rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ «Kozak System» у Чикаго!
  Title
  Title
Літні місяці в нашому місті завжди наповнені великою кількістю цікавих мистецьких подій. І, мабуть, левова частка цих літніх культурних заходів належить саме українському Чикаго.

Багато наших земляків, плануючи свій літній відпочинок, намагаються повернутися до міста до початку місяця серпня, коли відбувається найбільший українсько-американський фестиваль Октоберфест при парафії св. Йосифа Обручника, а також проходять традиційні Українські дні у Сміт-парку. У ці дні кожен українець Чикаго почуває себе якось по-особливому піднесено і святково.
Чиказькі вулиці виграють усіма барвами українських вишиванок. На жінках можна побачити унікальні старовинні українські строї. Молодь вдало поєднує модерне, навіть дизайнерське українське вбрання. Кожен намагається в ці дні як зовні, так і внутрішньо відчути себе причетним до світового українства. Безумовно, що такі фестивалі мають величезне значення в житті кожної української діаспори. А чиказька громада чи не найчисленніша у Сполучених Штатах Америки.
Цьогорічні українські фестивалі особливі, вони присвячені 25-й річниці Незалежності України. І, мабуть, кожен мешканець українського Чикаго очікує від цих святкових концертів чогось особливого, неординарного. Завдяки чудовим, небайдужим українцям, згуртованим навколо церкви св. Йосифа Обручника, завдяки потужній організації Українського Конгресового Комітету Америки ці серпневі фестивалі надовго залишаться в пам’яті мешканців нашого міста. Адже Українське Чикаго багате на особливих, творчих людей. Ми маємо талановитих співаків, композиторів, неповторні танцювальні колективи, музичні і художні школи. Всі вони будуть брати участь у цих святкових концертах. А також щороку організатори фестивалів намагаються запросити творчих гостей з України.
І тут надзвичайно приємно повідомити всій українській громаді, що до нас на цьогорічні серпневі фестивалі завітає надзвичайно популярний в Україні і в діаспорі музичний гурт «Kozak System». Цей музичний колектив виник у лютому 2012 року з музикантів, які вийшли зі складу гурту «Гайдамаки». Головним вокалістом оновленого гурту стає Іван Леньо. З початку зими 2013 року музиканти пліч-о-пліч з іншими українськими митцями не сходять зі сцени Євромайдану в Києві. Згодом ними був написаний неофіційний гімн Євромайдану «Брат за брата».
«Коzak System» – це п’ятеро українських музикантів, козаків, до яких долучається вже добре знайомий українській громаді Чикаго співак і композитор Тарас Чубай. Вони належать до нової генерації творчих людей, які творять якісно нову сучасну, українську, європейську музику. Вони думають і творять по-українськи.
Їхня пісня має своє альтернативне мистецьке обличчя. Вона наскрізь просякнута українським фольклором, який опрацьований найсучаснішими, найпрофесійнішими музичними методами. «Коzak System» вперше цього року виступатиме в США. Перед тим музиканти успішно гастролювали Україною та Європою. Вже з 31 липня вони – головні гості фестивалів у Канаді. А з 14 по 21 серпня візьмуть участь у двох фестивалях в Чикаго: 13, 14 липня на Октоберфест при парафії св. Йосифа Обручника та 20, 21 серпня – на святкуванні 25-ї річниці Незалежності України у Сміт-парку.
Запрошуємо всіх українців Чикаго бути разом у ці святкові серпневі дні. Щиро дякуємо всім, хто працює над підготовкою цього величного свята, хто надає фінансову допомогу.
Ми єдині у своєму прагненні захистити нашу незалежність. Ми єдині з нашими братами і сестрами на рідній землі! Слава Україні!

Голгофа лицарів свободи (До відзначення 100-річчя Лисоні)

Храмове свято в Українській православній катедрі святого князя Володимира

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers