rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ У королівстві загадкових гарбузів
…Під такою цікавою назвою відбулося осіннє свято – забава – на посілості парафії св. вмч. Юрія-Переможця УАПЦ в містечку Des Plaines. У неділю, 16 жовтня, звичайний осінній ранковий проливний дощ ох як налякав усіх, однак Всевишній благословив новий день чудовою погодою, рівнож добрими, чуйними та щирими гостями нашої парафії.

До свята готувалися всі благочестиві парафіяни, прихожани та навіть діти. Оскільки наша парафія розташована при головній дорозі, то чимало простих людей, американців, завітало до нас цього дня.
Після Божественної Літургії під музичний привітальний марш гості були запрошенні на церковну площу. Свято відкрила секретар-діловод парафії пані Неоніла Драчук, яка щиро привітала всіх присутніх своєю притчею про народження української пісні; ведуча довела присутніх до сліз, адже кожен з нас пригадав своє дитинство, батьківський оберіг, де все завжди починалося з молитви, а праця супроводжувалася піснею. Та й впродовж свята у нас лунала пісня. З архіпастирським привітом та святительським благословенням звернувся до всіх присутніх владика Авель, побажавши всім доброго настрою та чудового відпочинку.
Своїми привітаннями поділився з гостями наш голова парафії пан Володимир Кашуба, який, до речі, був обраний королем свята, а його супутницею, королевою, була обрана пані Євгенія Сіденко. Господарі королівства, як ніколи, запрошували всіх до танцю, пригощали гостинцями, жартували, кожному гостеві були увага і пошанівок.
Цікавою вікториною потішила нас пані Неоніла; і де ж взялося скільки загадок, цікавинок, на які знаходилися коректні відповіді, а за правильну відповідь гості отримували призи. Хочу відзначити прекрасну пару п. Лєну Бернат та п. Анатолія Непокульчицького. Під акомпанемент гітари молоді люди виконали низку українських пісень, за що отримали нагороду – подяку оплесками.
Ну а яке свято без музик! Живою музикою, прекрасним професійним виконанням тішили нас пан Василь Пик зі своїми колегами – Михайлом та Ігорем. Та найцікавішими все ж таки були гарбузи... Ні, зовсім нічого це не мало спільного зі святом Хелловін. Просто різноманітні гарбузи були символами нашого городу, так, як і частина свята була приурочена композиції «Ходить гарбуз по городу, питається свого роду», і не було нікого байдужого, хто б не долучився до цього дійства, і кожен отримав гарбузик різноманітної конфігурації.
Ну а яке ж свято без української кухні! Тут наші сестрички постаралися на славу. Щиро дякуємо голові сестринства пані Галині Прокопів, Валентині Вишневській, Тетяні Рибак, Тетяні Полинь, Євгенії Сіденко, Ганні Мартиненко Вірі Кашубі. Смачні страви були на славу. Майстерністю приготування білоруського шашлику став пан Борис Артемчик, кращого кухаря годі пошукати. Свої господарські руки приклали до свята братчики: Володимир Кашуба, Микола Прокопів, Анатолій Сіденко, Борис Артемчик, Леонід Самочко, Степан Рибак.
Щиро дякуємо п. Василеві Митничуку, режисерові театру «Гомін», за декорації до нашого свята. Приємно було, що до нас приїхали гості зі сусідніх парафій, зокрема, парафії святої Софії. Дякуємо за підтримку і рекламу часопису «Час і Події», гострого вам пера та широкої читацької аудиторії. Хай усіх вас Бог нагородить своїми ласками і щедротами за пошану, жертовність і любов до нашої парафії.

Title  Title
 Title Title
 Title Title
 Title Title

Низький уклін вам, шановні захисники України!

Українська Православна церква Святої Покрови Київського Патріархату святкує славних 65!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers