rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

СБУ підозрює керівника оператора стільникового
зв’язку в сприянні терористам «ЛНР»

Служба безпеки України повідомила про підозру заарештованому керівникові одного з українських магістральних провайдерів зв’язку за сприяння діяльності терористичної організації «ЛНР».
«Зі серпня 2015 року зловмисник сприяв створенню і функціонуванню незаконного оператора стільникового зв’язку «Луганські комунікації», який забезпечував бойовиків т. зв. «ЛНР» зв’язком і доступом до мережі Інтернет», – йдеться в повідомленні прес-центру СБ України, оприлюдненому у вівторок.
Для розвитку мережі «Лугакома» зазначена особа зайшла в злочинну змову зі своїм керівником, якому СБ України в листопаді 2016-го повідомила про підозру в сприянні терористам і оголосила в розшук. Цей же чоловік передав бойовикам частину волоконно-оптичних кабелів і обладнання підлеглого провайдера, які перебувають на тимчасово окупованій території Луганської області.
«У рамках відкритого кримінального провадження зловмисникові повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само матеріальне, організаційне чи інше сприяння їхньому створенню або діяльності. Караються позбавленням волі на термін від 8 до 15 років – ред.).
До підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Слідчі дії тривають.

 Кабмін працює над формуванням наглядової

ради Укроборонпрому

Уряд працює над формуванням наглядової ради концерну «Укроборонпром». Про це ввечері 30 січня в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
«Ми над цим питанням працюємо сьогодні (формуванням наглядової ради концерну «Укроборонпром» – ред.). Але я вважаю, що тільки наявність наглядової ради з 2 осіб для цілого концерну «Укроборонпром» – це буде просто «Фількина грамота». Це буде означати, що просто для відводу очей когось призначили, а результат не отримали», – зазначив Гройсман.
«Я вважаю, що це питання необхідно вирішити більш системно, ми казали, що це може бути 10-12 сертифікованих осіб, які матимуть доступ до державних таємниць, які мають бездоганну репутацію», – сказав прем’єр.
Він зазначив, що також обговорюється необхідність посилення парламентського контролю за оборонною сферою за умови збереження державної таємниці.
Раніше у Верховній Раді заявили, що Укроборонпром є неефективною структурою і потребує повного аудиту та реформування.

У Львові розпочалися курси військових

капеланів

Курси військових капеланів для Збройних сил України розпочалися у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові
У курсах підготовки військових капеланів беруть участь 24 священнослужителі, серед яких є християни – представники православних конфесій, греко- та римо-католики, євангельські християни, а також капелани-імами.
Про це у вівторок, 31 січня, повідомляє прес-служба Міноборони.
«Впродовж двох тижнів представники всіх конфесій, що входять до Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України, обговорюватимуть проблематику, яка виникає під час роботи капеланів у військах, та вивчатимуть іноземний досвід служби священиків... Цей досвід українському духовенству передаватимуть представники Королівської служби капеланів Канади», – йдеться в повідомлені.
Планується, що до 1 червня цього року військовими капеланами будуть укомплектовані бойові бригади Сухопутних військ, Повітряних сил, Військово-Морських сил та Високомобільних десантних військ.
Нагадаємо, в грудні 2015 року стало відомо, що капелани служитимуть в українській армії на постійній основі.

Києву передали символічні ключі від

«Євробачення-2017»

Президент міської ради Стокгольма (Швеція) Єва-Луїза Ерландссон-Слорак передала символічні ключі від Міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення» меру Києва Віталієві Кличку.
«Вітаю вас, пане Кличко, і місто Київ. Люди з усього світу приїдуть через любов до музики... Пісенний конкурс у Стокгольмі був дуже успішним, тепер Київ стане тим місцем, де зберуться понад 200 млн. гостей, тисячі журналістів і фанів. Вони стануть прекрасними послами для України і Києва», – сказала президент міськради Стокгольма під час вручення ключів.
Вона також передала зв’язку ключів, які символізують країни, які брали конкурс «Євробачення» раніше.
Своєю чергою, мер Києва відзначив, що Київ з нетерпінням чекає гостей «Євробачення-2017» і ретельно готується до гідного проведення конкурсу.
«Цей момент починає зворотний відлік до початку «Євробачення», яке в цьому році пройде в Україні... Всіх конкурсантів приймуть на найвищому рівні. Ми зробимо все, щоб прийняти з теплотою і гостинністю, яка характерна для українського народу, всіх гостей», – сказав Кличко.
Як повідомлялося, «Євробачення» пройде у київському Міжнародному виставковому центрі на Лівому березі. Півфінал конкурсу запланований на 9 і 11 травня, фінал – на 13 травня.
Участь у міжнародному пісенному конкурсі, який прийматиме Україна, підтвердили 43 країни. За попередніми прогнозами, під час проведення конкурсу українську столицю відвідає близько 20 тисяч осіб.

На Київщині сталася серія масових

отруєнь дітей

27 січня в двох різних районах Київської області сталося масове отруєння дітей. Загалом, отруїлися 37 дітей і 2 дорослих. У Броварському районі в дитячому садку села Гоголів отруїлися 11 дітей і 2 дорослих. У місті Вишгород у школі № 3 «Сузір’я» отруїлися 26 дітей.
У дитячому садку села Гоголів знайшли збудник ротовірусної інфекції, інформує прес-служба Київської обласної державної адміністрації.
У вишгородській школі за результатами перевірки печива і змивів з посуду й обладнання знайшли бактерії кишкової палички.
«Наявність виділеної умовно-патогенної мікрофлори свідчить про порушення технології приготування страв та недотримання санепідрежиму в харчоблоці», – зазначили в Київському обласному лабораторному центрі.
Також встановлено, що духовка не може забезпечити необхідну температуру для приготування їжі, а в їдальні працювали двоє людей без медичних обстежень.
25-27 січня також сталися масові отруєння дітей в Запорізькій і Житомирській областях.

В Україні з’явиться ще один притулок

для бурих ведмедів

У вівторок, 31 січня, в Охруському інфоцентрі було підписано Меморандум про взаєморозуміння між Мінекології та фондом «Чотири лапи Інтернешнл» та Меморандум про співпрацю між Міністерством екології та природних ресурсів України та міжнародним благодійним фондом «Чотири лапи».
Передбачається, зокрема, будівництво притулку для бурих ведмедів у біосферному резерваті «Розточчя», повідомляє прес-служба Мінекології.
«У порятунку бурих ведмедів нас підтримує громадськість та міжнародні організації. Всі ми добре знаємо, що нині ще багато тварин утримуються в цирках чи приватних зоопарках. Нині триває кілька судових слухань щодо вилучення ведмедів з таких закладів і переселення їх до таких притулків. Об’єднавши зусилля, нам вдасться змінити ситуацію», – зазначив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.
Він нагадав, що Мінекології з фондом «Чотири лапи» співпрацює з 2012 року. Було організовано функціонування реабілітаційного центру для бурих ведмедів на території національного природного парку «Синевир». На цей час у центрі утримуються 19 ведмедів.
«Для Мінекології важливо продовжити наступний етап співпраці з міжнародним благодійним фондом «Чотири лапи», який зробив значний внесок у справу порятунку та гуманного регулювання чисельності безпритульних тварин в Україні. Порятунок диких тварин важливий і для виховання гуманного ставлення до українського суспільства, до наших співмешканців планети – тварин. Адже агресія, яку люди виховують до дикої природи, колись перетворюється на агресію до суспільства. Ми маємо пам’ятати, що гуманне поводження з тваринами, насамперед, безпритульними, завжди було ознакою цивілізованого суспільства», – зазначив міністр.
Семерак також підкреслив, що початок будівництва вже третього притулку для бурих ведмедів в Україні – біля села Домажир, Яворівського району, Львівської області, є великим спільним досягненням.
У рамках Меморандуму про взаєморозуміння Фонд за методологічної підтримки Мінекології запровадить стерилізацію, догляд та реєстрацію безпритульних тварин, проведення освітніх програм та працюватиме над розробленням законопроектів щодо вдосконалення української нормативної бази. Крім того, Фонд сприятиме веденню обліку ведмедів, що потребують негайної допомоги та вжиття заходів з їх конфіскації.
«Ми вже кілька років співпрацюємо з владою України і розраховуємо на активізацію та посилення нашої співпраці заради конфіскації ведмедів з неналежних умов і поселення їх у нашому новому притулку для ведмедів Домажир, де вони будуть жити в умовах, наближених до природних», – зазначив президент та засновник благодійного фонду «Чотири лапи Інтернешнл» Хельмут Дунглер.

НАБУ виявило російські бізнесові структури в

корупційній схемі ДПЗКУ

Серед структур-учасників корупційної схеми, через яку ПАТ «Державна продовольча зернова корпорація» зазнала збитків на суму понад 60 млн. дол. (понад 1,6 млрд. грн.), є компанії, контрольовані російським бізнесом. Про це під час брифінгу у вівторок, 31 січня 2016 року, повідомив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, повідомляє прес-служба НАБУ.
«Злочинний умисел з розкрадання понад 60 мільйонів доларів ДПЗКУ складався з двох частин: одержання «відкату» за підписання контрактів на реалізацію зерна та щоб у подальшому не було проведено оплату за цими контрактами, зловживання службових осіб підприємства в інтересах комерційних структур, які курує один з відомих російських бізнесменів», – повідомив Ситник.
За його словами, під час розслідування детективи викрили схему, відповідно до якої зерно, що належало ДПЗКУ, продавалось за заниженими цінами одному з міжнародних зернотрейдерів через низку приватних компаній-посередників, підконтрольних службовим особам ДПЗКУ та міжнародному зернотрейдеру.
«Зерно, придбане за заниженими цінами, міжнародний зернотрейдер продавав за ринковими. Різниця у вартості мала надійти на рахунки однієї з компаній-посередників, підконтрольних керманичам схеми. Відповідно до контрактів, постачання зерна відбувалось на умовах післяплати, що не відповідало встановленим ринковим правилам й наражало державне підприємство на ризик неотримання коштів за свою продукцію», – йдеться у повідомленні.
24 січня детективи Бюро за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали одного з екс-керівників ДПЗКУ та представника міжнародного зернотрейдера за підозрою у завданні збитків корпорації на понад 60 мільйонів доларів.
Про викриття ж цієї «схеми» стало відомо ще 6 грудня.
А влітку НАБУ схопило екс-голову ДПЗКУ Валерія Томіленка та голову правління ПАТ «Рокитнянський комбінат хлібопродуктів».

Екс-голові правління «Імексбанку» оголошено

підозру в розкраданні

Головне слідче управління Національної поліції 18 січня повідомило про підозру колишньому голові правління Імексбанку Юрієві Граматику.
Як повідомляють на сайті Фонду гарантування вкладів, йому інкримінують ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу – розкрадання в особливо великому розмірі.
Нібито, за вказівкою Граматика банк видавав незабезпечені кредити декотрим суб’єктам господарювання, перш за все – пов’язаним із банком. Окрім того, відбувалася заміна ліквідного забезпечення за кредитними договорами на неліквідне, що спричинило розтрату банківських активів.
Суму збитків встановлюють.
Імексбанк було визнано банкрутом у січні 2015 року. Станом на початок 2017 року держава виплатила 4,16 млрд. гривень його вкладникам.
Банк належав одеському бізнесменові, власникові футбольного клубу «Чорноморець», багаторічному (з 2002) депутату Верховної Ради від Партії регіонів (з 24 лютого 2014 року – група «Економічний розвиток»), Леонідові Клімову.
Як народний депутат Клімов відзначився голосуванням за «диктаторські закони» Януковича 16 січня 2104 року.
Згідно з рейтингом українського Forbes, Клімов входив у сотню найбагатших людей України, маючи статок 122 млн. доларів.

 Підготувала Зоряна ФРАНКО
За матеріалами інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers