rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Святий Миколаю, прийди до нас з раю

День святого Миколая – це добре і світле свято, яке змушує людей вірити в диво. Таке диво сталося 25 грудня у собор св. Софії (Чикаго), куди у гості до української громади завітав святий Миколай. Він разом зі своїми помічниками-ангеликами з’явився несподівано – одразу після закінчення Літургії.

Обдарувавши всіх присутніх у храмі дарунками, святий Миколай зайшов до церковної зали, де на нього чекало справжнє свято. Діти вокально-хореографічної студії «Елегія» під керівництвом Світлани Поляк та музичної студії при соборі св. Софії дивували нашого небесного гостя своїми талантами. Усі дітки, навіть найменші, декламували вірші про святого Миколая, про його безмежні щедрість та ласку, співали пісні та грали на фортепіано, адже вони пам’ятали: щоб отримати подарунок від Миколая, треба добре вчитися, не забувати рідну мову та рідну віру. Навіть поява чортика-бешкетника не змогла перешкодити маленьким учасникам показати, якими чемними та слухняними вони були впродовж року та як ретельно і з нетерпінням чекали святого Миколая.
Отож, святий Миколай посів своє почесне місце на сцені та приймав музичні і літературні подарунки він дітей. Першим на сцену вийшов ансамбль студії «Елегія» у складі: Юлі Лисої, Ангеліни Бакун, Каролінки Катрич, Соломійки Михайлюк, Юлі Маковійчук, Ані Гордій, Анастасії Атрахімович та Каті Глют. Дівчатка майстерно виконали пісні: «Колискова зими», «Ой, хто, хто Миколая любить», «Їде, їде Бог». Також окремі учасники заспівали соло, а саме, Ангеліна Бакун («Україночка»), Юля Лиса («На нашій Україні»), Катя Глют («Зима»).
Потішили святого Миколая і дітки фортепіанної студії, що діє при соборі святої Софії: Юля Лиса виконала популярну пісню «Rocking Around the Christmas Tree» та «Believe or not», Саша Сілярський зіграв американську версію пісні про Миколая «Jolly Old Saint Nicolas», у виконанні Назара Костецького прозвучали колядка «Бог предвічний» та «Ой, хто, хто Миколая любить», Настя Олійник зіграла колядки «Бог ся рождає» та «Deck the Halls», Каролінка Катрич виконала колядку «Angels we Have Heard on High» та польку С. Рахманінова, Юля Колінковська зіграла сонатину Моцарта та колядку «Тиха ніч».
На завершення свята всі учасники концерту, а також Марічка Касперук та Христинка Фідзяк продекламували віршики святому Миколаєві. Небесний гість, розчулений талантами наших діточок, щедро обдарував їх подарунками.

Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
 

Title

 

 

Різдвяна зустріч УАФКС «Самопоміч» з духовенством

Неймовірні дива у переддень свята святого отця Миколая

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers