rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Наші виставки
Весняний проект молодої музи. Випускники Львівської Академії малярства Ярема Хрущ-Новорожкін, Анастасія Коваленко та Марина Данилович (Дніпропетровськ) запрошують на виставку. Упродовж квітня – живопис та художня фотографія в Українському Національному музеї.

Спонсором виставки є Кредитівка «Самопоміч». Відкриття, що відбулося 8 квітня, художники перетворили у зустріч молоді всього Чикаго. «Це був надзвичайний вечір! Талант, краса, енергія, вирували в музейному залі. Прекрасне є прекрасним!!!... Супер!» – написав Володимир Монастирецький, художник і одночасно вчитель Марини Данилович. Під час відкриття особливий музичний шарм подарував Андрій Чуйко, про що Оленка Шкробут зазначила: «Високопрофесійне музичне виконання маестро Андрія Чуйка було, як завжди, неперевершеним. Слухати таку музику є привілеєм для нас».
Кожен день несе щось нове, і тоді, коли надворі квітневий дощ, у музеї гріються Яремові котики, квітнуть Маринині сади та світить сонце львівського неба над чиказькими хмародерами з Настиних фотографій. Такий творчий розмай у покоління українців, яких називають молодою діаспорою.
Представлені роботи розкривають нові мистецькі тенденції у творчості молодого покоління художників, які розпочинають шлях у новій країні. Виставка дуже оптимістична, кольорова, чорно-біла, різностилістична. Їх разом об’єднує бажання творити. Це вже втретє Ярема Хрущ (Новорожкін) виставляє свою «рибокотію» у музеї, але вперше ця нагода показати себе випала для Марини та Анастасії. Дана експозиція не має якоїсь спільної ідеї чи теми, твори показують творчий ріст молодих художників.
Тут експонується живопис на різну тематику: пейзаж, композиції побутового та абстрактного жанрів. Характерним для Яреми Хруща є фундамент львівської мистецької школи, котру у своїй творчості він трансформує через авторське бачення певної теми. Роботи сміливі, впевнені і сповнені творчого пошуку, який прогресує, що видно з даної експозиції. Початок розвитку художниці Марини Данилович у рідному Дніпропетровську в художній школі, а далі – навчання в класі Володимира Монастирецького та опанування класичного стилю, яким учитель володіє досконало. Її диво-квіти прекрасно впишуться в інтер’єр офісу, будинку.
Зустрівшись віч-на-віч з чорно-білими світлинами Анастасії Коваленко, хочеш стати фотографом. До своєї виставки Анастасія ретельно готувалася. За професією вона – графік і фотограф. На курсах фотографів у Львові вивчали теорію, різні види фотографії, брала участь у львівських фотовиставках, отримувала дипломи переможця.
Музей сьогодні – це майдан для спілкування творчих людей, створення спільних проектів. Працювати з ними – це мить, яку описала Ліна Костенко: Нехай підождуть невідкладні справи.
Я надивлюсь на сонце і на трави,
наговорюся з добрими людьми.
Не час минає, а минаєм ми...


Title  Title
 На відкритті виставки - Весняний проект

 Художники і музейники

 Title Title
 Борис Антонович з улюбленим котом


 Анастасія Коваленко і Марта Фаріон, голова фундації
Києво-Могилянської Академії

 Title Title
 Марина Данилович


 Ярема Хрущ та друзі - Олесь Наконечний,
Ігор Баран, Ігор Ралько

 Title Title
 Президент музею Лідія Ткачук Художники Роман Вовк та Володимир Монастирецький


Диво на долоні

Наші гості

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers