rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ В Одесі провели пасхальну інсценізацію подій з життя Ісуса Христа
Увечері у Страсну п’ятницю, 29 квітня, в одеському сквері Гамова благодійний фонд «Добрий самарянин» та Одеська народна церква влаштували театралізовану постановку, присвячену Великодню.

Як зазначає ініціатор цієї пасхальної реконструкції, старший пастор ОНЦ Денис Сердиченко, подібні театралізовані заходи проходять в Європі, а ось в Україні така реконструкція проводиться тільки в Одесі. Цьогоріч таке дійство влаштовується вже вчетверте.
Костюмована постановка дозволила численним глядачам зануритися в атмосферу подій, що відбувалися в 1 ст. н. е. в Єрусалимі перед Великоднем. Головні герої пасхальної історії: Ісус Христос, Варавва, Пілат, сотник, римські легіонери і численні ізраїльтяни. Пасхальна реконструкція ілюструвала не тільки добре знайомі моменти біблійної історії останніх днів життя Ісуса Христа і Його Воскресіння, а й повсякденне життя стародавньої Палестини в цілому, а також озброєння, побут і бойові навички римських легіонерів.
Протягом усієї так званої Дороги скорботи Ісуса Христа глядачі бачили бій римських легіонерів, таємну вечерю апостолів, суд Пілата, відтворений ринок з торговцями і мешканцями Єрусалима, євреями, римлянами і живими тваринами – осликом, вівцями та ягнятами. Завершилося це дійство спільною молитвою; а ще у небо полетіли білі голуби як символ духу, миру і благополуччя. В інсценуванні було залучено близько 250 героїв. «Ми даємо людям змогу зрозуміти, за що віддав своє життя Ісус Христос», – зазначив учасник реконструкції В’ячеслав Конєв.
Подивитися це видовищне дійство прийшли сотні одеситів, здебільшого, з дітьми, які після завершення вистави охоче фотографувалися з учасниками і тваринами.

Title
Title
Title
Title
Title
Title


Сонячний годинник стане пам’ятником першій палі Одеського порту

Писанковий дивосвіт Ірини Вах

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers