rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ Користь і шкода мигдалю для здоров’я
Мигдальні горішки здавна користувалися великою популярністю у всьому світі. Незважаючи на те, що ми звикли вважати мигдаль горіхом, фахівці зараховують його до кісточкових плодів.

Основними місцями виростання мигдалевого дерева є тропічні країни Середньої Азії, але саджанці мигдалю мандрівники з давніх часів розвозили і висаджували всюди.
У результаті, вони досить добре прижилися на американському континенті, і тепер Каліфорнію вважають основним постачальником мигдалю в світі. Нікого не залишить байдужим період цвітіння мигдалевого дерева, коли ніжний мигдальний запах поширюється на багато кілометрів.
Користь і шкода мигдалю обговорювалися і вивчалися протягом багатьох років. Цей горіх відрізняється високим вмістом мононенасичених жирів, які сприяють виведенню холестерину, що винятково корисно для людини. Мигдаль – чудовий постачальник безлічі вітамінів і мікроелементів. Вітамін Е, що міститься в мигдалі, відрізняється потужними антиоксидантними властивостями, здатний запобігти негативному впливу на організм вільних радикалів, які сприяють пошкодженню клітин. У результаті, знижується ризик появи злоякісних новоутворень, розвитку онкологічних захворювань, що важливо при розгляді питання користі і шкоди мигдалю. Завдяки цим властивостям і своєму чудовому смакові, мигдальні горішки завжди були досить дорогим ласощами.
Також мигдаль – багате джерело вітамінів групи В, необхідних для побудови нових клітин, що сприяють гарному обміну речовин, незамінного для підтримки в здоровому стані шкіри, волосся, зубів. Для нормального функціонування серцево-судинної системи вкрай важливі мінеральні речовини фосфор, магній, кальцій, калій, що містяться в мигдальних горіхах.
Як правило, рекомендують вживати мигдаль з цукром, що сприяє швидкому засвоєнню цього важко перетравного продукту. В кондитерській промисловості солодкий мигдаль використовують при приготуванні різних десертів, додають у печиво, морозиво. Солодкий мигдаль стимулює діяльність мозку, очищає внутрішні органи, пом’якшує горло.
При цьому, протипоказано надмірне вживання гірких мигдальних горіхів, особливо в недостиглому вигляді, що може призвести до отруєння. Справа в тому, що гіркий мигдаль містить велику кількість ефірних олій і, головне, отруйну синильну кислоту. Здебільшого, гіркий мигдаль використовують у фармацевтичній промисловості для приготування мигдалевої олії.
Вживання солодких мигдальних горішків завжди благотворно позначалося на здоров’ї людини. Мигдаль має протисудомну дію, володіє обволікаючими, знеболюючими властивостями. Цей горіх – ефективний допоміжний засіб при лікуванні сечокам’яної хвороби, допомагає виводити пісок з нирок. Мигдаль чудово очищає кров, жене жовч, відкриває закупорки в печінці і селезінці. Він винятково корисний для чоловіків завдяки своїй здатності значно посилювати потенцію і як антипохмільний засіб. Також, обговорюючи питання користі і шкоди мигдалю, необхідно зазначити, що його вживання має ефективну заспокійливу дію, нормалізує сон, підживлює діяльність мозку, що надзвичайно важливо для працівників розумової діяльності. Мигдальну олію використовують для лікування бронхіальної астми, пневмонії, стоматиту, а мигдальне «молоко» – при захворюваннях шлунка і кишківника як обволікаючий засіб.
Безумовно, існують і деякі протипоказання вживання мигдальних горішків. По-перше, навіть якщо людина ніколи не страждала алергічними реакціями, може виникнути індивідуальна непереносимість цього продукту. По-друге, мигдаль володіє значною кількістю калорій, як будь-горіх, тому його не рекомендують вживати людям, що страждають ожирінням. По-третє, не варто захоплюватися мигдалем при підвищеній частоті серцевих скорочень або перезбудженні. Нарешті, закінчуючи розмову про користь і шкоду мигдалю, не можна забувати про неприпустимість вживання недозрілого горіха, який містить небезпечні для людини ціаніди.
Взагалі, вважають, що мигдаль володіє найбільш корисними властивостями для здоров’я людини серед інших видів горіхів, тому обов’язково його використовуйте в своєму раціоні.

Джерело: http://gerwoman.ru

Зелений чай – регулятор вашого тиску

Нова протиракова молекулярна медицина

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers