rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Різдвяна зустріч УАФКС «Самопоміч» з духовенством
14-го грудня 2016 року в головному бюро УАФКС «Самопоміч» відбулась традиційна Різдвяна зустріч з духовними провідниками української громади Чикаго та його передмість. Разом за святковою вечерею зібрались представники різних релігійних конфесій УГКЦ, УПЦ-КП, УПЦ у США, Української Баптистської та П’ятидесятницької церков.

Урочисто промовою відкрив зустріч президент дирекції Михайло Р. Кос., привітавши всіх присутніх від імені всієї дирекції,
  
  
керівників та працівників. Щороку, вже багато років поспіль, «Самопоміч» підтримує цю чудову традицію, мета якої, зі слів президента, – подякувати духовенству за їхню велику працю, що гуртує духовно нашу громаду.
Також д-р Кос з гордістю відзначив, що Фундація «Самопоміч», головою якої є Ореста Фединяк, щороку виділяє поважні кошти на підтримку українських церков. Отже, члени Кредитівки «Самопоміч», без яких така підтримка була б неможливою, безпосередньо допомагають своїм церковним організаціям.
Рік, що минає, виявився насиченим і цікавим на події. По-перше, наша країна обрала нового президента, який керуватиме нею наступні чотири роки, і ми мусимо молитися, щоб керування було вдалим і корисним для всіх. А по-друге, Каса «Самопоміч» святкує цього року своє 65-річчя.
Д-р Михайло Кос представив усіх членів дирекції поіменно.
Після цього президент установи, виконавчий директор Богдан Ватраль, продовжуючи слова президента дирекції, своєю чергою, привітав усіх душпастирів за спільну вечерю та подякував їм за їхню нелегку працю, за те, що вони сумлінно поширюють слово Боже між нами та зберігають у своїх релігійних громадах прадідівську віру, українську мову й культуру.
УАФКС «Самопоміч» також уже протягом 65 років працює над тим, щоб у діаспорі зберігалась наша культура, мова, українська пісня, всіляко підтримуючи українські церковні, культурні та молодіжні організації.
Багато з нас, зауважив президент, засмучені подіями, що відбуваються в Україні, тому завданням української діаспори є допомогти не тільки собі, але й Україні на її важкому шляху становлення як незалежної, демократичної і вільної Держави.
Пан Ватраль поіменно представив теперішню управу Каси та подякував дирекції, контрольній комісії, комітетам й усім працівникам за роботу, яку вони роблять, щоб установа росла і розвивалася.
Присутні хвилиною мовчання вшанували «людину з великим серцем», владику Стефана Ришарда С. Семенюка, який відійшов цього року у вічність. Вічна йому пам’ять!
Настоятель УПК-КП св. Андрія Первозваного митрофорний протоієрей Віктор Полярний, маючи за взірець приклад владики, розпочав подальшу частину зустрічі співом коляди «Бог предвічний».
Генеральний консул України в Чикаго (США) Лариса Герасько у своєму слові подякувала Кредитівці «Самопоміч» та священнослужителям за підтримку ініціатив, за те, що вони надихають українців не бути байдужими до важливих подій у нашій громаді; та за цю чудову традицію, завдяки якій збирається разом уся українська спільнота в обличчі її духовних наставників. Пані Лариса привітала всіх з Різдвяними святами та побажала веселого та щасливого Нового року, а також висловила сподівання на подальшу плідну співпрацю Українського Генерального консульства в Чикаго з громадою під час проведення низки заходів, запланованих у Новому, 2017, році.
 
 Title
Володимир Тюн, менеджер відділу маркетингу, в своєму привітальному слові сказав, що духовенство скріплює нашу українську душу, з якої твориться наша віра та українська ідентичність. У громаді також є організації, які дбайливо зберігають і передають це українське культурне надбання з покоління в покоління. Між ними, без сумніву, є і Каса «Самопоміч», яка через багато років свого існування не тільки надавала фінансову допомогу українським організаціям, але й моральну та фізичну, задокументовуючи найважливіші події у церквах й інших групах та поширюючи славу про нашу високу духовність й українські звичаї у всьому світі.
Пан Тюн пригадав також слова Високопреосвященного владики Інокентія, який у своєму архієрейському привітанні на «Веселих днях» в оселі, біля озера Раунд-Лейк, сказав такі слова: «Люди, не давайте ваші гроші до чужих установ, які збагачуються на цьому, але давайте їх до «Самопомочі», де ті гроші поможуть вам і нашій громаді»... Тож пан Володимир виразив сподівання на подальшу плідну співпрацю Кредитівки «Самопоміч» з духовенством на користь української спільноти.
Настоятель УПК-КП св. Андрія Первозваного митрофорний протоієрей Віктор Полярний привітав «Самопоміч» від імені усієї УПЦ-КП і катедри св. Андрія та висловив щиру подяку за те, що українська фінансова установа під умілим керівництвом не тільки залишається фінансово стабільною, але й продовжує процвітати і розвиватись. Настоятель промовив чудовими рядками з вірша нашого пророка Тараса Г. Шевченка: «В своїй хаті своя правда, і сила, і воля...»; а для всіх нас продовжив настоятель знову ж таки рядками Т. Шевченка: «О, Всемилостивий Боже! Всім нам вкупі на землі єдиномисліє подай і братолюбіє пошли».
Отець Богдан Налисник, настоятель Української Католицької катедри св. о. Миколая, з приємністю зауважив, що існує, певно, тільки одне таке місце, де служителі різних українських релігійних конфесій мають можливість хоча би раз у рік, тут, під час Різдвяної вечері у Кредитівці «Самопоміч», разом прославити Бога спільною колядою та молитвою, мати спільну думку та одне «серце». «Велика подяка «Самопомочі» за ваше щире милосердне серце та підтримку», – додав о. Богдан та передав усім привітання від Блаженнішого Святослава, якого нещодавно відвідав особисто під час поїздки в Україну. Отець розповів, що саме наша українська громада у США дуже славиться в Україні, що люди у теперішній нелегкий час, відчуваючи нашу підтримку, кріпляться у вірі, у надії, у терпінні та любові. Тож ми всі маємо благодать Божу, що живемо в Америці й мусимо поділитись цією благодаттю з Україною, підтримати її у складний для неї час. Отець Богдан пригадав усім, що незабаром в УКК св. о. Миколая відбудеться концерт колядок, зібрані кошти з якого підуть на благодійну допомогу потерпілим у війні на сході України.
Богдан Ватраль з радістю привітав і запросив до слова пастора Української П’ятидесятницької церкви у Бенсенвіл Григорія Матвієва, що вже відсвяткував своє 91-річчя, та побажав йому здоров’я і плідної праці в Христовому винограднику.
Отець Богдан Калинюк, настоятель УПЦ св. Трійці у Бенсенвіл, від імені своєї парафії та від імені владики УПЦ у США Даниїла привітав усіх з наступаючим Різдвом Господа нашого Ісуса Христа. Отець Богдан Калинюк побажав усім доброї і плідної праці, любові та милосердя, оскільки саме ці людські цінності роблять нас дітьми Божими. «Ми мусимо допомагати, – продовжив отець, – не тільки одне одному тут, у діаспорі, але й Україні, оскільки тисячі дітей залишилися сиротами і чекають на наше з вами милосердя, тисячі калік потребують лікування, а їхні сім’ї – моральної та фінансової підтримки й нашої щоденної молитви. Тож, любімо одне одного і підтримуймо своє, українське!»
Отець Іван Лимар, настоятель УПК св. Володимира у Чикаго, яка саме цього року святкує 100 річницю свого заснування, виразив щиру подяку за небайдужість та підтримку.
Отець Олексій Касперук, настоятель УПК-КП св. Софії у Чикаго, висловив вдячність за плідну співпрацю Кредитівки та парафії св. Софії і за велике розуміння та працю віце-президента/секретаря дирекції та голови управи парафії св. Софії Віктора Войтихіва, без якого парафія не могла би бути такою, якою вона є зараз – активною та процвітаючою. Отець Олексій також вірить, що у майбутньому Каса «Самопоміч» не буде тим одиноким місцем, де об’єднуються разом усі українські релігійні конфесії, але прийде час, й усі об’єднаються разом у єдиній помісній Христовій Церкві, щоби разом служити Всевишньому Богу. Отець закликав усіх до любові, прояву милосердя до ближнього, щоб це милосердя зігріло серця дітей, які втратили свого батька, серця поранених і недужих та допомогли рідній Україні, яка потерпає від злиднів, щоденних людських втрат і насильства.
Отець Ярослав Мендюк від УКП Непорочного Зачаття у Палатайн подякував «Самопомочі» за підтримку, зокрема, підтримку зі збору коштів на будівництво нової церкви. У містечко Палатайн протягом останніх років прибуло з України багато українських сімей, тож парафія зростає, а разом з нею – і наша громада. Гасло «Свій до свого по своє», зазначив отець, неодмінно допоможе нашій громаді зберегти і примножити наші українські культурні і духовні цінності.
Відтак, до слова було запрошено віце-президента дирекції та голову Фундації «Самопоміч» Оресту Фединяк. Пані Ореста є тим «милосердним серцем» Фундації та Кредитівки «Самопоміч», що разом з дирекцією Фундації найбільше журиться за збереження нашої української культурної спадщини в діаспорі. Фундація збагачується, коли більше членів користають з послуг своєї фінансової установи.
Різдвяну зустріч гармонійно доповнили смачні українські різдвяні страви від Українського культурного осередку при УКЦ св. Володимира та Ольги, а також традиційні коляди у виконанні присутніх.
Закінчилась Різдвяна зустріч взаємними різдвяними побажаннями.

Прес-служба Кредитівки «Самопоміч»

Неймовірні дива у переддень свята святого отця Миколая

Святий Миколаю, прийди до нас з раю

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers