rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ Успішний благодійний концерт Анички в Норт-Порті
  Title
 Аничка починає концерт

  Title
  Полковник Віталій Галіцин
Громадський комітет у Норт-Порті, Флорида, гідно відзначив роковини Акту Злуки земель України в суботу, 28-го січня, в Українському осередку ім. св. Андрія, благодійним концертом широко відомої співачки Анички зі Львова.

Всі кошти з концерту були призначені на лікування поранених воїнів України в США, і мабуть, тому зала осередку була вщерть переповнена, а квитки на концерт були продані заздалегідь. Разом з Аничкою прибули Ірина Ващук, директор фонду «Revived Soldiers of Ukraine», та полковник Віталій Галіцин, який перебуває на лікуванні в США. Полковник Галіцин втратив зір від розриву гранати, захищаючи кордони України на Донбасі.

Концерт розпочався після затримки через технічні проблеми внесенням прапорів Українськими-Американськими ветеранами, пост 40, виконанням американського й українського гімнів присутніми та вступним словом Дарії Томашоскої, заступника голови Громадського комітету. Вона коротко розповіла про велике значення дати 22 січня 1918-1919 років для українського народу – злуки двох частин України в одну соборну українську державу.

Співачка Аничка почала свій виступ піснею «Пливе кача» в пам’ять про Героїв Небесної Сотні, потім піснею «Ми об’їхали землю довкола», а далі полилися лемківські та народні й сучасні пісні, виконані з великим почуттям. Прегарні строї та майстерність виконання чарували всіх присутніх.

Ірина Ващук, директор фонду «Revived Soldiers of Ukraine», коротко розповіла про фонд, який вона очолює. Цей фонд існує лише один рік, але співпраця зі співачкою Аничкою та її благодійні концерти уможливлюють надавати фінансову поміч пораненим воїнам України, які лікуються в США. Ці воїни приїжджають зі скромними подарунками, які Ірина та Аничка дають на аукціон, щоб придбати додаткові фонди.

З великою повагою та оваціями вітала зала полковника Віталія Галіцина, який перебуває на лікуванні у США після того, коли він втратив зір під час війни на Донбасі. Він спокійно розповів про свою участь на Донбасі і сказав, що готовий повернутися і продовжувати свою роботу, тільки-но зможе знову бачити.

На завершення голова Громадського комітету проф. Віра Боднарук пояснила, що благодійним концертом Анички було вирішено відзначити Акт Злуки земель України і таким чином допомогти пораненим воїнам України, які захищають цілісність кордонів на сході України. Ці хлопці – добровольці, так, як і ті, що, співаючи, йшли здобувати волю для українського народу 100 років тому, йдуть добровільно захищати кордони своєї Батьківщини від північного загарбника – Росії. Молитвою «Боже великий, єдиний» закінчився благодійний концерт. Зі вступів та пожертв було зібрано і передано на фонд «Revived Soldiers of Ukraine» $8,000.

Під час перекуски та за келихом вина була нагода ближче познайомитися зі співачкою Аничкою, Іриною Ващук та полковником Галіциним. І вже коли майже всі розійшлися і лишилася мала група людей, почали співати «Ой, у лузі червона калина», «Повіяв вітер степовий» та інші пісні Січових стрільців та УПА. Тут зливалися голоси українців, народжених і в Україні, і далеко за її межами. Єднало їх українське серце!

Title Title
(зліва): Роман, Ірина Ващук (голова Благодійного
фонду), Аничка з членами Громадського комітету:
Д. Томашоска, полк. В. Галіцин, О. Горбачевська,
К. Шпічка, Г. Ліснича; 2-й ряд: Є. Томашоский,
В. Лісничий,А. Мацілинська, К. Стецюк і Н. Возний
Члени екзекутиви осередку ім. св. Андрія:
В. Лісничий, Д. Томашоска і Б. Боднарук вручають
чек на $1,000 Аничці та Ірині Ващук




Фото Віктора Лісничого

Шкільне свято «Український дух Різдва» у Детройті

«Свято героїнь» у Норт-Порті, Флорида

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers