rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Тепер в Україні роботу знаходять швидше і вимоги до зарплати не знижують
Збільшення кількості вакансій та зниження конкуренції на ринку праці призвели до скорочення термінів пошуку роботи. За даними опитування Міжнародного кадрового порталу hh.ua, у 68% випадків тривалість пошуку тепер не перевищує 6 місяців. Але навіть якщо виникнуть складнощі з працевлаштуванням, понад половина офісних співробітників не знизять вимог до зарплати.

З початку року ринок праці демонструє впевнений приріст вакансій. Кількість пропозицій про роботу зросла більш, ніж на чверть, відповідно, зменшились показники конкуренції. Якщо на початку року на одне вакантне місце претендували чотири вільні спеціалісти, то зараз – не більше, ніж три. Це призвело до скорочення терміну пошуку роботи. За даними опитування пошукачів, у 68% випадків він не перевищує 6 місяців. При цьому, одному з десяти вдається знайти роботу швидше, ніж за місяць. Кожному четвертому на пошук потрібно від 1 до 2 місяців, а кожному п’ятому – 3-4 місяці.
Є і такі, кому довелося витратити більше часу. Зокрема, п’ята частина респондентів шукала роботу від півроку до року, і ще 12% працевлаштувалися лише через рік від початку пошуку.
Дуже часто однією з головних причин зміни роботи є невдоволеність заробітною платнею. Але наскільки легко знайти посаду з окладом вищим, ніж попередній? Практично кожен п’ятий офісний співробітник впевнений, що знайти роботу з підвищенням зарплати в його галузі не становитиме великих складнощів. Майже дві третини вважають, що це не просто, але цілком ймовірно. І ще п’ята частина стверджує, що інколи колегам доводиться погоджуватися на зарплату нижчу, ніж попередня.
Але навіть якщо виникнуть складнощі з пошуком роботи, більше, ніж половина опитаних не готові понижувати планку зарплатних побажань. Серед тих, хто піде на поступки роботодавцю, майже половина готова знизити вимоги до зарплати не більш, ніж на 5-10%. Дещо менше, ніж третина скинуть 15-20% від попередньої суми. А кожен сьомий – 15%. Варто також зазначити, що семеро зі ста в ситуації тривалого й безрезультатного пошуку готові будуть погодитися на будь-яку запропоновану зарплату.
Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в жовтні 2016 року. В опитуванні взяли участь 1214 респондентів з різних регіонів України.

Title  
 Title 
 Title 


Джерело: http://www.hh.ua

Переїзд заради роботи: чи легко дається таке рішення

Банкрутство і здоровий глузд

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers