rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Книгу рекордів України поповнили креативні одесити і кіт
Title  
 Кіт Веніамін де Леклі 
  Title
  Воркаутер Георгій Завадський

  Title
  Велосипедист Ігор Піпа
У рамках презентації Книги рекордів «Національний реєстр рекордів України-2016» організатори нагородили почесними грамотами 20 одеситів-рекордсменів.

Їх привітала глава Нацреєстру рекордів України Лана Вєтрова і додала: «Кожен бажаючий може подати заявку на реєстрацію свого рекорду. Ми фіксуємо всі досягнення, які не були поставлені раніше, тому не існує жодних перешкод, і кожен може проявити себе». Серед відзначених особливо цікавими є 20-річний персидський кіт Веніамін де Леклі, 17-річний воркаутер Георгій Завадський, а також велосипедист Ігор Піпа. Знайомтеся.

Одним із перших нагородили персидського кота-довгожителя Веніаміна, якому влітку виповниться 21 рік. За словами господарки Ірини Панасенкової, секрет довголіття її вихованця – здоровий спосіб життя, гімнастика, масаж і турбота ближніх. «Веніаміну 20 червня буде 21 рік. У 1995-му році ми довго шукали кота для доньки. На Старокінному ринку нам показали кошенят у коробці. Всі плакали, окрім одного. Ми взяли його на руки і понесли показати моєму чоловікові. Коли той протягнув до нього руку, котик враз стрибнув до нього на долоню, визнавши його своїм господарем», – розповіла одеситка.

А ось вуличний гімнаст 17-річний Георгій Завадський (Бока) отримав нагороду за виконання силової вправи «прапорець». Юнак може триматися на турніку в горизонтальному положенні. Георгій – чемпіон Одеси зі Street Workout 2015. «Я займаюся воркаутом уже три з половиною року. В майбутньому маю намір ставити рекорд Гіннеса – 1 хвилина 5 секунд на перекладині в горизонтальному положенні. На сьогодні мій особистий рекорд – 1 хвилина», – каже спортсмен.

Одесит Ігор Піпа так збільшив потужність свого велосипеда, що це дало йому можливість без допомоги рук протягнути мікроавтобус на відстань 92 метри. «Унікальність полягає у тому, як сидить велосипедист. Коли вибираєш звичайну посадку, то незручно крутити педалі. У даному ж випадку працюють всі групи м’язів: руки, ноги, прес. У подальшому я планую збільшити потужність велосипеда ще на 30%, застосовуючи лише елементи екіпірування і не змінюючи при цьому конфігурації самого велосипеда», – підкреслив рекордсмен.

Характерно, що більшість рекордів одесити встановили при проведенні відкритих фестивалів. Поповнення ними Книги рекордів України дало змогу Одесі увійти в трійку лідерів країни за кількістю зареєстрованих унікальних досягнень. На першому місці – столиця, на другому – Харків.

Одесити вдарили велопробігом по бездоріжжю

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers