rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ «Тризуб» відкрився!
 Title 
  Title
  Title
  Title
  Title
Сталося те, на що так довго чекала українська громада. В Українській околиці, за адресою 2201 W. Chicago Ave., Chicago, IL 60622, відкрився довгоочікуваний справжній український ресторан «Тризуб». Нам вдалося поспілкуватися з його засновником – Мироном Левицьким – та почути, чим здивує та почастує сучасний український заклад у Чикаго.

– У кого виникла ідея відкрити ресторан, і чому саме український?
– Це – моя ідея. Вона полягала у тому, аби презентувати українську культуру, зокрема, культуру кулінарії, українську історію решті світу. Я прагнув створити ресторан, який може конкурувати з ресторанами інших етнічних груп і представляти все, що стосується України, у позитивному світлі.
– Ви назвали свій заклад «Тризуб». Чому не «Булава» чи «Козак», чи якось інакше?
– Ми так запланували дизайн ресторану, що на фасаді нашого будинку намальований найбільший у світі тризуб. А всього наша будівля має чотири поверхи. Тризуб показує боротьбу України та українців за свою самостійність, свободу. За власну державу, яка вже триває сотні років.
– Скільки часу пішло на будівництво й облаштування внутрішнього дизайну ресторану, і чи задоволені ви результатом?
– Проект тривав три роки: від початку будівництва самого приміщення до закінчення різних адміністративних питань. Я надзвичайно задоволений.
– Чим можна здивувати відвідувачів? Що у вас можна скуштувати таке, чого немає в інших закладах?
– Наша загальна ідея була створити меню, страви якого мають корінь у традиційній українській кухні. Але ми намагалися майже всі страви якимось чином трошки змінити, осучаснити, зробити більш корисними. Окремі компоненти заміняли на цікавіші. Ми намагалися змінити страви, аби вони дещо відрізнялися від традиційних версій.
– Звідкіля взялися назви страв? Як ви їх створювали?
– Я придумав більшість страв і те, як вони мають виглядати. Я працював упродовж кількох років із шефами-консультантами, які допомагали мені втілити мої задумки у реальність.
– Яка страва з вашого меню є улюбленою і чому?
– Мені дуже важко відповісти. Це ніби запитати батька, котра його дитина є найулюбленішою. Мені до вподоби кожна страва з нашого меню. Кожна страва має власну історію створення. Проте, кілька страв справді є надзвичайно цікавими. Ми маємо, для прикладу, кольорові пироги або вареники. У нас є помаранчеві вареники, червоні, зелені. Саме наше тісто насичене природними соками городини – буряків, моркви, шпинату. Начинка вареників також має цікаві компоненти. У червоних варениках – курка, червоні перці і помідори. Зелені вареники – з гречаної крупи. Вони – без клейковини, чудово підходять для вегетаріанців. Начинка – сир, гриби і квасоля.
У нас є дві страви, які мені дуже смакують. Перша – це бургер зі свинини за рецептом моєї мами. У меню його можна знайти під назвою «Бургер мами Євгенії». А друга страва – це наша версія гуцульського крученика з дуже ніжним стейком та іншими компонентами під назвою «Королівський крученик».
– Розкажіть трішки про персонал ресторану. Чи важко було зібрати команду, і як це відбувалось?
– Це було нелегко. Ми зібрали надзвичайно вмілих і розумних людей. У нас працюють два шеф-кухарі. Перший – професійний шеф-кухар з України, який готував у найкращих готельних українських рестораціях. Другий шеф – із Чикаго. Він має великий досвід. Наші працівники – це, здебільшого, дівчата з України, які тепер живуть у Чикаго. Водночас, ми продовжуємо шукати працівників, бо незабаром будемо пропонувати сніданки. Подаватимемо свіжі налисники й експресо. У нас будуть і столики на вулиці.
– Який графік роботи закладу? Чи є можливість зробити замовлення з постачанням додому або замовлення їжі онлайн?
– Наразі ми працюємо за початковим режимом, з яким можна ознайомитися на нашій Інтернет-сторінці (http://tryzubchicago.com) або у Фейс­буку (http://www.facebook.com/tryzub­chicago ). Починаючи з цього тижня, ми будемо відкриті, крім понеділка, зі самого ранку. Подаватимемо налисники і каву. Працюватимемо аж до вечора.
У нас можна замовляти їжу онлайн. Також можна замовити їжу зі собою.
– Яким ви бачите заклад через 5 років?
– Не знаю, чесно кажучи, яким він буде через 5 років (усміхається – ред.). Надіюсь, тут буде багато людей – і українців, і американців, які приємно проводять час і насолоджуються нашою їжею. Українці можуть прийти і спробувати страви, які їм знайомі, і які, водночас, є інакшими й цікавими. Це також і місце, куди можна привести американців і пишатися тим, що це місце – українське.
– Чи є у вас плани відкрити схожий ресторан деінде?
– Дякую за такий майже комплімент. Думати про щось подібне – ще зарано. Ми тільки відкрилися, тож мусимо вдосконалити всі наші внутрішні структури.
– У вас є можливість звернутись до читачів нашої газети. Що б ви хотіли їм сказати?
– Ми ласкаво їх запрошуємо відвідати ресторан української кухні «Тризуб» і спробувати нашу смачну їжу. Ми будемо дуже раді їх бачити.


Title  Title
 Title Title


Старовинний український ґердан на “Bead & Button Show”

Парафіяльне свято в Українській православній церкві Святої Тройці в Бенсенвіль

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers