rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

У МЗС прийняли вірчі грамоти
від новопризначеного посла США Йованович

Міністерство закордонних справ України повідомляє, що новопризначений посол США в Україні Марі Йованович вручила копії вірчих грамот заступникові міністра – керівнику апарату Вадимові Пристайку.
Як поінформували у дипвідомстві, заступник міністра прийняв посла 23 серпня.
Під час зустрічі сторони відзначили високий рівень відносин між двома державами і важливість їх подальшого розвитку в усіх сферах, зокрема, безпеки й економіки.
Як заявили в МЗС, Марі Йованович відзначила «якісно новий» рівень відносин між США й Україною і наголосила на налаштованості Сполучених Штатів продовжувати допомагати Києву в захисті територіальної цілісності, проведенні реформ і боротьбі з корупцією.
А 22 серпня Йованович записала відео для українців. При цьому говорить вона українською мовою: «Мені випала честь стати новим послом Сполучених Штатів в Україні. Мені надзвичайно приємно повернутися в Україну, мені дуже подобалося жити і працювати в Україні. І зараз я з нетерпінням чекаю на можливість мандрувати нею, пізнавати всі її куточки разом з моїм собакою Скелтером. Мрію зустрітися зі старими друзями та знайти нових. І з’їсти цілу миску справжніх українських вареників».
Йованович вже обіймала посаду заступника глави місії в Україні у період 2001-2004 рр., була помічником керівника в офісі держсекретаря США з політичних питань у 2004-2005 роках.
З 2005 до 2008 року Йованович була послом у Киргизстані, а з 2008 до 2011 року – Вірменії, а також працювала в американських посольствах у Москві, Лондоні, Оттаві та Могадишо.

На День Прапора по Мирному окупанти били

зі 122-мм артилерії, а по Сіонітному випустили

понад 30 снарядів калібру 152-мм

Російські окупаційні війська на Донбасі за добу 20 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України.
Про це у вівторок, 23 серпня, повідомили у прес-центрі АТО на сторінці у соцмережі Facebook.
Напружена ситуація склалася на Маріупольському напрямку, зазначили у штабі.
«Тут противник вдався до збройних провокацій, застосувавши заборонену Мінськими домовленостями важку артилерію: в районі Мирного ворог вдарив 122 мм калібром, а по позиціях у Сіонітному випустив понад три десятки снарядів калібру 152 мм. Також зі 120 мм мінометів російські окупанти неодноразово обстріляли наших бійців у Мар’їнці та Водяному», – йдеться у повідомленні.
Окрім цього, біля Широкиного ворог стріляв з великокаліберних кулеметів, у Старогнатівці вів вогонь зі стрілецької зброї, а поблизу Гнутового задіяв БМП.
На Донецькому напрямку вогонь з 82 мм мінометів противник вів у Луганському та Світлодарську, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю застосував поблизу Верхньоторецького. У Світлодарську було зафіксовано вороже БМП.
Як поінформували у штабі, на Луганщині вогонь відкривався з мінометів калібру 82 мм та автоматичних станкових гранатометів у Кримському, зі стрілецької зброї у Лопаскиному, поблизу Золотого зафіксовано снайперський вогонь.
Впродовж доби 22 серпня в зоні проведення антитерористичної операції 8 українських військових отримали поранення.

Порошенко призначив нових послів:

Сібігу – до Туреччини, Осташа – у Ліван

Голова української держави Петро Порошенко своїми указами призначив послом України в Туреччині Андрія Сибігу (указ № 346/2016), a послом в Лівані – Ігоря Осташа (№ 351/2016). Тексти відповідних документів оприлюднені на офіційному сайті президента ввечері у вівторок, 23 серпня 2016 року.
Сибіга народився 1975 року в Зборові, Тернопільської області. Закінчив Львівський державний університет імені Івана Франка, є фахівцем з міжнародних відносин, перекладачем англійської мови, юристом. Як кар’єрний дипломат у МЗС України свою діяльність розпочав з 1997 року. За кордоном Сибіга працював у посольстві України в Республіці Польща. Спеціалізується на питаннях консульської служби та міжнародного права. Вільно володіє англійською та польською мовами.
Осташ народився 4 серпня 1959 року в селі Дуліби, Стрийського району, Львівської області. Він теж навчався в Університеті Франка (філолог-славіст) та в Київському університеті імені Тараса Шевченка за спеціальністю «Правознавство». Кандидат філософських наук (з 1986). Знає англійську, французьку, чеську, словацьку, польську, сербську та хорватську мови. 12 років пропрацював у Верховній Раді України – з 1994 до 2006 рр. У парламенті України очолював комітет із закордонних справ з 1999 по 2002 роки. Був віце-президентом ОБСЄ з 1999 до 2005 року. 2006-го був призначений послом України в Канаді, де працював до 2011 року.

Кабмін ліквідував Держслужбу

інтелектуальної власності

Кабінет міністрів прийняв рішення про ліквідацію Державної служби інтелектуальної власності. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабінету міністрів у вівторок, 23 серпня.
Функції відповідної державної служби передані Міністерству економічного розвитку і торгівлі.
Державна служба інтелектуальної власності проводила експертизи заявок на об’єкти права інтелектуальної власності та видавала відповідні патенти і свідоцтва.
Крім того, служба реєструвала об’єкти права інтелектуальної власності, договори про передання прав, ліцензійні договори і вела відповідні реєстри.

Архів СБУ оприлюднив документи

про переслідування за українській прапор

в часи СРСР

З нагоди Дня державного прапора України Центр досліджень визвольного руху та Архів СБУ виклали в загальний доступ колекцію документів про те, як радянські спецслужби переслідували українців за синьо-жовтий прапор.
Це – повідомлення КДБ та МВС УРСР за 1953-1984 роки.
Як зазначають історики, коли боротьба за самостійність України набула форми ненасильницького спротиву, український національний прапор і надалі лишався одним з основних символів антирадянської боротьби. У ті часи просте вивішування цього стягу вже саме по собі було серйозною націоналістичною акцією. Саме тому КДБ гостро реагував та нещадно придушував усі випадки появи синьо-жовтого прапора на території Радянської України.

Парубій обіцяє розпочати нову сесію зі зняття

недоторканності з Чауса

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявляє, що в перший же день роботи парламенту буде дана згода на затримання та арешт судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса, підозрюваного в отриманні 150 тисяч доларів хабара.
«У перший же день нашої роботи питання про зняття недоторканості й арешту Чауса буде порушене і буде позитивно вирішено Верховною Радою України, як і були всі інші антикорупційні ініціативи підтримані Верховної Радою України», – наводить його слова УНІАН.
«І я особисто, і Верховна Рада дотримуються дуже жорсткої і чіткої позиції в усіх антикорупційних діях і в усіх антикорупційних починаннях», – наголосив Парубій.
Він нагадав, що від Генеральної прокуратури України 16 серпня було отримано подання щодо надання згоди на затримання та арешт судді Чауса і в той же день воно було скероване в профільний комітет і, «згідно з регламентом, 20 днів комітет має на те, щоб розглянути це питання».
За словами Парубія, якби була порушена процедура, то це стало б підставою, як це вже раз було, для того, щоб рішення парламенту було скасовано.
Спікер вважає, що процедура, яка на сьогодні існує, «безглузда, вона надто довга, але вона на сьогодні існує». При цьому він нагадав, що, відповідно до закону про суд та судоустрій, ця процедура змінена, і вже з 1 вересня «буде зовсім інша, спрощена процедура надання дозволу на арешт судді».
«Але поки вона існує, її порушення – це була б найгірша послуга в боротьбі з корупцією, тому що це стало би підставою для скасування рішення Верховної Ради, тому Верховна Рада діяла настільки швидко, настільки ефективно, наскільки це дозволяє закон», – резюмував Парубій.
Нагадаємо, відповідно до Конституції, перше засідання п’ятої сесії Верховної Ради України VIII скликання відбудеться 6 вересня.
Подання на отримання згоди на затримання та арешт Чауса голова Верховного суду Ярослав Романюк схвалив та скерував до Верховної Ради тиждень тому, 16 серпня.

Луценко: Клименко і Курченко завдали

Україні 198 мільярдів гривень збитків

Колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко і бізнесмен Сергій Курченко завдали Україні 198 млрд. гривень збитків.
Про це у вівторок, 23 серпня, під час виступу з нагоди Дня незалежності України заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.
«За інформацією, яку надає спеціальна група з розслідування злочинів у складі організованої групи Януковича за епізодами діяльності Клименка і Курченка... На сьогоднішній день оцінка збитку досягає 198 мільярдів гривень», – зазначив Луценко.
При цьому він уточнив, що зараз проаналізовано діяльність тільки половини фірм, пов’язаних із Клименком.
«(Фірми) з тих, що були загнані на так звані майданчики Клименка, вкрали приблизно видаткову частину річного бюджету України», – наголосив Луценко.
Нагадаємо, наприкінці травня генпрокурор Юрій Луценко доручив військовій прокуратурі розслідувати справи проти Клименка, а також бізнесмена й власника групи компаній СЄПЕК Сергія Курченка, який був дуже близьким до родини екс-президента Віктора Януковича.
У серпні Луценко пообіцяв нові затримання у справі Клименка.

Мін’юст: безкоштовною правовою допомогою

вже скористалися майже 200 тисяч українців

З початку року майже 200 тисяч українців скористалися безкоштовною правовою допомогою. Про це 22 серпня в Івано-Франківську на прес-конференції повідомив міністр юстиції України Павло Петренко, передає Укрінформ.
Він зауважив, що безкоштовними послугами адвокатів скористались, здебільшого, пенсіонери, учасники АТО, діти-сироти та переселенці.
«Уряд ухвалив рішення розширити систему безоплатної правової допомоги і відкрити 400 Бюро правової допомоги, дійшовши до кожного містечка і селища України», – зазначив Петренко.
За його словами, на 800 посад у Бюро свої заявки подали майже 5 тисяч юристів. Подекуди на одне місце претендували 8-10 осіб.

У всіх київських школах встановлять камери

спостереження

Заступник голови КМДА Ганна Старостенко заявила, що столична влада має намір посилити заходи безпеки у закладах освіти міста.
Задля цього, за словами Старостенко, до кінця року в кожній школі міста буде встановлено камери відеоспостереження, а в кожному дитячому садочку – кнопки тривожного сповіщення, повідомляється на сторінці КМДА у Facebook.
«Ми хочемо бути впевнені, що діти в дитсадках та школах перебувають у безпеці. Тому плануємо встановити системи безпеки в кожному навчальному закладі», – зазначила заступник голови КМДА.
За її словами, з міського бюджету виділено понад 24,3 мільйона гривень на встановлення камер відеоспостереження, а також 7,6 мільйона гривень на встановлення системи «тривожна кнопка».

У Полтаві поліція зловила… пітона, який

втік від господарів

У Полтаві патрульні поліцейські зловили пітона, який утік із приватного помешкання. Про це повідомляють на сайті поліції.
21 серпня близько 07:00 надійшло повідомлення про те, що по вулиці Хоткевича місцева мешканка побачила плазуна на даху одного з балконів.
Пізніше патрульні з’ясували, що екзотичний пітон випав з 5-го поверху на дах балкона 2-го поверху, де його виявила жінка.
Поліцейські і небайдужі сусіди знайшли контакти власника змії, але він перебував у відрядженні. Тоді інспектори зв’язалися з племінницею власника, а потім викликали фахівця, який допоміг безпечно зняти пітона і повернути його додому.

Підготувала Зоряна ФРАНКО
За матеріалами інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers