rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ В Одесі змагалися чотирилапі охоронці кордону
Title  
 Чемпіон змагань 
У середині серпня в Південному регіональному управлінні Держприкордонслужби відбулися змагання з багатоборства кінологів. Впродовж двох днів стражі кордону демонстрували вміння своїх службових собак.

У змаганнях взяли участь 20 кращих кінологів і їхніх вихованців Могилів-Подільского, Котовського, Білгород-Дністровського, Ізмаїльського та Одеського прикордонних загонів.
Чотирилапі охоронці кордону змагалися в таких дисциплінах, як пошук і затримання порушників, пошук наркотиків і вибухових речовин. Екзамени здавали і спеціальні собаки, натреновані на пошук тютюнових виробів, які з’явилися у прикордонному відомстві лише цього року.
Під час змагань учасники обговорювали нові методики підготовки службових собак, розповідали про успіхи своїх хвостатих напарників. Таке спілкування дуже корисне для кінологів, адже їхні результати в службі залежать не лише від натренованості собак – потрібно мати той невидимий зв’язок, який дозволяє прикордоннику і його собаці розуміти, відчувати один одного навіть без слів.
«Перш за все слід зазначити, що нині робота собаки на кордоні є надзвичайно важливим елементом. Так, прикордонна служба не стоїть на місці, структура динамічно розвивається за європейськими стандартами, та все ж навіть найновіші технічні засоби прикордонного контролю не можуть замінити роботу собаки», – стверджує головний суддя змагань, начальник кінологічної служби Південного регіонального управління підполковник Євген Нікандров.
За його словами, з допомогою кінологів і службових собак впродовж року лише в цьому регіоні було виявлено і затримано 30 порушників кордону, більш, ніж 4 кг наркотичних речовин, 56 одиниць зброї і більше, ніж 1500 боєприпасів, понад 10 тисяч таблеток психотропної дії, контрабандних товарів на суму в 50 мільйонів гривень.
За результатами змагань перше місце зайняла команда Одеського прикордонного загону. А в особистій першості кращими визнано кінологів Білгород-Дністровського і Могилів-Подільського прикордонних загонів.

В Одесі відбулися марші шанувальників шаурми та традиційної їжі

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers