rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Інтерв’ю \ Психологічну реабілітацію за програмою НАТО пройшли понад 3,7 тисячі українських військових
З початку проведення АТО на сході України понад 3,7 тис. українських військових пройшли психологічну реабілітацію за відповідною програмою НАТО, повідомив представник Альянсу Емануель Унтзінгер.

«Ми проводили триденні семінари з психологічної реабілітації для українських військових, які брали участь в АТО. Ми їх провели в 51 українському населеному пункті. Загалом, таку реабілітацію пройшли 3 тис. 746 учасників АТО», – сказав Унтзінгер у вівторок у Брюсселі.
Він зазначив, що, починаючи зі середини 90-х років, НАТО допомагає Україні в соціальній адаптації військовослужбовців, які вийшли у відставку.
«Ми допомагаємо їм здобути нові знання, щоб вони могли знайти нову роботу. Проводимо курси з англійської мови, економіки малих підприємств, із графічного дизайну, комп’ютерні курси. Ми також враховуємо дані ринку праці певних регіонів. У Миколаєві, наприклад, ми проводимо курси для водіїв катерів», – розповів Унтзінгер.
Представник Альянсу наголосив, що за 20 років такі курси пройшли майже 8 тис. українських військових. «І понад 75% потім знайшли застосування здобутим знанням. Ми вважаємо, що це дуже високий показник», – наголосив Унтзінгер.
Нагадаємо, у серпні 2014 року Кабінет міністрів ухвалив рішення про створення Державної служби у справах учасників антитерористичної операції. Арсеній Яценюк, який на той момент був прем’єр-міністром, заявив, що служба займатиметься забезпеченням учасників АТО, зокрема, їхньою реєстрацією, працевлаштуванням, питаннями фізичної і психологічної реабілітації, а також забезпеченням житлом тих родин, які залишилися без годувальника.

Дзвінка пісенна і літературна дорога Андрія Демиденка

Андрій Ткачик: «Сепаратисти використовують найжорстокіші способи катування»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers