rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Стало відомо, як Путін намагався створити «Одеську народну республіку»
Title  
С. Глазьєв – поплічник В. Путіна 
Реалізувати кремлівський план «Новоросія» в Одесі мав ще на початку 2014 року радник президента Росії Володимира Путіна Сергій Глазьєв. Тоді це було таємницею за сімома замками. І лише тепер Генеральна прокуратура України докопалася до істини.

На брифінгу 23 серпня 2016 року генпрокурор Юрій Луценко оприлюднив записи телефонних розмов Сергія Глазьєва у лютому 2014 року, в яких мова йшла про підготовку «русской весны» в Одесі.
Як засвідчує ця розмова, російські агенти впливу отримали пряму вказівку захопити приміщення облради, оголосити позачергову сесію, силоміць зібрати депутатів, проголосити «Одеську народну республіку», заявити про вихід зі складу України і звернутися по військову допомогу до Росії. На той час Рада Федерації РФ дозволила Путіну використовувати російські війська на території України.
Ситуація була вкрай напружена. 1 березня 2014 року з приміщення обласної ради було знято український прапор. На мітингу, який відбувся того ж дня на Куликовому полі, ватажок сепаратистів Валерій Кауров та командир проросійської «Одеської дружини» Денис Яцюк відзвітували перед Глазьєвим про готовність до захоплення влади. Глазьєв повчав їх, що потрібна велика кількість мітингувальників, аби Москва мала привід для введення військ і надання фінансової підтримки.
  Title
  Юрій Луценко на брифінгу 23 серпня 2016 року
Збій у плані відсічення Одеської області від України стався 3 березня. Того дня, як і було наказано з Москви, за ініціативою тодішнього губернатора Миколи Скорика була скликана позачергова сесія облради. На ній депутат від КПУ проросійський екстреміст Олексій Албу подав проект рішення про призначення обласного референдуму. Його підтримали сепаратисти Антон Давидченко і Кауров. Однак, голова облради Михайло Шмушколич, депутат Олексій Гончаренко та інші виставили їх із зали. Сесія так і не проголосила «Одеську республіку» і не призначила референдум. Плани заколотників були зірвані. А тим часом біля приміщення облради почали збиратися проукраїнськи налаштовані одесити. Тож, Одеська облрада першою в Україні проголосувала за засудження російської агресії і введення будь-яких іноземних військ на територію країни.
Не варто забувати, що саме бойовики «Одеської дружини» напали 2 травня 2014 року на мирний марш «За єдність України» і влаштували провокації, які потім призвели до загибелі людей під час пожежі у Будинку профспілок.
І ось тепер, за словами Юрія Луценка, зібрані головною військовою прокуратурою матеріали дали змогу оголосити про підозру Сергієві Глазьєву, Сергієві Шойгу і ще 18 російським генералам і адміралам. Їх підозрюють у здійсненні злочинів, передбачених статтями 110 (замах на територіальну цілісність України), 258-3 (створення терористичної організації), 436 (пропаганда війни), 437 (планування, підготовка, розв’язання і ведення агресивної війни) Кримінального кодексу України у складі організованої групи. Дії злочинців призвели до загибелі і поранення тисяч людей, а матеріальні збитки оцінені в 1,3 трильйона гривень.
Інформація, яку невдовзі збере Генеральна прокуратура України у справах стосовно російських чиновників, може стати доказовою базою у міжнародних судах. Також Луценко заявив, що нині слідчі ДПУ працюють над включенням у кримінальне провадження про розв’язання і ведення агресивної війни проти України президента РФ Володимира Путіна і прем’єр-міністра Дмитра Медведєва.

25. Вільна, бо жива

Одеські активісти формують Перший козацький батальйон ЗСУ

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers