rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Саакашвілі вважає злочином відсутність рятувальників на пляжах
Title  
 На місці трагедії в Затоці 
Жахлива трагедія трапилася 14 червня в районі станції «Лиманська» в курортній Затоці, де на одній із баз відпочинку проживали учні тернопільської школи № 24, які приїхали для участі в музичному конкурсі, а також їхні батьки і викладачі.

Того дня троє дітей вирішили скупатися у штормовому морі, де хвилі досягали майже двометрової висоти. Їх віднесло далеко від берега, і вони почали тонути. Їм на допомогу кинулися дорослі, яких за якусь мить самих довелося рятувати. Одну дитину вдалося врятувати, двоє інших, 14-річна Марта Окаринська і 16-річний Віталій Данчишин, загинули. Крім того, втонули 46-річний завуч школи № 24 Михайло Близнюк, який першим кинувся рятувати дітей, а також 30-річний мешканець Хмельницького, що також намагався допомогти потопаючим.
Після того, коли сталася трагедія, на курортах у Затоці заходилися перевіряти наявність рятувального спорядження. Та його відсутність можна бачити і неозброєним оком. Тут на десять кілометрів пляжу немає жодної рятувальної станції. Водночас, глава Одеської області Міхеіл Саакашвілі звернувся до очільника обласного управління державної служби з надзвичайних ситуацій: «Ви негайно повинні зателефонувати всім керівникам місцевих рад і категорично попередити, і від мене також, що будь-яке купання без рятувальників на пляжах – це буде кримінальний злочин. І взагалі, необхідно за халатність відкривати справи».
Начальник ГСНС України в Одеській області Віктор Федорчак зазначив: «На сьогоднішній день на території області 79 пляжів, а паспортизація проведена лише на 38-ми. За документами, на кожних 300-х метрах повинен стояти пост як мінімум із трьох осіб, забезпечений канатами, човнами. Коли б так було, трагедії б не сталося».
А консультант з комунікацій при Кабінеті міністрів України Зоя Казанжи на своїй сторінці у Facebook написала: «Насправді робота рятувальників полягає не тільки в тому, щоб витягати людей з води. Вона полягає ще і в тому, щоб людей в море не пускати, коли це небезпечно».

Одесити вийшли на марш протесту проти варварського зонінгу

Траса Одеса-Рені єднає Україну з Румунією і Болгарією

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers