rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ «Кожен фініш – це, по суті, старт». У США завершились благодійні вечори на підтримку УКУ
 Title
  Д-ри Василь та Роксолана Лончини, очільники Комітету
приятелів УКУ в Чикаго. Фото Максима Прокопіва
  
  Title
  Співачка Софія Федина. Фото Романа Верхняка

  Title
  Президент УКУ владика Борис (Ґудзяк)
та Наталія Яресько. Фото Максима Прокопіва

Цього року добігає кінця перша 7-річна кампанія з розвитку Українського Католицького Університету «Нове покоління для нової України!» З цієї нагоди у шести містах – Лос-Анджелесі, Бостоні, Нью-Джерсі, Філадельфії, Чикаго та Нью-Йорку – відбулися благодійні вечори на підтримку Університету.

Завдяки щедрій підтримці жертводавців та спонсорів УКУ зібрав понад 750 тисяч доларів.

Кампанія з розвитку університету «Нове покоління для нової України!» розпочалася у 2010 році. Тоді в УКУ діяло два факультети, шість основних освітніх програм. Сьогодні в університеті – шість факультетів, вісім бакалаврських, 19 магістерських та аспірантських програм, 22 освітніх інститути та центри. Завдяки підтримці благодійників з різних країн та континентів за ці роки вдалося побудувати інноваційний студентський колегіум, багатофункційний навчальний корпус, унікальну університетську церкву святої Софії – Премудрості Божої, розпочато будівництво Центру імені митрополита Андрея Шептицького.

Проте, не будинки є основним, а те, що в них відбувається: виховання нового покоління, навчання, наукова і суспільна праця, духовне життя.

«Систему, яка погрузла в корупції, не змінить декілька нових осіб на ключових посадах чи антикорупційний комітет. Для таких змін потрібно ціле покоління нових лідерів. Покоління, яке виховане на цінностях. Покоління з принципами та етичними засадами. Поління лідерів з моральним компасом. І це те, над чим працює Український Католицький Університет. Щодня студенти УКУ отримують знання та інструменти, як зробити цей світ кращим». Із такими словами звернулася до приятелів Університету Наталія Яресько – почесний гість благодійного вечора в Чикаго.

Наталія Яресько була сенатором Українського Католицького Університету і спостерігала за його розвитком. «Дуже важливо для нашого суспільства підтримувати заклад, який виховує моральних лідерів», – підкреслила пані Наталія.

Почесними гостями благодійного вечора в Нью-Йорку були Лілія Гриневич – міністр освіти та науки України та Борис Люшняк – новопризначений декан Школи громадського здоров’я при університеті Меріленд, контр-адмірал Служби охорони здоров’я США, заступник Головного лікаря США (з 2010 до 2015 рр.).

Лілія Гриневич зазначила, що УКУ – прояв Божої присутності серед нас: «УКУ демонструє приклад для інших державних навчальних закладів України. Навчальний заклад є носієм основних новацій у системі вищої освіти України. Університет розбудовує ціннісну платформу для української нації. Нам потрібні чесні судді – тоді матимемо судову реформу та правову державу, відповідальні вчителі та журналісти. Таке покоління фахівців виховує УКУ», – зазначила у вітальному слові міністр освіти та науки України.

Борис Люшняк розповів, наскільки важливими для України є відкриття Школи реабілітаційної медицини УКУ та діяльність Інституту психічного здоров’я. «Все те, що робить Університет, дає надію на краще майбутнє України».

Що є не так зі світом? Що є добре і як допомогти молоді рухатися у правильному напрямі?! Над цими непростими питаннями гості роздумували разом із президентом УКУ владикою Борисом (Ґудзяком): «Кожна людина є таїнством. Революція гідності, яка відбувалася на наших очах і за нашою участю, визнавала Богом дану гідність у братові та сестрі, яких ми брали за руку на майданах від Києва до Австралії, від Брюсселя до Чикаго. Український Католицький Університет дає моральний взірець для цілого українського суспільства. Він є провідним навчальним і науковим закладом України, стоїть в авангарді соціальних змін, єднає українців. Тому, що є вільним. Є вільним саме завдяки щедрій багаторічній підтримці людей з усього світу».

Вперше до кампанії на підтримку УКУ приєдналась Філадельфія, Лос-Анджелес.

Благодійний вечір у місті Філадельфія був присвячений підтримці реабілітаційних програм та організований у співпраці з Українською Федерацію Америки. Девіз вечора – «Перегони, щоб врятувати життя» («The Race to Save Lives» – англ.).

Свою музику та тепло пісень гостям упродовж вечорів у США дарували Софія Федина та лідер популярного гурту «Мандри» Сергій Фоменко, більш відомий як Фома.

Перша кампанія з розвитку Українського Католицького Університету «Нове покоління для нової України!» майже завершена. Проте, праця над розбудовою України, вихованням нового покоління тільки розпочинається.

«Завершення кампанії – це ще далеко не кінець, а лише один початковий етап. УКУ продовжуватиме «прагнути великого», свідчити та служити, формувати нове покоління для нової України. Запрошуємо вас мріяти і здійснювати мрії з нами», – сказав владика Борис (Ґудзяк).

 Title Title
 Гості благодійного вечора в Нью-Йорку.
Фото Романа Верхняка
 
 Title Title

Осінній сезон у Флориді

Іван Франко – гордість й окраса свого народу. Як учні школи українознавства у Детройті вшановували пам’ять великого Каменяра

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers