rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Подорожі \ Старовинні міста-фортеці
Підготував Юрій Заверюха, Чикаго
За матеріалами інформагентств


Протягом багатьох сторіч стіни слугували надійним захистом від ворогів. Вони були невід’ємною частиною кожного міста. Вхід у місто-фортецю здійснювався виключно через міські ворота, які закривалися на ніч або у випадку сторонньої загрози. Сьогодні добре збережені міста-фортеці приваблюють туристів з усього світу.

Ми вже неодноразово писали про такі знамениті місця, як фортеця Саксайуаман, могутній оплот інків, що зберіг до наших часів лише руїни. У цій добірці зібрані старовинні міста, які колись виконували дуже важливу роль.


Йорк


Title  
  
Йорк – це стародавнє місто на півночі Англії. Місто було засноване римлянами, пізніше перейшло англам, було захоплене вікінгами і, нарешті, включене до Королівства Англії в 954 році. Більшість збережених стін датуються XII-XIV сторіччями.


Харер


Title  
  
Харер розташований у східній частині Ефіопії. Протягом сторіч місто було великим торговим центром, пов’язаним торговими шляхами з Африкою. Це – один з найважливіших центрів ісламської культури. У ньому зосереджені 82 мечеті, 3 з яких датуються X сторіччям, і 102 святині. У XVI сторіччі місто було оточене стіною, в якій було встановлено 5 воріт.


Тарудант


Title  
  
Це місто розташоване в самому серці долини Сус, у Марокко. Його часто називають «Бабуся Марракеш» через схожість та ідеально збережені до наших днів культурні пам’ятки. Стіна навколо Таруданта була побудована в XVI сторіччі.


Толедо


Title  
  
Толедо є однією з колишніх столиць Іспанської імперії. Історія Толедо сягає римських часів. Столицею іспанської імперії місто було до середини 1500 року, після чого царський двір переїхав до Мадрида. Місто оточене рікою Тахо з трьох боків і двома середньовічними стінами з четвертого боку.


Замок Обідуш


Title  
  
Місто Обідуш розташоване на пагорбі й оточене укріпленою стіною. Ще в VIII-му сторіччі маври створили укріплення на вершині пагорба. Пізніше, у 1148 році, місто перейшло у володіння короля пуритан Афонсу Енрікес. У XIV сторіччі стіни, зроблені з місцевого вапняку і мармуру, були реконструйовані. Добре збережені середньовічні вулички і казковий замок перетворили мальовниче село в популярну туристичну визначну пам’ятку Португалії.



Пін’яо


Title  
  
Пін’яо – невелике китайське місто, яке відоме своїми добре збереженими стінами. Стіни включають 6 основних воріт і 72 сторожові вежі. У 2004 році частина південної стіни завалилася, але була реконструйована. Тим не менш, інша частина стіни залишилась практично не пошкодженою.


Сіань


Title  
  
Сіань – одне з найстаріших міст у Китаї, з більше, ніж 3100-річною історією. Протягом 1000 років місто було столицею; його минуле нараховує 13 династій, тут, загалом, правили 73 імператори. Сіань є східним завершенням шовкового шляху. Добре збережені міські стіни, які були заново побудовані в XIV сторіччі, на початку династії Мін, оточують місто і сьогодні.


Ічан-Кала


Title  
  
Ічан-Кала – стіна міста Хіви, Узбекистан. Старе місто зберегло багато історичних пам’ятників і старі будинки XVIII і XIX сторіч. Міські стіни неодноразово були зруйновані, але щоразу їх відновлювали.


Авіла


Title  
  
Розташоване у західній Іспанії, середньовічне місто Авіла побудоване на плоскій вершині скелястого пагорба, який поступово перетворюється в пустелю. Стіни міста, зведені в XI-XII сторіччях, чудово збереглися і в даний час повністю оточують місто.


Каркасон


Title  
  
Французьке місто Каркассон є одним з найкраще збережених міст-фортець у світі і найбільшим містом-фортецею в Європі. Укріплення складається з двох зовнішніх стін, башт і барикад, збудованих протягом тривалого періоду часу.

Саграда Фамілія – найбільше творіння Антоніо Гауді, яке не можуть добудувати до цих пір

9 найкращих місць США, які необхідно відвідати

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers