rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Міноборони: У 2016 році в зоні АТО небойові втрати перевищили бойові

Міноборони: У 2016 році в зоні АТО небойові втрати перевищили бойові

За 2016 рік небойові втрати в зоні проведення антитерористичної операції перевищили бойові.
Про це йдеться в офіційній відповіді Міноборони на запит журналіста Олексія Братущака. Відповідь Міноборони він опублікував у Facebook у вівторок, 10 січня.
Так, згідно з даними Міноборони, під час бойових дій у зоні АТО в 2016 році загинули 211 осіб, а небойові втрати склали 256 осіб.
Зокрема – 63 самогубства, 30 вбивств, 39 смертей від необережного поводження зі зброєю та 58 смертей від хвороб, 18 у ДТП, 10 – через отруєння (алкогольне, наркотичне, тощо), 29 – через нещасні випадки, 4 – порушення заходів безпеки, 5 – інші випадки.
«Тепер готую запит до військової прокуратури: скільки винних у небойових втратах було встановлено», – додає Братущак.
Нагадаємо, наприкінці грудня 2016 року головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що втрати сил АТО за добу 29 грудня становили 8 військових, з них 3 бойові поранення, 5 – небойових втрат (1 – самогубство, 4 – при необережному поводженні з гранатою РГД-5). «Це – війна, і її наслідки страшні», – сказав він.
Рік тому, в січні 2016-го, голова комітету з питань національної безпеки і оборони, народний депутат фракції «Народний фронт» Сергій Пашинський зазначив, що «за три останні місяці кількість небойових втрат перевищила бойові». Цифри депутат не озвучив.
У червні того ж року Матіос сказав, що за два роки з початку проведення АТО (весна 2014 року) небойові втрати становлять 1294 військовослужбовці, 405 з яких – через хвороби.
У серпні 2015 року повідомлялося, що з початку АТО на Донбасі (весна 2014 роки) було зафіксовано 136 випадків самогубства українських військових.
У грудні 2016 року начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко – заявив, що з початку проведення антитерористичної операції і станом на кінець листопада 2016-го на Донбасі загинули 3064 бійці від усіх силових структур, поранені – понад 10 тисяч осіб.

Журналіст, який

розслідував розстріл

«групи Ендрю», виїхав

з України через погрози

Журналіст, який вивчав тему розстрілу зведеної мобільної «групи Ендрю», Олексій Бобровніков заявив, що залишив Україну через погрози.
Про це він написав у вівторок на своїй сторінці у Facebook.
За його словами, виїхав з України він ще місяць тому.
«Виклад ланцюжка подій, які могли знищити мене (у фізичному сенсі не меншою мірою, ніж мене намагалися знищити професійно) нерозривно пов’язані зі справою Ендрю Галущенка, вбитого 2 вересня 2015 року, недалеко від міста Щастя, в Луганській області. Андрій був моїм головним джерелом інформації в питаннях дослідження «сірої зони», – написав він.
Як пише Бобровніков, «з перших днів розслідування, присвяченого «сірій зоні», а точніше, за два дні до вбивства Андрія Галущенка», йому почали надходити погрози фізичної розправи.
«Вони надходили як у дружній формі з поплескуванням по плечу, так і в формі погроз зі зброєю в руках. Подібні погрози отримували й інші люди, залучені у вивчення процесів торгівлі з окупованими територіями», – написав він.
За словами Бобровнікова, загалом, йому надходило 5 попереджень щодо ризиків його життю через розслідування «справи Ендрю».
Нагадаємо, 20 вересня 2016 року прокуратура сил АТО призупинила розслідування в справі про вбивство «мобільної групи Ендрю» на Луганщині.
Нинішній заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб і тодішній голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука заявляв, що Галущенко був його другом і неодноразово привертав увагу громадськості до цієї справи. Тука висловлював припущення, що групу під Щастям розстріляв «хтось з наших», зокрема, екс-губернатор вказував на причетність до цього злочину бійців 92-ї бригади.
У лютому 2016 року в Краматорську затримали підозрюваних у нападі на групу Галущенка демобілізованих бійців 92-ї бригади Свідра та Долженка. Бійцям вручили повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство за обтяжливих обставин) Кримінального кодексу України, яка передбачає, зокрема, довічне позбавлення волі.
Незадовго до їх затримання заступник генерального прокурора – головний військовий прокурор Анатолій Матіос – заявив, що Галущенко, живцем спалений у машині, насправді був «штатним негласним співробітником Служби безпеки, це не волонтер на добровільних засадах». При цьому, за словами Матіоса, при нападі на групу Галущенка «було знищено значну кількість доказів».
Пізніше Тука заявив, що пропонував спецслужбам нелегально застосовувати психоактивні речовини до фігурантів справи про розстріл групи Галущенка.
«Розслідування йде досить результативно. Ми знаємо практично все. На жаль, є прірва між «знати» і «довести». Я неодноразово пропонував спецслужбам скористатися тим, що називається «сироватка правди». У багатьох країнах це абсолютно легально», – заявив він у відповідь на запитання про те, як, за його інформацією, триває розслідування зазначеної справи.

Тільки троє

з 56 багатих чиновників

на прохання волонтерів

пожертвували частину

заощаджень на армію

Тільки троє з півсотні багатих чиновників, депутатів, прокурорів, суддів зробили пожертви в рамках волонтерського проекту «еДесятина», в рамках якого їм було запропоновано переказати частину своїх статків на армію.
«Рівно два місяці тому ми написали перші десять листів найбагатшим чиновникам і запропонували їм скерувати частину показаних в е-деклараціях статків на потреби армії. На сьогодні листи надіслані 56 «е-декларантам», серед яких – найбагатші депутати різних фракцій і груп, міністри, мери міст, керівники обладміністрацій, прокурори і навіть судді», – повідомили волонтери «Повернись живим» у Facebook.
«Лише 11 з 56 одержувачів «листів щастя» надіслали нам відповіді. Надали допомогу троє з них. А саме: голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко (передав тепловізор «Народному тилу»), депутат ВРУ Ганна Гопко (вказала у листі, що переказала кошти на рахунок «Повернись живим») і старший слідчий департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Юрій Кривобок (допоміг у придбанні для проекту «Броня» 60 планшетів Samsung Galaxy Tab3 з додатковими картами пам’яті)», – зазначили у русі.
З усіма відповідями можна ознайомитися на спеціальній сторінці в Google Docs.
Волонтери зазначають, що серед чиновників є нормальні люди, яким не все одно, що в країні триває війна. Але серед звичайних українців таких небайдужих людей більше.
Нагадаємо, за 2015 рік понад 41% українців переказували гроші волонтерам – на потреби армії або допомогу переселенцям.

У БПП не знають,

хто оплатив їхній

новорічний корпоратив

Народні депутати «Блоку Петра Порошенка» не платили за новорічний корпоратив, який відбувся у клубі «5 елемент» ще 22 грудня минулого року. Про це заступник голови фракції Сергій Березенко розповів на телеканалі «112 Україна» у програмі «Люди Hard Talk» від 9 січня.
«Був корпоратив максимально скромний. І о годині 10-й там, здається, вже все закінчилось», – сказав Березенко.
Березенко не зміг відповісти, хто оплачував передноворічний корпоратив.
«Я не можу сказати, бо я не брав у цьому участь. У нас достатньо велика кількість людей, які мають декларації, які офіційно зареєстрували кошти, доходи. Безумовно, в організації цього корпоративу головну роль відіграв, зокрема, й Ігор Кононенко, оскільки він є власником «5 елементу». Можливо, з нас вирахують якимось чином. Але я сумніваюсь», – заявив Березенко.
Водночас, Березенко заперечив, що Кононенко є фактичним керівником парламентської фракції БПП. «Рішення ми приймаємо колегіально. По-іншому ця фракція не запрацює», – сказав нардеп Березенко.
За словами Березенка, на корпоративі було 95% фракції і підкреслив, що фракція сьогодні єдина як ніколи.
«Якщо йдеться про людей, яких не запросили, то є депутати, які офіційно задекларували, що вони є членами іншої політичної сили, яка є в опозиції до влади. А владу представляє «Блок Петра Порошенка». Абсолютно логічно, що нічого іншого, як написати якийсь черговий пост у Facebook, мета прийти туди не стоїть у цих людей. Ми звільнили їх від необхідності або відмовити, або прийти і зробити якесь неподобство, яке б роздратувало інших членів фракції», – зазначив Березенко.
Фракція БПП відсвяткувала новорічний корпоратив у київському спортклубі «5 елемент» ввечері 22 грудня.

У Чорногорії офіційно

заперечують

будь-який бізнес сина

Януковича в країні

Чорногорія офіційно заперечила будь-яку ділову активність сина колишнього президента України Олександра Януковича в цій країні.
Про це повідомляє Радіо «Свобода» з посиланням на коментар Агентства запобігання відмиванню грошей і фінансуванню тероризму Чорногорії.
Так, у чорногорському відомстві повідомили, що законодавство країни зобов’язує банки повідомляти це агентство про намагання осіб, щодо яких застосовуються санкції, здійснити будь-які операції.
«Наразі ж жодної інформації про спроби Олександра Януковича здійснювати в Чорногорії будь-яку бізнесову діяльність чи інвестиції не надходило», – йдеться у повідомленні.
У повідомленні також йдеться, що в уряді Чорногорії на запит «Радіо Свобода» теж «заперечили можливість будь-якої інвестиційної діяльності з боку Олександра Януковича».
Раніше західнобалканські таблоїди повідомили, що Олександр Янукович вирішив вкласти 13 млн. євро у нерухомість в Чорногорії, а спонукала його до цього 31-річна сербська модель і зірка Playboy Сорая Вучелич.
Інформацію про це розповсюдило сербське бульварне видання Informer.
Нагадаємо, Олександр Янукович входить до переліку осіб, проти яких ЄС застосовує персональні санкції від березня 2014 року. Згодом до цих санкцій долучилася і Чорногорія. Санкції не забороняють в’їзд Януковича до країни, але всі його активи підлягають конфіскації.

Свідка у справі

вбивства Грабовського

знайшли мертвим

Знайдено мертвим свідка у справі вбивства Юрія Грабовського, адвоката російських ГРУшників. Про це в Facebook повідомила адвокат Оксана Соколовська, яка представляла в суді інтереси російських військових Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва.
«05 січня 2017 року отримала дзвінок зі служби Розшуку людей (Володимирська, 15), запросили на впізнання трупа, схожого на Федосенка Сергія», – написала Соколовська.
За словами Соколовської, труп має схожість на 90%.
Федосенко працював помічником Соколовської. Саме він бачив Грабовського в київському офісі 6 березня 2016 року в супроводі невідомого. Грабовський виглядав дивно і покинув офіс після того, коли забрав щось, імовірно велику суму грошей зі свого сейфа. Після цього Грабовський зник.
Федосенко зник у листопаді 2016 року.
25 березня 2016 року адвоката Юрія Грабовського знайшли вбитим у лісі на Черкащині.

Держкіно заборонило

українсько-російський

серіал із Фреймут

Державне агентство України з питань кіно відмовило у державній реєстрації та праві розповсюдження і демонстрування комедійного серіалу «Готель».
Про це повідомляється у вівторок на сайті агентства.
«Державне агентство України з питань кіно відмовило у державній реєстрації та видачі державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування т/серіалу «Готель» (реж. Федотов А., Маслов А.)», – йдеться у повідомленні.
Як зазначили в агентстві, рішення було ухвалене відповідно до пункту 10 Положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів та на підставі статті 15-1 Закону України « Про кінематографію», якою регламентовано, що заборона трансляції фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами держави-агресора, які не містять популяризації або пропаганди органів держави-агресора та їхніх окремих дій, поширюється на фільми, вироблені та/або вперше оприлюднені (демонстровані) після 1 січня 2014 року.
За даними профільних ЗМІ, російсько-український комедійний серіал «Готель Елеон» режисерів Антона Федотова та Антона Маслова є спін-офом російського ситкому «Кухня» (продовженням, основними дійовими особами якого є персонажі, які раніше фігурували в первинному творі).
У «Готелі Елеон» зіграла українська телеведуча Ольга Фреймут.

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers