rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Релігія і політика \ Глава УГКЦ: «Сьогодні ми живемо в час пустослів’я, коли ніхто не несе жодної відповідальності за свої слова»
У неділю, 13 листопада 2016 року, в церкві святої Варвари у Відні відбулася Архієрейська Служба Божа, яку разом з українським греко-католицьким духовенством в Австрії відслужив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

Подячною Літургією в Патріаршому соборі закінчився Ювілейний рік Божого милосердя.
Блаженніший Святослав зустрівся з українськими дітьми, молоддю та представниками громадських організацій в Австрії.
Із Предстоятелем УГКЦ співслужили парох о. Тарас Шагала, сотрудник храму о. Олег Ковтун та генеральний вікарій католиків візантійського обряду в Австрії о. Юрій Коласа.
Помолитися з Главою УГКЦ та почути його проповідь прийшло чимало українців. «Навіть хор сьогодні співає по-особливому піднесено. Ви чуєте, яка свята атмосфера зараз у церкві? Це – благодать Божа, що ми маємо можливість сьогодні молитися разом із Блаженнішим Святославом!» – із захопленням розповідає пані Надія, яка проживає у Відні вже більше, ніж десять років.
З особливою увагою вірні слухали проповідь Отця і Глави УГКЦ на тему недільного Євангелія від Луки, що описує притчу про сіяча та зернини, які падають на різний ґрунт. «Кожен з нас по-різному ставиться до того Божого Слова: хтось його не приймає і стає подібним до кам’янистого ґрунту, хтось – радо приймає, але не ставить на перше місце. Христос заохочує нас сьогодні бути подібними до доброї ріллі, яка приймає це Слово», – сказав проповідник.
Він також зауважив, що сьогодні ми живемо в час пустослів’я, коли ніхто не несе жодної відповідальності за свої слова і розпізнати Слово Євангелія інколи буває важко.
Після Богослужіння Глава УГКЦ поділився з громадою святої Варвари своїми враженнями від триденного візиту до Австрії, зокрема, від зустрічей з українськими священиками, дітьми та молоддю. «Вчора я відвідав Українську суботню школу. Хочу вам сказати, що це – унікальна інституція. Там працюють викладачі, які більше професійні, ніж учителі в державних школах, адже до звичної школи діти мусять іти, а до суботньої – хочуть!»
Блаженніший Святослав подякував усім батькам, які дбають про християнське та патріотичне виховання своїх дітей. Архієрей згадав і про суботню зустріч із представниками українських громадських організацій, які особливо активізувалися в цей непростий для України час. «Тож дозвольте мені передати вам щире вітання і вдячність від наших братів та сестер з України», – додав Глава УГКЦ.
Наприкінці свого звернення Блаженніший Святослав розповів, що 13 листопада у всій Католицькій Церкві відбувається завершення Ювілейного року Божого милосердя. Глава УГКЦ сказав: «Господь так розпорядився, щоб я оголосив про завершення цього Року милосердя саме тут, у церкві святої Варвари у Відні. Можливо, це певне слово Господа до всіх вас: «Будьте милосердними, як і Отець ваш милосердний».

Прес-служба Ординаріату для католиків
візантійського обряду в Австрії


Капелани – духовні батьки українських героїв

Патріарх Філарет: «УПЦ МП не має права називатися українською Церквою»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers