rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

Гройсман обговорив з Нуланд «важливі законопроекти»

Прем’єр-міністр Володимир Гройcман зустрівся зі заступником Державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторією Нуланд. Про це написав у Twitter прес-секретар голови уряду Дмитро Столярчук.
«Гройсман зустрівся з Нуланд. Відбулася змістовна розмова щодо українських реформ», – написав Столярчук.
26 квітня також відбулася зустріч Нуланд із головою Верховної Ради Андрієм Парубієм. Сторони, серед іншого, обговорили питання двосторонньої співпраці та взаємодії, а також реформи, що відбуваються в Україні.
Також повідомляється, що Гройсмана запросила відвідати ФРН очільниця німецького уряду Ангела Меркель.
«Щойно провів телефонну розмову з федеральним канцлером Німеччини. Вдячний за теплі слова підтримки. Прийняв її пропозицію відвідати Берлін з офіційним візитом», – заявив Гройсман.
При цьому він запевнив, що новий уряд налаштований на ефективну роботу та є «відданим двосторонньому співробітництву між нашими країнами».
Нагадаємо, Нуланд прибула до Києва в понеділок, 25 квітня.
«Вона обговорить низку питань, що стосуються виконання Мінських угод та хід реформ в Україні», – йшлося в анонсі її відвідин.
Нуланд на зустрічі з Гройсманом підтвердила готовність США надати фінансові гарантії після прийняття Україною узгоджених з Міжнародним валютним фондом законопроектів.
«Помічник державного секретаря підтвердила готовність з боку США виділити черговий пакет фінансових гарантій для України після прийняття Україною важливих для продовження реформ законопроектів, які були визначені в межах домовленостей з Міжнародним валютним фондом», – повідомляє Департамент інформації і комунікацій із громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України у вівторок, 26 квітня.
Нуланд привітала Гройсмана з призначенням на посаду прем’єр-міністра та висловила підтримку новому уряду в його рішучих намірах проводити необхідні реформи в економічній і соціальних сферах, в енергетиці, у сфері протидії корупції. «Україна вже показала величезний прогрес, але попереду ще залишається дуже багато роботи», – зауважила вона.
Сторони також обговорили прогрес у виконанні Мінських домовленостей. Нуланд підтвердила прихильність адміністрації США принципам дотримання територіальної цілісності, суверенітету та непорушності кордонів України.
Прем’єр-міністр під час обговорення майбутнього курсу діяльності з проведення реформ в Україні поінформував співрозмовників про пріоритети роботи нового уряду. «Реальний стан справ дуже складний. І сьогодні цей стан справ вимагає максимальної концентрації та максимальної відданості реформам в країні, на чому ми сьогодні й зосереджуємося», – підкреслив Гройсман.
Втім, як заявила нардеп від «Самопомочі» Вікторія Войціцька, на зустрічі з представниками парламентських фракцій Нуланд від імені адміністрації Барака Обами фактично вимагала виконання плану Путіна щодо окремих районів Донецької та Луганської областей: «Держдепартамент наполягає на тому, що Україна повинна внести зміни до Конституції – з «особливим статусом» для окупованих територій Донецької і Луганської, провести на окупованих територіях вибори найближчим часом й забезпечити амністію бойовикам. Мінські угоди необхідно імплементувати до кінця 2016 року, альтернативи їм немає».
Тільки за такого випадку, каже вона з посиланням на Нуланд, у червні США продовжать санкції на 9 місяців, до січня 2017 року. «Вибори на окупованих територіях очікуються вже в липні», – наголосила нардеп.

Порошенко доручив перевірити законність

надання українського громадянства Новинському

Президент України Петро Порошенко доручив Державній міграційній службі перевірити законність надання громадянства народному депутатові від «Опозиційного блоку» та власникові «Смарт-холдингу» Вадиму Новинському.
Відповідне доручення президент дав у відповідь на зареєстровану 18 січня 2016 року петицію, що набрала понад 25 тисяч голосів.
«Як президент України, я зобов’я­за­ний непорушно дотримуватися Конституції України і законів України. Ураховуючи зазначене, мною прийнято рішення звернутися до Державної міграційної служби України щодо необхідності перевірки викладених у петиції відомостей та подальшого реагування у випадку необхідності», – йдеться у відповіді на петицію.
29 травня 2012 року указом тодішнього президента України Віктора Януковича до громадянства України як особу, «яка має визначні заслуги перед Україною», було прийнято партнера Ріната Ахметова, власника «Смарт-холдингу» Вадима Новинського. Згідно з податковою декларацією, на сьогодні Новинський є найбагатшим чинним народним депутатом від проросійського «Опозиційного блоку». Він підтримує фінансово чимало ініціатив колишніх «регіоналів», а також вносить за них величезні суми застави у випадку кримінального переслідування, як це було у випадку з екс-міністром юстиції Оленою Лукаш. За повідомленнями ЗМІ, не без його участі також відбулися останні виборчі кампанії батька та сина Вілкулів на Дніпропетровщині, насамперед, у Кривому Розі, де він вважається провідним промисловим власником.
При цьому, Новинський виступав проти окупації військами РФ українського Криму, й після того, коли у нього виникли проблеми з новою «владою» півострова, змушений був продати свої кримські активи.
Зауважимо, що нещодавно, за інформацією ЗМІ, документи на отримання українського громадянства подав ще один впливовий російський олігарх – Костянтин Григоришин, що викликало чималий резонанс у суспільстві.

Шустер оголосив голодування. Порошенко

й Гройсман обіцяють «швидко врегулювати» проблему

Президент України Петро Порошенко заявив, що захищатиме свободу слова у всіх проявах та висловив сподівання, що відповідні служби у найкоротші терміни врегулюють інцидент з журналістом Савіком Шустером.
Про це голова держави написав 26 квітня на своїй сторінці у Facebook.
«Свобода слова є одним з найбільших надбань України після Революції гідності і є наріжним каменем демократії. Як гарант Конституції, я захищав і захищатиму свободу слова у будь-яких її проявах», – зауважив він.
«Тому сподіваюся, що відповідні служби у найкоротший час вичерпають інцидент з журналістом Шустером», – додав президент.
Своєю чергою, прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив вивчити ситуацію зі скасуванням дозволу на працевлаштування Шустера й «оперативно врегулювати ситуацію відповідно до чинного законодавства». «Нікому не дозволено обмежувати свободу слова в Україні. Посадовці мають виявляти завзяття зовсім в інших речах», – цитує його «УНІАН».
Міністр інформаційної політики Юрій Стець планує обговорити з міністром соціальної політики Павлом Розенком анулювання Шустеру дозволу на роботу в межах України.
Стець зазначив, що про події щодо Шустера дізнався зі ЗМІ. Він запевнив, що за будь-яких обставин і в будь-якій ситуації стоятиме на позиції захисту журналістів.
«І мені байдуже, яке прізвище у журналіста: Шустер чи якесь інше», – сказав в ефірі телеканалу «112. Україна».
«Я матиму діалог з міністром соцполітики. Я хочу почути аргументи подібного рішення», – додав міністр.
Як пише в соцмережах один із завсідників програми Шустера, екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко, «на даний момент на каналі 3S TV йде повтор дуже цікавого ефіру за грудень 2012 року одразу ж після (парламентських – ред.) виборів-2012».
«І ми боремося, і кажемо те, що думаємо. І нікого не боїмося – ані Добкіна, ані Кернеса, ані Присяжнюка й навіть, страшно подумати, не Януковича! І Шустера ніхто не позбавляє права на роботу», – переказує зміст програми Кучеренко.
Користувачі Інтернету також поширюють архівний відеозапис програми Шустера за 30 квітня 2014 року, під час якої кандидат у президенти, позафракційний народний депутат Порошенко каже буквально наступне: «Мені може не подобається ваша програма, але я життя віддам, щоб вона виходила в ефір».
26 квітня в другій половині дня Шустер прийшов до Київського міського центру зайнятості для з’ясування питання, на яких підставах йому анулювали право на роботу в Україні. У Центр також прибули народні депутати Сергій Власенко та Дмитро Добродомов, які вважають рішення про анулювання права на роботу незаконним. Також біля Центру зібралося багато журналістів.
Присутнім вдалося поспілкуватися лише з керівником відділу Центру Дмитром Шульгою, а директора Центру та його заступників не було на місці.
Шульга не зміг надати вичерпну інформацію з цього приводу.
Перед цим стало відомо, що відомому телеведучому, громадянину Канади Шустеру анулювали дозвіл на роботу в Україні.
Державна служба зайнятості заявила, що дозвіл було анульовано на підставі подання роботодавцем документів, які містили недостовірні дані.
Окрім того, Державна фіскальна служба звинувачує Шустера в порушеннях на суму понад 13 млн. гривень. Порушено відповідну кримінальну справу.
Варто наголосити, що популярне вечірнє ток-шоу «Шустер LIVE» вже тривалий час виходить в ефір лише на доступному через деяких провайдерів власному кабельному каналі «3S TV», а також на YouTube.
Шустер вважає подібні обставини ще однією формою цензури.

Всеукраїнську конференцію прокурорів

очолив Коваленко

Всеукраїнська конференція працівників прокуратури обрала свою президію на чолі з прокурором з Кіровограду Анатолієм Коваленком.
Про це стало відомо у вівторок, 26 квітня, під час з’їзду делегатів, передає РБК-Україна.
«Таким чином, за результатами таємного голосування на голову Всеукраїнської конференції прокурорів головою конференції обрано Коваленко Анатолія», – сказав представник лічильної комісії.
Зазначимо, з 458 присутніх проголосували 454 делегати. На місце голови конференції обиралися Сергій Горбатюк та Анатолій Коваленко, за яких проголосували 151 і 299 делегатів відповідно.
Наразі конференція затверджує порядок денний роботи та інші процедурні моменти.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що виконувач обов’язків Генерального прокурора України Юрій Севрук доручив перевірити законність виділення житла працівникам регіональних прокуратур.

НАБУ взялося за працівників ДФС

Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження стосовно службових осіб ДФС через службове підроблення офіційних документів.
Про це повідомила народний депутат Вікторія Войціцька.
«Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження № 52016000000000113 стосовно службових осіб ДФС за ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення офіційних документів)», – написала вона на своїй сторінці у Facebook.
Окрім того, вона зазначила, що це є неповне виконання ухвали Солом’янського районного суду від 23 березня 2016 року, яким суд зобов’язав службову особу НАБУ внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення службовими особами ДФС за ч. 2 ст. 364 КК (зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення документів).
«Готуємо депутатське звернення до НАБУ щодо неповного виконання ухвали суду – а саме невнесення відомостей до ЄРДР за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем)», – зазначила депутат.
Як повідомлялося, нещодавно Національне антикорупційне бюро України до річниці створення прозвітувало про результати роботи за минулий рік. Так, близько 120 кримінальних проваджень, 9 справ у суді щодо 12 фігурантів, 25 повідомлень про підозру та понад 220 мільйонів гривень арештованих коштів – і це лише деякі з перших результатів роботи Національного антикорупційного бюро України за рік, стверджують у відомстві.

Підготувала Зоряна ФРАНКО
За матеріалами інформагенств

Вишиванковий фестиваль в Одесі отримав одразу дві міжнародні відзнаки

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers