rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Літературна сторінка \ Літературний додаток: про літературні пророцтва, сатиричні романи, папаху і Вінницьку область : )
От і настало ще одне свято для книгоманів! Цього разу свято не просте – а з сюрпризами!

Втім, почнемо віддалік.

Є страшна підозра, що напророкував свято сатиричних романів в Україні Іван Малкович та його «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА». Видавництво, відоме своїми неймовірно ілюстрованими дитячими книжками (і не тільки ними) у квітні 2013 року взяло та й перевидало прекрасний роман Олега Чорногуза «"Аристократ" із Вапнярки». З люб’язного дозволу автора роману, ми надрукували цей шедевр сатиричного жанру у нашому «Літературному додатку» у жовтні 2013 року.

Чому ми так підкреслюємо дати?

Тому що є підозри, що саме з того часу і почався масовий (і подекуди сатиричний) прихід вихідців з Вінниччини в українське громадсько-політичне життя! : )

  Title
  
Хто призабув – головний герой роману, Євграф Сідалковський, народився на кордоні між Вапняркою і Крижополем, зі своєю вищою (незакінченою!) освітою працював у Філіалі науково-дослідного інституту з вивчення попиту на шапки. Лозунг мрії головного героя: «Дамо кожному громадянину по шапці!»

Так от, якщо ви призабули, або ж просто не прочитали у дитинстві всі томи творів колишнього головного редактора журналу «Перець» Олега Чорногуза – то у нас для вас є сюрприз! Роман про аристократа із Вапнярки має продовження! І саме це продовження є не менш актуальним.

Називається цей роман – «Претенденти на папаху». Можливо, ми би теж не згадали про «другий сезон» пригод Євграфа Сідалковського, якби раптом одна з героїнь громадсько-політичного життя України не вийшла «на люди» у шапці, дивовижно схожій на папаху…

У новому романі Сідалковський не просто бігає за жінками, а й робить це під філософським обґрунтуванням: шукає… «вікно в Європу». Але знаходить тільки двері до кобилятинського ресторану…

Втім, між цими двома пунктами – вікном і дверима – доволі довга і непроста дорога! :)
Приємного Вам читання, перчених посмішок і веселих свят!


P. S. Редакція «Часу і Подій» уклінно дякує Олегові Федоровичу Чорногузу за люб’язний дозвіл на друк його творів на наших шпальтах!

Претенденти на папаху. Олег Чорногуз

Літературно-науковий конкурс ФУВУ

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers