rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

Порошенко: На параді в День незалежності техніки з АТО не буде

У Києві на військовому параді з нагоди Дня незалежності України не буде техніки із зони АТО.
Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив журналістам президент України Петро Порошенко на базі Навчального центру ВДВ Збройних сил України в Житомирі.
«Тепер щодо техніки: ви зможете самі переконатися, що вся техніка, яка має бути на фронті, вона буде на фронті. Більше того, значна частина техніки перед Днем незалежності буде безпосередньо в зоні АТО передана у війська», – запевнив президент.
«Разом з тим, ніхто не забере право українського народу віддавати шану, повагу українським військовим, і військовий парад – це якраз прекрасна можливість для того, щоб це продемонструвати», – сказав Порошенко.
«Я наголошую на тому, що Україна має чим пишатися, своєю армією, своїми Збройними силами, і військовий парад – це гарна нагода це продемонструвати. Україна має зміцнювати єдність, має зміцнювати патріотизм, і військовий парад  гарна подія, щоб це продемонструвати», – наголосив глава держави.
Порошенко заявляє, що Іловайська трагедія сталася не через парад до Дня незалежності, а тому що агресор вдерся на нашу землю.
«У нас (Іловайська) трагедія відбулася не тому, що ми парад проводили, а тому, що агресор вторгся на нашу землю, і коли тисячі і десятки тисяч військовослужбовців регулярних збройних сил РФ вторглися до нас, то спроба знайти будь-які інші причини – це перекладання з хворої голови на здорову», – заявив президент.
«Ми завжди про це маємо пам’ятати, що і в нас є не внутрішній конфлікт, як дехто намагається називати це. Ні, у нас є агресія проти незалежної суверенної України, збройна агресія РФ, яка була розпочата саме тоді. І в цьому є головна причина», – наголосив Порошенко.

Електронні декларації, що є умовою безвізу

з ЄС, зриваються через «захист інформації»

Затвердження електронних декларацій, що є ключовою умовою для скасування ЄС візового режиму для громадян України, опинилося під загрозою зриву через проблеми із затвердженням атестату на систему захисту. Про це написав у Facebook радник Світового банку Дмитро Чаплінський, який 2 серпня 2016 року був присутній на засіданні Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).
«Система онлайн-декларування для всіх топ-чиновників повинна бути запущена 15-го серпня цього року. Ця дата вписана в підзаконні документи НАЗК, Кабміну й озвучена МВФ і ЄС, оскільки запуск системи був одним з останніх умов безвізу й отримання траншу Міжнародного валютного фонду», – зазначив він.
Чаплінський нагадав, що для запуску система електронних декларацій 12 серпня мала отримати атестат на комплексний захист у Держспецзв’язку (ДССЗЗІ), цей графік був погоджений із ДССЗЗІ. Однак, наприкінці липня ДССЗЗІ, всупереч погодженому плану, не затвердив незалежну експертну організацію для підготовки висновку про захист системи, а 2 серпня «протягнув через НАЗК» призначення такою експертною організацією дочірньої держкомпанії ДССЗЗІ.
«Найсумніше те, що нам дали зрозуміти: до запуску системи (15 серпня) атестат не буде отриманий, що її делегітимізує. Нові терміни не були названі», – стверджує Чаплинський.
У Реанімаційному пакеті реформ уже заявили про серйозні проблеми, які створює нове рішення. На думку експертів, це може призвести до переходу системи декларування в тестовий режим, який дозволить посадовцям уникнути відповідальності за неправдиві свідчення в деклараціях.
«Усі декларації, подані в неатестовану Держспецзв’язком систему, не будуть визнаватися судом як належний доказ. І притягти політиків до кримінальної відповідальності за брехню у них буде неможливо», – цитує «Європейська правда» експерта РПР, голову правління Центру протидії корупції Віталія Шабуніна.
Нагадаємо, НАЗК затвердило дату початку роботи системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, ще 10 червня цього року.
Це близько 50 тисяч високопосадовців, починаючи від президента, голови уряду, народних депутатів, міністрів і закінчуючи керівниками департаментів виконавчих органів влади. Всі інші державні службовці почнуть заповнювати електронні декларації вже з 1 січня 2017 року.
Відповідно до прийнятих рішень, кожен декларант пройде електронну ідентифікацію та буде мати свій персональний електронний «кабінет» на сайті НАЗК і електронну печатку.
Декларації будуть подаватися через сайт НАЗК шляхом заповнення відповідних форм та в порядку, встановленому законом України «Про запобігання корупції». Перевірка декларацій покладена на Департамент фінансового контролю та моніторингу способу життя.
Як повідомлялося, 18 березня набули чинності зміни до закону України «Про протидію корупції», які дають можливість повноцінно запустити систему електронного декларування.

Арешт харківського сепаратиста Апухтіна суд

продовжив ще на 60 днів

Київський райсуд Харкова на засіданні у вівторок, 2 серпня 2016 року, продовжив арешт організатора й координатора проросійського екстремістського руху «Юго-Восток» та лідера організації «Велика Русь» Юрія Апухтіна.
«Сьогодні в суді було продовжено запобіжний захід (у вигляді утримання під вартою – ред.) на 60 днів, до 1 жовтня. Сьогодні планували допитати двох експертів НДІ судових експертиз імені Бокаріуса. Але один з них виявився у відпустці, тому допит перенесли на наступне засідання», – йдеться у повідомленні суду.
Наступне засідання призначено на 22 серпня.
Нагадаємо, 30 квітня співробітники ГУ МВСУ в Харківській області затримали Апухтіна за підозрою в організації масових заворушень у Харкові (стаття 294 КК).
Пізніше СБУ повідомила, що Апухтін затриманий у рамках кримінального провадження за частиною 2 статті 109 КК України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).
Співробітники СБУ провели обшук у приміщенні обласної організації «Великої Русі». В її офісі виявлено та вилучено гранату «Ф-1», пістолет «Зоракі», пристосований для стрільби бойовими патронами, патрони, готівку, російську символіку та листівки сепаратистського характеру.
За даними спецслужби, дана група людей готувала диверсійні акції під час травневих свят. Зокрема, учасники групи планували здійснити 9 травня вибухи під час масових заходів з нагоди Дня Перемоги.
Стосовно Апухтіна було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на два місяці з можливістю внесення застави в сумі 92 тисячі грн. Однак, менше, ніж за місяць він вийшов під заставу.
У грудні 2014 року суд повернув Апухтіна під арешт.

Новий посол Німеччини в Україні розпочав

роботу в Києві

Новопризначений посол ФРН в Україні Ернст Вольфганг Райхель 1 серпня вручив копії вірчих грамот заступнику міністра з питань європейської інтеграції МЗС України Олені Зеркаль.
Про це йдеться у повідомленні на сайті МЗС України.
На зустрічі новий посол і заступник голови українського зовнішньополітичного відомства констатували високий рівень двосторонніх українсько-німецьких відносин, а також взаємне прагнення до їх подальшої активізації. Сторони також обговорили питання регіональних проблем.
Райхель з липня 2013 року працював уповноваженим МЗС Німеччини з питань Південно-Східної Європи, Туреччини та країн Європейської асоціації вільної торгівлі.
Із 2012 по 2016 роки послом Німеччини в Києві був Крістоф Вайль.

На Миколаївщині у ДТП загинув депутат

від «Батьківщини»

У ДТП загинув депутат Миколаївської обласної ради від партії «Батьківщина» Володимир Гулін.
Про це повідомляє місцевий осередок партії.
«Трагедія трапилася 2 серпня на 221 кілометрі траси Р-06. Володимир Анатолійович, 1962 року народження, все життя присвятив розвитку сільського господарства в Миколаївській області та, зокрема, в Єланецькому районі», – сказано у повідомленні.
У нинішньому складі обласної ради входив до складу постійної комісії з питань аграрної політики, земельних відносин та соціального захисту села.
Як пише місцеве видання «Новости-N», аварія, внаслідок якої автомобіль депутата перекинувся на дах, сталася на ділянці траси «Миколаїв – Ульянівка» між поворотом на Матвіївку та аеропортом.
Внаслідок ДТП водій автомобіля «кадилак», депутат облради Володимир Гулін, загинув на місці події. Водій і два пасажири «Міцубісі», зокрема, дитина, отримали травми і перебувають у лікарні Миколаєва.

Патрульна поліція Києва вже розбила

150 службових «Пріусів» із 235 отриманих

Станом на 21 липня 2016 року патрульні поліцейські міста Київ розбили 150 службових автівок Toyota Prius. Загалом, патрульні отримали в своє розпорядження 235 «Пріусів». Таким чином, поліцейські розбили 64% свого автопарку. Такі дані отримав киянин Євген Баранніков у відповідь на свій інформаційний запит, повідомляє «Дорожній контроль» й публікує копію відповідного документу.
За твердженням начальника патрульної поліції Києва Юрія Зозулі, який сам нещодавно розбив службовий автомобіль, з усіх розбитих Toyota Prius, відновленню не підлягає тільки два авто (одне з вини патрульного). «Решту, мабуть, будуть ремонтувати», – йдеться у повідомленні.
«За рішенням суду, встановлено провину поліцейських у 89 ДТП. 49 службових авто потребують ремонту», – повідомив Зозуля. Таким чином, за офіційними даними, більше, ніж половина ДТП сталися з вини патрульних поліцейських.
На думку експертів «ДК», причиною високої аварійності серед патрульних є «низька підготовка і непрофесіоналізм поліцейських», а також «божевільний поспіх й відсутність жорстких критеріїв відбору» під час створення патрульної служби.
Нагадаємо, що поліцейські Toyota Prius було привезено в Україну з Японії в межах компенсації за Кіотським протоколом.
У липні профільний міністр Арсен Аваков анонсував появу у патрульних 651 нового гібридного кросовера Mitsubishi Outlander.

Голова ДСНС: причиною пожеж на сміттєзвалищах

під Львовом та Києвом є підпал

Очільник Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін наголошує, що найбільш імовірною причиною пожеж на звалищах є умисний підпал.
Як повідомляє у вівторок, 2 серпня 2016 року, Департамент комунікації МВС України, Чечоткін нагадав, що протягом липня у Львівській та Київській областях на звалищах сміття зафіксовано чотири повторні випадки займання.
«Це наштовхує на думку, що головною причиною виникнення пожеж на звалищах є підпал», – зазначив він.
За словами голови ДСНС, до кінця серпня у зв’язку з погодними умовами в Україні протримається високий, 5-й клас пожежної небезпеки. Усі сили та підрозділі відомства нестимуть службу в посиленому режимі реагування.
«Ми маємо забезпечити повну взаємодію з місцевими органами влади, Національною поліцією та власниками земельних ділянок для цілодобового моніторингу пожеж у природних екосистемах. Важливо також активізувати роз’яс­нювальну роботу серед населення», – наголосив Чечоткін, додавши, що взаємодія підрозділів ДСНС і Нацполіції значно підвищилася та стала ефективнішою.
За прогнозом Чечоткіна, пожежонебезпечний період в Україні закінчиться не раніше, ніж наприкінці жовтня.
Як повідомлялося, львівський міський голова Андрій Садовий причиною займання на Грибовицькому полігоні «однозначно» вважає «підпал».
Окрім того, в інтерв’ю Садового одному з українських телеканалів йшлося про, нібито, «диригування» сміттєвим скандалом першим заступником АП України Віталієм Ковальчуком.
Нагадаємо, під вигуки «Вбивцям тут не місце!» родичі й близькі загиблих на звалищі не пустили львівського мера на похорони пожежників Андрія Вненкевича та Юрія Рудого, а також відмовилися брати від нього вінки.
Окрім Вненкевича та Рудого, під завалом на Грибовицькому сміттєзвалищі загинув їхній 28-річний колега Богдан Юнко.
Пошуки тіла четвертого загиблого тривають досі.
Рішенням сільської ради Великих Грибовичів сміттєзвалище 1 червня було виведено з експлуатації.
Громадськість звинувачує Садового у нецільовому використанні коштів, виділених свого часу на рекультивацію звалища, яка унеможливила б такі гігантські зсуви, як той, під яким загинули рятувальники.
При цьому, на першу після трагедії сесію міськради Садовий не з’явився, пояснивши свою відсутність зустріччю з церковними «владиками». Мера очікували зі звітом про кошти, витрачені на рекультивацію. Не дочекавшись Садового, його опоненти з організацій «Варта-1», «Варта-700», «Рабів до раю не пускають» та Економічного бойкоту встановили у сесійній залі Львівської ратуші сміттєві контейнери.

Підготувала Зоряна ФРАНКО
За матеріалами інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers