Київраді мають намір розірвати договори

оренди земельних ділянок з посольством РФ в Україні

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування депутати погодили розірвання договору оренди одразу для трьох ділянок, наданих посольству Російської Федерації в Україні.
Про це повідомляє прес-служба Київради.
«Ці земельні ділянки були надані у 1998 році Російській Федерації в користування терміном на 49 років. За одну гривню орендної плати на рік московити мали право будувати нове посольство, консульство і резиденцію посла, або ж здавати їх у суборенду, закладати в банках або навіть продавати. На щастя, за 17 років цим правом вони скористатися не встигли, і тому ми можемо розірвати договори оренди», – цитує прес-служба міськради суб’єкта подання відповідних рішень, депутата Київради Ігоря Мірошниченка.
В інформації зазначається, що мова йде про розірвання договорів оренди земельної ділянки площею 0,197 га на вулиці Спаській, 14, земельної ділянки площею 0,3634 га на вулиці Спаській, 13-15 і на вулиці Боричів Тік, 17, 19, 21 площею 0,3771 га в Подільському районі.
«Відповідно до проектів рішень, юридична причина розірвання оренди – нецільове використання земельних ділянок і невиконання умов договорів», - інформують в прес-службі Київради.
При цьому, в повідомленні йдеться, що проекти рішень повинні також розглянути на пленарному засіданні Київради.
«Після того, коли земельні ділянки повернуть у комунальну власність, депутати клопотатимуть про облаштування там скверів», – зазначають у прес-службі Київради.

США анулювали 10-річну візу Ляшка

Сполучені Штати Америки анулювали візу голови фракції Радикальної партії у Верховній Раді Олега Ляшка.
Про це Ляшко повідомив у вівторок, 7 лютого, на своїй сторінці у Facebook.
«Щойно мені анулювали 10-річну американську візу, яку я тільки отримав перед Новим роком. Консульський офіцер сказав, що в нього такі інструкції з Вашингтону. А в мене інструкції від Українського народу – вимагати від США виконання своїх зобов’язань перед Україною за Будапештським меморандумом, інакше Україна буде вимушена відновлювати ядерну зброю, щоб захистити себе», – написав він.
«Також ми категорично не підтримуємо новий Меморандум із МВФ, який консервує статус України як сировинної колонії. Думаю, що саме тому, що ми захищаємо національні інтереси України, а не Москви чи Вашингтона, і було прийнято безпрецедентне рішення про анулювання моєї візи. Гуд бай, Америка! Приїду туди, коли українці оберуть мене своїм президентом. А наразі замість США їздитиму до наших людей, яким треба не візи чи безвіз, а робота і гідне життя», – резюмував Ляшко.

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers