rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Організації, установи, товариства \ Чоловік у декреті: чи готові українці до такого явища
Дві третини українок виходять з декретної відпустки раніше, ніж дитина досягне трирічного віку. Своє рішення пояснюють тим, що перебувати довше поруч з малям не дозволяє матеріальне становище сім’ї. Хто сидить з малюком, доки мама на роботі, та як українці ставляться до чоловіків у декретній відпустці, дізнавався Міжнародний кадровий портал hh.ua

Як показало опитування, далеко не всі жінки можуть розраховувати на допомогу родичів, а тим більше – на допомогу чоловіка. У більшості випадків (54%) мама, яка вирішила продовжити кар’єру, віддає малюка в ясла або дитячий садок. Двом із п’яти опитаних доглядати за дитиною допомагають бабусі й дідусі. Тільки 15% респондентів відповіли, що, коли мама вийшла на роботу, вихованням займався батько. І ще стільки ж довірили свою дитину няні.
Практика, коли в декретну відпустку йде чоловік, не настільки поширена в Україні, хоча протягом останніх років таких батьків стає більше. Між тим, 85% українців вважають нормою, коли чоловік сидить у декретній відпустці. Для більшості це обґрунтовано, якщо дохід жінки вищий, ніж дохід її чоловіка. Третина впевнена, що чоловік може займатись вихованням дитини замість жінки, якщо цього хочуть обоє з подружжя.
Цікаво, що серед чоловіків тих, які вважають ці причини поважними, менше, ніж серед жінок. Проте, на думку представників сильної статі, рішення піти в декрет здається більш обґрунтованим у випадку, якщо чоловік – батько-одинак.
У варіанті «Інше» думки респондентів розділились. Одні вважають, що рівне право перебувати у відпустці по догляду за дитиною мають обоє батьків. Інші наполягають, що в перші роки життя постійний контакт із матір’ю важливіший, ніж перебування з батьком.

Title  
 Title 

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в грудні 2016 року. В опитуванні взяли участь 715 жінок з різних регіонів України, які були в декретній відпустці протягом останніх 5 років.

Джерело: http://www.hh.ua

У світі набирає популярності флешмоб «United Ukraine»

УККА закликає США й надалі підтримувати Україну

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers