rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Берегиня \ Свято моди і краси – LFW-2017
  Title
  Title
  Title
  Title
  Title
  Title
Нещодавно львів’яни та гості міста мали можливість відвідати модний захід LFW Spring/Summer 2017. Цього сезону було представлено менше дизайнерів, проте чи не кожен з них показав значно більші колекції, ніж у попередні рази.

Весняно-літня мода буде різною, від плавних силуетів та прозорих речей до чітких геометричних ліній та цупких фактурних тканин. Кольорова гама також широка: від різноманітних відтінків яскравих кольорів до чорно-білих приглушених тонів. Кожен зможе підібрати собі щось до душі, основне – покладатися на свої відчуття стилю та індивідуальності. Розмовляємо з дизайнерами та відвідувачами Модного тижня.

Oksana Mukha – український дизайнер модного одягу та аксесуарів, яка стала відомою завдяки створенню колекцій весільних та вечірніх суконь
– Пані Оксано, наскільки події на кшталт LFW потрібні для іменитих дизайнерів?
– Fashion Week – це свято у тій країні, тому місті, де воно відбувається. Ми, звісно, можемо не виходити на такі події, тому що в нас є свої покази закритого формату для наших партнерів. Ми понад двадцять років працюємо на теренах світу. Це – Франція, Польща, Англія, США, Італія Німеччина. Проте, для нас є дуже почесно, адже щороку нас запрошують наші львів’яни підтримати цей класний захід. На таких подіях хочеться бачити нові обличчя, які щось пропонують. Бо саме для них це є проба, як піде їхня колекція, чи варто працювати з цією лінією.
– Розкажіть, будь ласка, про свою весняно-літню колекцію.
– Це колекція pret-a-porter високого класу. Там є все: штани, блузки, жакети, плаття і вечірні сукні. І ці речі можна одягати куди завгодно. Наша компанія має кілька ліній: весільний одяг Elegance, Deluxe, Privee, вечірній одяг Elegance і Privee – завжди більше випрацювані у декорах, тканини дорожчі. Колекція «Весна-літо 2017» відкриває ще одну нашу лінію Fashion. І це вже друга колекція, створена Катериною Яловою для бренда Oksana Mukha цьогоріч.
– Катерина працює з вами вже не вперше?
– Так, це вже четверта її колекція для нас. Катерина Ялова не просто дизайнер, який працює як стиліст. Вона є дизайнером-художником і створює принти (промальовує рисунки), а вже потім ті принти переносить на тканину. Це – абсолютний ексклюзив. Дуже унікальний синтез, коли дизайнер створює і малюнок для тканини, і колекцію. Завдяки їй, ми можемо використовувати тканину власного виробництва.
– А за якими критеріями ви вибираєте для себе дизайнерів?
– Кожен дизайнер, який міг би працювати для нашого бренда, насамперед, має бути креативною людиною з досвідом, з умінням аналізувати і відчувати. Дуже важлива оця чуттєвість, тобто, знання, які сьогодні є в тренді. Тому що є тренди, і є тенденції, їх можна використовувати при створенні колекції, а можна й не використовувати. Але краще бути з цим обізнаним. Наприклад, на сьогодні актуальним є сірий колір. Зараз він № 1 у світі, і кожен дизайнер це показав у своїх колекціях. Можна цим і знехтувати, але дуже важливо, щоб, по-перше, було витримане обличчя традицій бренда Oksana Mukha і друге – креативний сучасний погляд на те, що зараз відбувається у світі моди.
– Як бути модним?
– Насамперед, треба вибирати одяг собі до серця. У мене дуже простий підхід до цього: модно все, що ви хочете на себе одягнути. Тільки треба трошки більше докластися, щоб додати оті новинки і штрихи, які будуть тільки вашими. Якщо глянути на нашу нову колекцію, то ви можете з неї створити весь гардероб. І цінність цих речей у тому, що ви берете кілька пар штанів, кілька жакетів і блузок. Ви можете також підібрати спідниці з нашої колекції. Або ж у вас є своя цікава спідниця, а ви взяли нашу блузу і додали якісь аксесуари. Так звану аксесуарну групу: шаль, хустинку, сумку. Фактично кожна жінка може бути собі дизайнером, адже вона найкраще знає, у чому хоче себе бачити. А якщо не знає, то треба бігти до стилістів, які би дали трошки підказок.
– Одяг яких дизайнерів є у вашому гардеробі?
– Для мене не має значення, чи це відомий бренд і перша світова лінія, чи це дизайнер-початківець. Я люблю одяг Катерини Ялової, без сумніву, бо мені подобається, як вона працює. Люблю Zara, Max Mara, Vera Wang. Подобається багато дизайнерів, починаючи від іменитих, завжди любила аксесуарну групу Louis Vuitton. Купую одяг за кордоном, бо у Львові не маю часу на шопінг.

Марта Нестерук, директор студії краси «Martelle-studio», гостя LFW

– Марто, хто сподобався вам найбільше?
– Дуже сподобалася Оксана Муха. Вона показала нестандартні вечірні та весільні сукні – прозорі, вільні. Це була кардинально інша колекція, ніж попередні. Також приємно здивував Возіанов, його супрематичний одяг – це щось надзвичайне. Закривала модний тиждень Катерина Кароль, яка справила на мене велике враження, тому що виявила абсолютну жіночність. Від її м’ятних, фіолетових кольорів та рослинних орнаментів віяло затишком і комфортом. Серж Смолін для IDol (чоловіча колекція) вразив шортами, було дуже сексуально. Хоча попередня його колекція була цікавіша – брошки, банти, костюми.
– Якою була загальна атмосфера?
– Дуже добре приймали, було тепло, затишно. Потішили доступні ціни, я придбала кілька речей. Цього року не було імпозантних, креативних відвідувачів, як у минулі роки, але відзначився львівський блогер Леонід Мартинчик. Він прийшов на другий день показів у теплій піжамі. Ліля Рогуцька, яка завжди одягається нестандартно, запам’яталася своїми червоними шкіряними домашніми капцями.
– Хто, на вашу думку, має перспективи вийти на закордонні ринки?
– Думаю, що всі цього хотіли б. Муха, наприклад, уже працює за кордоном. Її колекції та lookbook, справді, високого рівня. Також Онуфрів Couture De Fleur. Вона точно вийде за межі України. Федір Возіанов – він є нестандартним, і йому мало однієї країни.
– Що будуть одягати протягом весняно-літнього сезону?
– Майже все прозоре, багато принтів, а фішка цього року – блузи з розірваними рукавами, закрученими, зав’язаними. Вони були майже в кожній колекції. Ще минулого року я б цього не одягла : ))). Також повертаються кльошеві штани з високою талією. Не знаю, щоправда, як вони приживуться поза подіумом.

Lesia Semi – український бренд жіночого одягу ready-to-wear та аксесуарів, заснований у 2014 році. Під лейблом Lesia Semi виготовляються також парфуми та аксесуари: взуття, сумки, ювелірні вироби

– Лесю, девіз вашої нової колекції «Розмалюй своє життя». Як ви це втілювали?
– Насамперед, використала природні кольори – зелений, коричневий, малиновий, помаранчевий, а також і чорно-білу гаму. Це така глобальна людська тематика – ми самі розфарбовуємо своє життя і вибираємо кольори. Акцент був поставлений на ремені, який був застебнутий синусоїдою, що символізує людські злети і падіння. В асортименті – комбінезони, приталені та розкльошені сукні, сукні-сорочки, штани, видовжені жакети без рукавів, накидки. Використані шовк, органза, котон. Одяг доповнений маленькими шкіряними сумками, взуттям на високих підборах з кольоровими шкіряними синусоїдами, шаликами і хустинами з мотивами творів живопису, які підтримують кольорову гаму і концепцію колекції. Загалом же, тематика колекції – відродження людини. Щоб людина нагадала собі, що ми з природою відновлюємося. Щоб віддати весь свій негатив і насититися природними джерелами, поєднатися з природою. На показі я закликала людей, щоб вони пригадали, коли востаннє милувалися сходом жовтогарячого сонця, коли поринали думками у блакитне небо, коли ходили босоніж по світло-зеленій траві.
– Переглянувши, ваші попередні колекції, зазначу, що кольори стали яскравішими загалом.
– Саме так. Якщо проаналізувати мої колекції, то в попередніх відтінки були приглушені, темні. Це пов’язано з тим, що я починала, коли в Україні склалася важка ситуація. Але вже за ці роки просто хочеться додати яскравості у життя. Тому я додала максимально яскравих відтінків, але також використала темно-коричневий і чорний. Це є заклики подивитися на світ по-новому. Одягнувши яскраві кольори, ми привабимо погляди до себе і, можливо, змінимо думку інших людей на більш позитивну. Я хочу, щоб ми прагнули кращого.
– Зважаючи на кількість колекцій, які ви створили за два роки, не лише колір позитивно впливає на людину, а й робота?
– Авжеж. Людина більшість життя проводить на роботі. Дуже важлива атмосфера, яка панує в колективі. Потрібне розуміння, доброзичливість. Мета дуже стимулює. Навіть якщо людина захворіла, але знає, що без неї щось важливе не відбудеться, вона знайде силу підвестися з ліжка і зробити це. Особисто я не маю часу хворіти, бо дуже люблю свою роботу. Звичайно, приділяю час і родині, але я – трудоголік. У моєму колективі не багато працівників, але це люди, з якими ми перебуваємо на одній хвилі. Вони можуть зробити мені зауваження, які я завжди проаналізую. І, власне, оце розуміння та підтримка на роботі дають мені можливість робити ті кроки, які я роблю за такий короткий час.
– Чи завжди ви задоволені результатами?
– Доречне запитання. Я собі ставлю мету і йду до неї, але завжди лишається частинка невдоволення і думка, що наступного разу зроблю ще краще і буду задоволена на всі сто. Проте, наступного разу знову вважаю, що можу зробити ще краще. І всі завдання, які я ставлю, змушують мене працювати і працювати. Скажу відверто, що я не була повністю задоволена жодною своєю колекцією. Це таке замкнуте коло, але це добре для кожного виду діяльності. Тому що людина вдосконалює себе постійно. От я кожну свою річ одягаю, пробую на зручність, комфортність; я одразу уявляю, за яких обставин цю річ хтось одягне, яка харизма цієї людини… Всі мої емоції я передаю одягу. Мені дуже приємно, коли телефонують мої клієнти і просять пошити ще щось для них.

«Верховино, світку ти наш!»: рецепти сиру і секрети гуцульського строю

Постимо, але не голодуємо: рецепти овочевих салатів і пісних супів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers