rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Парафіяльне свято у соборі св. вмч. Юрія-Переможця
Прапор наш – не битва,
Не рушничний дріб.
По горі – молитва,
По долині – хліб
Радісною і напрочуд чудовою, сонячною видалася минула неділя для парафіян та прихожан собору св. вмч. Юрія-Переможця УАПЦ, що розташований у невеличкому містечку Des Plaines.

Друга неділя після Паски об’єднала в собі три свята: неділя Фомина (Антипаска), День матері та Проводи. Для нашої молодої парафії свято було особливим: Свята Літургія, молебень до Матері Божої Цариці Мая, загальна панахида за всіх спочилих – батьків, матерів, братів, сестер, діточок, героїв Небесної Сотні, славних козаків, гетьманів, січових стрільців, героїв УПА та всіх нехрещених, імена яких знає сам Господь Бог.
Особливою подією стало освячення державних прапорів України та Америки на фасадній ділянці собору. Радості нашій не було меж, бо що є більш цінне, ніж символ України – державний прапор, намолений пращурами, освячений кров’ю героїв, благословенний Отцем Небесним... Саме такий подарунок зробив для нашої парафії щирий українець і патріот – наш парафіянин пан Володимир Кашуба. Завдяки його старанням, пожертві, фінансам, а також з допомогою побратима, добродія Олексія Самочка замайоріли над церквою полотнища двох держав: України – в якій ми народилися, та Америки – в якій живемо.
Урочисте освячення державних символів двох держав звершив настоятель, керуючий Чиказько-Детройтською єпархією УАПЦ Західної Європи та діаспори високопреосвященний митрополит Авель. Тепер уже ніхто не може проїхати, щоб не побачити це місце і наш собор, який тимчасово без куполів, але Господь милосердний до нас, і ми сподіваємося на ще одну обнову – куполи.
Хочемо щиро подякувати жертводавцю пану Володимирові Кашубі, добродію Олексієві Самочку за такий величний і цінний для нас подарунок. Нехай береже Вас Господь і щедро обдаровує всіма потрібними ласками.

Title  Title
 Title Title
 Title Title
 Title Title
 Title Title
 Title Title


Автор: Валентина Шегаль,
Des Plaines IL.

Великдень у церкві святої Софії

Благодійна вечеря із зірковим чемпіоном Майком Диткою

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers