rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Святкуємо \ Привітання Надзвичайного і Повноважного Посла України в США Валерія Чалого українській громаді Сполучених Штатів Америки з нагоди 25-ї річниці Незалежності України
24 серпня 2016 року

Шановні українці Америки!

Від імені українського народу маю честь і приємність вітати всіх вас з 25-ю річницею Незалежності України.
Для всіх українців світу святкування цього значного ювілею затьмарене почуттям глибокої скорботи за невинними жертвами ганебної війни, розв’язаної Росією, за нашими Героями, які полягли в боротьбі за вільну і незалежну Україну.
Під час Революції гідності сотні тисяч українців вийшли на вулиці Києва, тому що не могли залишитися осторонь і мовчати тоді, коли їхня доля, їхня свобода були під загрозою. Сьогодні, коли кремлівським режимом розгортається нова військова ескалація, ми використовуємо всі можливі засоби, щоб зупинити ворога і перешкодити його підступним планам.
Світ повинен почути і зрозуміти наше найважливіше послання: більше, ніж двісті років поспіль Україна захищає не тільки себе, але й безпеку Європи. Вона платить жахливу ціну за це: тисячі життів своїх синів і доньок.
Маючи міжнародну підтримку, Україна зупинить російську агресію і війна не перекинеться на інші молоді демократії.
Я неодноразово казав, що саме слабкість провокує агресією. Сильна країна з потужною, добре забезпеченою армією її зупиняє.
Саме тому демократичний світ повинен зараз допомогти Україні. І саме зараз нам вкрай потрібна підтримка Сполучених Штатів.
Я твердо знаю, що лише об’єднавши наші зусилля ми зможемо перемогти у цій війні за незалежність і суверенітет України.
Український народ має невід’ємне право вільно визначати своє майбутнє, жити в мирі і процвітанні.
Любі друзі!
Від набуття незалежності у 1991 році Україна і Сполучені Штати були й надалі залишаються дружніми країнами. За ці роки ми стали й стратегічними партерами, вийшовши на новий рівень політичного діалогу і довіри.
І хоча попереду ще багато роботи, вже сьогодні ми констатуємо відкриття нових можливостей, вихід на новий рівень взаємодії, зокрема, у сфері дослідження космосу, військового та науково-технічного співробітництва тощо. Спільними зусиллями ми збудували міцні міжлюдські взаємини. Ми глибоко вдячні Вашингтону за тверду, послідовну позицію, за надання технічної і гуманітарної допомоги. І неабияку роль у цьому процесі відіграє українська діаспора, яка завжди була, є і, впевнений, буде рушійною силою в наших двосторонніх відносинах.
Ще задовго до здобуття Україною незалежності і до сьогодні американські українці дбайливо бережуть пам’ять про землю своїх предків і «як парость виноградної лози» плекають українську мову, її традиції і культуру на теренах США.
Користуючись цією нагодою, хочу висловити глибоку вдячність усій українській громаді Америки за великий внесок у зміцнення українсько-американського партнерства.
Ви є не лише відданими хранителями і носіями яскравої і різноманітної української культури, а й міцними професіоналами, які щоденно працюють на благо двох своїх батьківщин, а у серцях мають дві великі любові – до України і Сполучених Штатів Америки.
З нагоди 25-ї річниці Незалежності України я хочу побажати всім нам, щоб слова українського національного гімну в найближчий час стали реальністю:
Ще не вмерла України ні слава, ні воля.
Ще нам, браття-українці, усміхнеться доля.
Згинуть наші вороженьки, як роса на сонці,
Запануєм і ми, браття, у своїй сторонці.
Слава Україні!
Щиро ваш,
Валерій Чалий

Чин Свята Героїв

Українці, будьмо незалежними!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers