rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ В Одесі відбулися марші шанувальників шаурми та традиційної їжі
Title  
 Любителі шаурми на марші в Одесі 
  Title
 Любителі традиційної слов’янської кухні

  Title
  Дюк теж любить шаурму
Після того, коли в місті Ізмаїл, Одеської області, у червні стався спалах сальмонельозу через отруєння шаурмою, і коли постраждали майже 90 людей, екс-віце-мер Олесь Янчук на апаратній нараді в Одеській міськраді зазначив, що всі точки продажу неякісної їжі в місті мають бути закриті. Одразу ж після цього депутати разом із правоохоронними органами провели рейд по деяких кіосках зі шаурмою.

Та одесити з такою неповагою до їхнього улюбленого фастфуду не змирилися. 20 серпня вони пройшлись маршем на підтримку шаурми від пам’ятника Дюку до одеської мерії. «Ми виступаємо за свободу гастрономічного вибору. Досить вказувати, що нам їсти!», «Шаурма, айран, лаваш», – скандували одесити. «Ми хочемо показати весь абсурд заяв деяких чиновників стосовно того, щоб взяти щось і нахрапом заборонити. Так, це вже не працює. Необхідно робити планові зміни, а не прибігати з кувалдою і розбивати вікна», – заявив організатор маршу Денис Соколов.

Він зазначив, що організувати акцію було дуже легко, остільки тема закриття точок зі шаурмою викликала масовий відгук громадськості. Активісти пригостили учасників маршу шаурмою, а потім роздали лаваш як символ боротьби.

Одночасно вийшли на марш і прихильники традиційних кулінарних цінностей. Вони закликали надавати перевагу традиційній українській їжі й скандували «Зі салом і до кінця», «Геть з Одеси, айрановські біси», «Кебаб не пройде». Організатор цього маршу, Гліб Жаворонков, зазначив, що дана акція проводиться лише для того, щоб підкреслити абсурдність подібних акцій традиціоналістів. «Ми теж любимо шаурму, ми виступаємо за космополітизм одеської кухні. Тому вирішили виступити за слов’янську кухню», – заявив Жаворонков.

Пізніше обидва марші об’єдналися на спільній акції на підтримку фастфуду. Адже фактично це був спільний протест проти тиску мерії стосовно точок з фаст-фудом. Нині перлина біля моря має море проблем. Тож учасники маршів вважають, що депутатам міськради слід зосередитися на їхньому вирішенні, а не займатися пустопорожнім базіканням про те, що саме варто їсти одеситам.

В Одесі змагалися чотирилапі охоронці кордону

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers