rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Віталій Кличко зустрівся з українською громадою Чикаго
  Title
  Зустріч в Українському культурному осередку

  Title
  Зустріч в Українському національному музеї

  Title
 
  Title
  Title
  Title
 Title
  В Українському інституті модерного мистецтва
Мер Києва, багаторазовий чемпіон світу з боксу Віталій Кличко зустрівся з представниками української громади в Чикаго. До США очільник української столиці прибув, аби взяти участь у Chicago Forum on Global Cities. Нагадаємо, Чикаго є містом-побратимом Києва. Це перший офіційний візит Віталія Кличка як мера Києва до Міста вітрів.

Колишній боксер відвідав Українську околицю, де радо був прийнятий в Українському культурному центрі. Зустріч політика з українською громадою організували Комітет міст-побратимів Чикаго-Київ та Генеральне консульство України в Чикаго. Гість та приймаюча сторона обмінялися подарунками – прапорами Києва та Чикаго.

«Українське Чикаго вітає вас, шановний Віталію Володимировичу! Українське Чикаго вас любить. Хай здійсняться ваші плани, закріпляться ваші зусилля в успіху для побудови міцної держави та столиці – нашого чарівного Києва. Хай ваша діяльність позначається світлими справами на розвитку міста, на добробуті і розквіті духовності народу. Бажаємо вам успіхів, терпіння та мудрості для здійснення високої мети», – зауважила голова Комітету міст-побратимів Чикаго-Київ, заступник голови Українського Конгресового Комітету Америки (відділ Іллінойс) Марта Фаріон.

Під час зустрічі української громади з Віталієм Кличком Марта Фаріон розповіла присутнім окремі деталі з біографії відомого боксера та політика. Вона нагадала, що поважний гість – з давнього козацького роду. Його прадід та інші родичі по лінії батька постраждали під час репресій у 20-30-х роках. Частина родини загинула під час голодомору. А прадід і його родина по лінії батькової матері були розстріляні під час німецької окупації в 40-х роках минулого сторіччя.

«Вважаю, що таке родинне коріння дуже цікаве для нас і дає можливість краще зрозуміти вашу завзятість і в науці, і в спорті, а тепер і в політиці. Я завжди себе запитувала, чому ви повернулися жити в Україну. Та ж ви могли прекрасно проживати в Німеччині. Але коли я прочитала вашу біографію, про ваших батьків і предків, все зрозуміла», – додала Марта Фаріон.

Вона також розповіла про багаторічні братні стосунки між містами-побратимами Чикаго та Києвом, які зародилися ще у далекому 1991 році. «Було реалізовано немало різних програм: і в школах, і у сфері економічних відносин чи міського адміністрування. Програму підтримала й адміністрація мера міста Чикаго. Усі в Чикаго знають про Київ, дякуючи нашій владі, яка проводить роботу з розповсюдження інформації про Україну і весь час підтримує стосунки з американськими політиками. Всі знають про Україну. Запитайте кожного таксиста, і він вам розкаже про Україну і про агресію Росії».

Голова Комітету міст-побратимів Чикаго-Київ пригадала, як вперше у далекому 2004 році Віталій Кличко вперше зустрівся з представниками української громади.

«Ми ніколи не забудемо той день, 25 квітня, день після вашого бою проти Корі Сандерса, коли ви стали чемпіоном світу. Ви приїхали до нас, у Чикаго, після бою. Тоді ми зготували на вашу честь і на честь України величезний бенкет. Там були присутні представники міста Чикаго, преса, члени Американської асоціації боксу і, звичайно, наша громада. Люди чекали на вулиці, щоб їх впустили – не було місця. Які ми були щасливі тоді, що українець став знаним чемпіоном усього світу! Ви зробили багато для зростання іміджу України у світі. Сотні людей очікували на зустріч із вами. Площі були замаяні синьо-жовтими прапорами, сотнями повітряних кульок. На вулиці, в центрі музиканти духового оркестру «Беркут» під керівництвом Богдана Скавінського розважали людей популярними українськими мелодіями та маршами. Тоді ви, після бою, провели у літаку 8 годин і одразу приїхали до нас. На це здатна лише справжня, благородна, скромна людина. Правдивий чемпіон як у спорті, так і в людському розумінні», – згадала дні, які вже стали історією, Марта Фаріон.

Вона зауважила, що політик взяв на себе відповідальність за відбудову Києва, за розвиток інфраструктури, за відбудову центру міста, що був знищений під час Майдану. Багато зроблено і для відкритого самоврядування та звітування перед громадянами. За її словами, за дуже короткий час уже вдалося здійснити багато завдань. Утім, попереду – ще більше.

Віталій Кличко подякував за теплий прийом і закликав українську громаду починати змінювати Україну зі себе, з конкретних правильних вчинків. За його словами, він, «як мер, робить все для розвитку нашої столиці».
Водночас, він додав, що прийшов на посаду мера не для того, аби отримувати певні матеріальні дивіденди, а, навпаки, вирішив інвестувати свій власний час задля розвитку української столиці.

Мер Києва під час візиту до Чикаго відвідав Український національний музей, Український інститут модерного мистецтва, а також зустрівся з вихованцями Української католицької школи святого Миколая. Після оглядин експозицій в обох музеях Віталій Кличко запропонував продемонструвати їхні скарби у Києві.

Мер Києва виступив на Chicago Forum on Global Cities та зустрівся з мером Чикаго Rahm Emanuel.

«Однозначно Київ має потенціал, щоб стати глобальним містом. І потрібно цей потенціал правильно використати. Бо Київ концентрує і фінанси, і виробництво, і культуру та мистецтво. Наша столиця сьогодні – одна з ключових у Східній Європі, – підкреслив Кличко. – Тому мені цікавий досвід, ідеї, які дозволяють розвивати глобальні міста. І в цьому напрямку також важливе наше співробітництво з містом-побратимом Києва – Чикаго. Зокрема, ми говоримо про потенційні інвестиції в Київ, в Україну, про корисний для нас управлінський досвід, про технології задля розвитку міста», – сказав Віталій Кличко.

Політик зазначив, що Київ дуже зацікавлений у залученні інвестицій у розвиток інфраструктури. Співпраця з Чикаго справді може бути ефективною, оскільки це місто – другий за величиною фінансовий центр США після Нью-Йорка.

У підсумку, Віталій Кличко та Rahm Emanuel підписали спільну декларацію міст-побратимів про подальший розвиток дружніх зв’язків між Києвом та Чикаго.

Офіційна програма мера Києва була дуже насиченою. Він зустрівся з президентом компанії «Invenergy LLC» Майклом Польські. Ця компанія спеціалізується на розробці альтернативних джерел електроенергії. Зокрема, встановленні, генерації та зберіганні чистої (відновлювальної) енергії з вітряків, потужностей із переробки природного газу, сонячних панелей. Віталій Кличко висловив сподівання, що компанія у майбутньому залучить інвестиції у розвиток альтернативних джерел енергії в Україні.

Політик поспілкувався і з мером Варшави Анною Гронкевич-Вальц, колегами з багатьох інших країн, зустрівся з членами правління Selfreliance Ukrainian American Federal Credit Union та представниками Американсько-єврейського комітету.

Віталій Кличко також взяв участь у зустрічі, присвяченій боротьбі зі СНІДом «Fast-Track Cities: Ending The AIDS Epidemic» у Нью-Йорку.


Фото Володимира Тюна

Музика – джерело добра!

«Наша історія – наше майбутнє» (звітний концерт школи танцю «Вишиванка»)

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers