rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Великдень у нашій церкві
  Title
  Title
  Title
Святкування Пасхи у церкві, що розташована у Бервіні, на вулиці Ріверсайд, розпочалося 25-го березня, у п’ятницю, її в Америці називають Good Friday. Ми зібралися ввечері на особливу службу. Вона розпочалася з молитви.

Першим виступив Ящук із проповіддю про народження та перебування на землі Ісуса Христа.
Потім хор проспівав псалом. О. Ю. Антонюк із дружиною проспівали, як завжди, без музичного супроводу псалом про страту Христа. Якщо чесно, з подібними здібностями до співів я б ніколи не наважилася вийти на сцену. Але в нашій церкві майже всі пов’язані родинними стосунками. В цьому є свої плюси та мінуси, важко сказати, чого більше.
Потім тріо – дві доньки пастора Юля та Люда, а також Анжела Морозюк співали на ту ж тему.
Я одного не можу зрозуміти, чого ця п’ятниця називається Good Friday, це ж день скорботи. В Україні цей день називають Страсною п’ятницею, що за змістом ближче до того, що відбувалося.
У наступному виступі диригент нашого хору за підтримки всіх хористів виконав соло, це прозвучало чудово. До речі, у його брата В. Голубка дуже гарний голос теж, я чула дует двох братів – дух захоплює. Наш пастор О. Калінін немовби підсумував попередні виступи, він сказав, що останній тиждень у житті Ісуса Христа найголовніший. Він сказав, що Пілат відпустив злочинця Варавву, щоб догодити народу, а це практично неможливо, бо народ заздалегідь сам не знає, чого хоче.
Потім відбулася свята вечеря на спомин про Ісуса Христа.
У неділю, 27-го березня, ми зібралися у церкві святкувати Великдень. Служба розпочалася, як звичайно, о 10.30 ранку з привітання та молитви. Відтак, був церковний спів «Христос Воскрес» та «Because He lives» Церковний хор виконав псалом «Христос Воскрес».
Дитяча програма, як звичайно, викликала пожвавлення. Діти декламували вірші українською та російською мовами, дехто вже під час програми відмовився від свого виступу, мабуть забув свій текст; інші так втомилися, що посідали на сходинках, діти співали, але й тут основна маса співала, а дехто тільки відкривав рот, тобто, імітував.
Після дітей виступив молодіжний оркестр із псалмом «Воскресіння Христове».
За Юліанським календарем цього року Пасху святкують першого травня.
Пастор церкви О. Калінін зробив деякі оголошення, сказав, що одержав багато вітань.
Потім було прочитано вірш про воскресіння Ісуса Христа.
Юля Гаврилова, чарівна мати чотирьох синів, виконала пісню про воскресіння Христа під власний акомпанемент на роялі. До речі, вона зі своїм наймолодшим сином Матвієм сиділа поруч зі мною, у хлопчика – біляве волосся та блакитні очі.
Слово про воскресіння Христа промовив Петро Іванов. Зокрема, він порівняв кількість фотографів, що знімали виступ дітей, з кількістю фотографів та журналістів, що знімають виступи видатних державних діячів та президента перед Білим домом і підкреслив, що у нас їх було більше, бо ця подія – воскресіння Христа – важливіша, ніж будь-яка інша. П. Іванов розповів, що в давні часи єгиптяни мали звичай під час великих бенкетів вносити у залу труну з померлим, роль якого грав хтось зі слуг, при цьому ведучий голосно проголошував: «Їжте, пийте та веселіться, поки можете, бачите, той, що у труні, цього вже не може, отож – насолоджуйтесь життям».
Тріо у складі Юлії та Людмили – доньок пастора Калініна та О. Антонюка – виконали псалом.
Із проповіддю до присутніх звернувся пастор церкви О. Калінін.
Закінчилася святкова програма молитвою та словом благословення.
Завершилося святкування Пасхи за всіма календарями, та Ісус Христос у наших думках та серцях є постійно. Слава йому.

Наталія Хамідані
Ukrainian Baptist Church
6751 Riverside Drive
Berwyn,IL,60402
Ph 708.788.0999(Fax the same)
E-mail: [email protected]
Web: www.ubcchicago.org .

Великдень у церкві святої Софії

Благодійна вечеря із зірковим чемпіоном Майком Диткою

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers