rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ Прокурори Матіоса не змогли посадити в тюрму навіть податківця, який вимагав гроші з «В мережі»

Заступник начальника Щорського відділення Менської об’єднаної державної податкової інспекції ГУ Державної фіскальної служби у Чернігівській області Олександр Паренчук засуджений за вимагання хабарів до штрафу у розмірі 19 890 грн. з позбавленням права обіймати посади. Про це свідчить вирок Щорського райсуду Чернігівської області від 13 грудня.

У середині вересня 2016 року О. Паренчук у м. Сновськ приїхав до представника ТОВ «В мережі», яке надає послуги Інтернет-кафе, і висунув вимогу щомісячно платити йому 3 тис. грн. за, зокрема, відсутність перевірок, нестворення перешкод у діяльності і гарантії, що ДФС, як орган виконавчої влади, та правоохоронні органи не будуть поінформовані про порушення податкового законодавства з боку фірми.
Виявленими порушеннями в діяльності товариства є функціонування незаконного грального бізнесу, відсутність необхідної документації, касового апарату, куточку споживача та ін. Паренчук встиг отримати два транші хабарів, загалом 6 тис. грн., після чого був затриманий.
28 листопада прокурор військової прокуратури Чернігівського гарнізону центрального регіону та Паренчук уклали угоду про визнання провини. Паренчук щиро розкаявся у вчиненому, активно співпрацював із правоохоронцями. Враховуючи це, а також те, що раніше він не був судимий і має малу дитину, суд призначив йому покарання за ч. 1 ст. 368 ККУ у вигляді штрафу з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій терміном 1 рік.
Олександр Паренчук був призначений заступником начальника Щорського відділення ДФС у червні цього року.
Нагадаємо, розслідування програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» встановило, що одна з найбільших в Україні мережа незаконних гральних клубів «В мережі» оформлена на екс-працівника МВС та водія нардепа – сусіда заступника міністра МВС.
Раніше власником «В мережі» було однойменне ТОВ, засновником якої вказаний Сергій Приліпко. Донедавна він був співробітником спецпідрозділу МВС «Кобра», прописаний у міліцейському гуртожитку в Києві. Окрім гральних клубів, на нього оформлені охоронні компанії «Гарант сервіс 2016» та «Українське бюро охоронної безпеки». Нині чоловік мешкає з родиною у невеличкій квартирі у Василькові. Та, за словами сусідів і дружини, – працює водієм.
У березні поточного року поліція виписала Приліпку штраф за порушення правил дорожнього руху. У цей час екс-міліціонер кермував мерседесом, зареєстрованим на колишнього нардепа-«регіонала» Володимира Продивуса, пов’язаного з колишнім заступником Арсена Авакова – Сергієм Чеботарем.
Сергій Чеботар є фігурантом оборудки за участю сина Авакова, Олександра, щодо закупівлі МВС наплічників за завищеною ціною. На відео, знятому СБУ прихованою камерою у кабінеті Чеботаря, заступник міністра проводить переговори зі сином Авакова про постачання МВС великої партії наплічників і ще до оголошення тендера обіцяє їх закупити.
Джерело: «Наші гроші»
http://www.nashigroshi.org



Українські солдати під російським артикулом

Кобольд у Вільногірську

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers