rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Перший дзвоник у школі українознавства при Українському Православному кафедральному соборі св. кн. Володимира

Теплий вересневий ранок...
Такий довгожданий і хвилюючий.


Позаду гомінке літо, довгі сонячні дні. І знову в цю осінню пору відкриває свої гостинні двері одна з перших на теренах Америки Українська Православна школа – школа українознавства при катедрі св. Володимира, парафія якої у жовтні цього року буде святкувати своє 100-річчя і є однією з найстаріших парафій у Чикаго.

Вже не одне покоління українців було виплекане у стінах цієї школи, і вона трепетно зберігає пам’ять про своїх випускників. Їхні обличчя, поряд з наставниками, дивляться на нас з випускних світлин, які є гордістю й окрасою школи. Так і цього року вже вкотре ми з любов’ю зустрічаємо наших учнів і їхніх батьків, радіємо кожній новій маленькій ластівочці, яка перелітає поріг школи з надією здобути зерно знання.
Яким буде цей рік для всіх нас? Чи пролетить так динамічно й успішно, як попередній? Чим здивують учителі? Чи потішать успіхами учні?
Як ми тішимося тут, в еміграції, здобутками наших дітей, їхнім щебетанням українською... першими віршиками, першими листівками, написаними власноруч...
Цього навчального року керівництвом школи було прийнято рішення додати до шкільної програми більше уроків творчості та креативності, щоб більше привернути увагу дітей, зробити навчальний процес цікавим, пізнавальним і головне – результативним, а також привити дітям навички, якими вони зможуть скористатися у майбутньому. Впродовж року на наших дітей чекає багато нових проектів, дискусій, майстер-класів, розвиваючих п’ятихвилинок, де діти зможуть виступити в новому для них амплуа, проявити свої здібності, вміння та отримати незабутні враження.
Колектив нашої школи вже багато років працює на благо української громади у Чикаго для того, щоб тут, на чужині, не розгубити ті паростки самоідентифікації та автентичності, привити молоді почуття любові та поваги до рідного краю, мови, історії, традицій. Хочеться вірити, що стараннями вчителів і при неоціненній допомозі батьків наша співпраця буде надзвичайно плідною, адже всі ми маємо бути живими членами живого організму, вкрапленими у нашу українську спільноту.

Title  Title
 Title Title
 Title Title

 

Автор: учитель початкових класів
п. Оксана Любович

Казковий вересень у Чикаго

Відзначення 25-ї річниці дня незалежності України в Чикаго

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers