rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

Турчинов: Відновлення ракетного щита – одне з важливих завдань задля посилення оборони України

Одним із важливих завдань для посилення оборони і безпеки України є відновлення ракетного щита. Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинова у своєму вітанні до Дня працівників ракетно-космічної галузі та Всесвітнього дня авіації і космонавтики, пише УНІАН.
«Україна повинна захистити себе та стати частиною надійної дієвої системи протиповітряної та протиракетної оборони в Європі – непроникної для ракет і авіації», – зазначив він.
Турчинов констатував, що у сфері ракето- та авіабудування Україна подарувала світові цілу плеяду вчених та конструкторів, геніїв світового масштабу – таких, як Сікорський, Антонов, Янгель, Корольов і багато інших.
За його словами, наші науковці, конструктори, колективи підприємств оборонно-промислового комплексу гідно забезпечують виробництво сучасних ракетних комплексів та літаків, що не поступаються найкращим світовим аналогам.
«Завдяки вам, вашій кваліфікації, патріотизму та невтомній праці наша країна здатна не лише захистити себе, а й стати провідною країною в галузі ракето- та авіабудування», – наголосив Турчинов.
Секретар РНБО побажав працівникам галузі нових досягнень і успіхів, які дозволять Україні зберегти та посилити свої позиції як високотехнологічної авіаційної та космічної держави.
Нагадаємо, на початку березня Турчинов заявив, що Україна найближчим часом планує здійснити пробні пуски ракет, створених у кооперації тільки українських підприємств. Турчинов зазначав, що відновлення ракетної галузі є пріоритетом для української влади.
«Ми, з одного боку, повинні розвиватися як космічна держава, виробляючи високотехнологічні космічні апарати, але, при цьому, ми також повинні відновити весь необхідний нам модельний ряд бойових ракет, які дозволять захистити країну», – додав секретар РНБО України.
За його словами, складність відновлення ракетної галузі полягала в тому, що до 2014 року була дуже тісна кооперація з підприємствами РФ.
«У нинішніх умовах, після окупації Криму, після початку агресії на Сході, жодної кооперації у військово-технічній галузі з РФ бути не може. Це принципово», – наголошував секретар РНБО.
22 березня відбулося успішне випробування ракети українського виробництва.
Раніше один з провідних українських розробників озброєння ДККБ «Луч» (Київ) завершив роботи зі сертифікації за стандартами НАТО керованої протитанкової ракети РК-2С калібру 130 мм.

Комітет Ради у закордонних справах відхилив

проект постанови про розрив дипвідносин із державою-агресором

Комітет Верховної Ради України у закордонних справах відхилив проект постанови про розрив дипломатичних відносин України з Російською Федерацією.
Про це у вівторок, 12 квітня, повідомив народний депутат із фракції «Блок Петра Порошенка» Володимир Ар’єв.
«Групі депутатів-радикалів і популістів раптом заманулося розірвати дипвідносини з РФ. Саме у час, коли найнапруженіша внутрішня ситуація. Власне, такий крок залишається можливим, але, передусім, він має бути вчасним! Тоді, коле це узгоджене і добре підготовлене рішення усіх зовнішньополітичних інституцій та уряду. А коли використовують потужну зброю для крику і самопіару, то це інакше як дурістю чи свідомим шкідництвом не назвеш. Комітет із закордонних справ щойно шістьма голосами повернувся до розгляду проекту цієї постанови і потім відхилив її», – написав нардеп на своїй Facebook-сторінці.
За його інформацією, за відхилення цього проекту постанови голосували 6 членів комітету – Ганна Гопко (позафракційна), Ар’єв, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Світлана Заліщук, Ірина Луценко (від БПП) та Олександр Присяжнюк («Народний фронт»).
Проект постанови про припинення дипломатичних відносин із РФ був зареєстрований 15 березня. Його авторами є депутати фракції Радикальної партії Оксана Корчинська і Юрій-Богдан Шухевич, депутат фракції «Блоку Петра Порошенка» Олег Петренко, депутат фракції «Батьківщина» Ігор Луценко та позафракційний Володимир Парасюк.
Нагадаємо, 27 січня 2015 року Верховна Рада України визнала Російську Федерацію державою-агресором. Тоді голова комітету із закордонних справ Ганна Гопко на пленарному засіданні зачитала заяву: «Верховна Рада визнає Російську Федерацію державою-агресором і закликає міжнародних партнерів України не допустити безкарності злочинів проти людства, скоєних з початку російської агресії проти України».

Лукаш каже, що ГПУ повернула їй паспорти:

«Тішуся, як у 16 років»

Генеральна прокуратура повернула екс-міністру юстиції Олені Лукаш її паспорти.
Про це у вівторок, 12 квітня, повідомила сама Лукаш на своїй сторінці у соцмережі Facebook.
«Генеральна прокуратура нарешті повернула мені мої паспорти. Тішуся, як у 16 років», – написала Лукаш, додаючи, що їхати з країни не планує.
16 березня адвокат Лукаш Андрій Смирнов заявив, що Генпрокуратура відновила слідство у справі екс-міністра юстиції в уряді Азарова.
Зазначимо, що раніше паспорти повернули і колишньому міністру юстиції часів екс-президента Януковича Олександрові Лавриновичу. У той же час, за його словами, досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо нього триває.
Нагадаємо, 5 листопада 2015 року в СБУ повідомили про затримання Олени Лукаш. ГПУ підозрює Лукаш у заволодінні коштами державного бюджету у розмірі 2,5 млн. грн. та вчиненні службової підробки. 6 листопада Печерський районний суд обрав запобіжний захід для екс-міністра – арешт на 2 місяці з можливістю виходу під заставу 5 млн. 115 тисяч 600 гривень. Заставу негайно вніс народний депутат України Вадим Новинський.
9 листопада Олена Лукаш була звільнена під заставу, свої паспорти вона здала слідчому.

ГПУ відкрила провадження стосовно 3 млн. грн.

«хабара», нібито, отриманого Яценюком

Генеральна прокуратура України підтвердила існування кримінального провадження за, начебто, отримання «хабара» розміром в три мільйони доларів США прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком за призначення на посаду керівника «Концерну РРТ» Володимира Іщука. Про це 12 квітня 2016 року повідомив лідер політичної партії «Народний контроль», секретар Антикорупційного комітету Верховної Ради Дмитро Добродомов із посиланням на відповідь ГПУ, надану на підставі його депутатського звернення.
Скановану відповідь ГПУ за підписом виконувача обов’язків очільника відомства Юрія Севрука наведено на офіційній сторінці партії. Документ датовано 6 квітня.
Як наголошується у відповіді від ГПУ, за заявленою Добродомовим інформацією триває досудове розслідування, жодній особі про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 368 ККУ (вимагання хабара), наразі не повідомлялося.

Укрзалізницю очолить «польський Вакарчук»

Головою правління ПАТ «Укрзалізниця» за підсумками відкритого кадрового конкурсу може стати Войцех Балчун. Про це у вівторок, 12 квітня, під час прес-конференції заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус.
«Успішна людина – успішна в усьому. Це польський Славко Вакарчук», – сказав міністр, передає «Дело».
Тепер Кабінет міністрів України повинен затвердити його кандидатуру.
Войцех Балчун (Wojciech Balczun) закінчив факультет політології в Катовицькому університеті та післядипломні курси MBA, підтверджені Rotterdam School of Management, Erasmus University.
Починав свою кар’єру з директора з продажу місцевої газети Trybuna Slaska, згодом став директором з маркетингу поштової компанії Poczta Polskiej S.A. Обіймав керівні посади в одному з найбільших банків Польщі PKO Bank Polski S.A.
З 2005 року почав працювати в державній залізничній компанії PKP S.A. на посаді голови наглядової ради, а з 2008 по 2013 рр. керував PKP Cargo S.A. (PKP S.A. володіє 33% цієї компанії), яка є другим після Deutsche Bahn вантажним залізничним перевізником в ЄС.
Польські ЗМІ зазначають, що саме Балчун трансформував майже збанкрутілого державного перевізника на фінансово здорову компанію. Завдяки йому в 2013 році PKP Cargo провела IPO на Варшавській фондовій біржі.
Хоча на справах залізниці Балчун знався слабо, але вмів спілкуватися з профспілками, зазначають польські ЗМІ. Він особисто об’їжджав регіональні відділення компанії, де переконував співробітників, що єдиним варіантом для залізничного перевізника є хвороблива реструктуризація, внаслідок чого буде звільнена частина працівників. Профспілки протестували проти цього, але, врешті-решт, погодилися з позицією Балчуна.
Якщо в 2008 році PKP Cargo мало збитки в 180 млн. злотих (59,3 млн. дол. за курсом Нацбанку Польщі на той момент), то в 2010 році отримало 62 млн. злотих прибутку (20,2 млн. дол.). Це дозволило розпочати процес приватизації державного перевізника.
У 2013 році Балчун пішов з компанії, заявивши, що шукає нові виклики. Були розмови про те, що його перекупила Deutsche Bahn, але екс-топ-менеджер зосередився на грі в рок-групі Chemia, яку створив у 2007 році. Одна з найбільш обговорюваних пісень цієї групи називається Fuckshack.
Деякий час очолював наглядову раду польської авіакомпанії LOT.
Має нагороди «Обличчя року в бізнесі», «Найкращий менеджер під час кризи», «Той, хто змінює польську промисловість».
Нагадаємо, на початку квітня з посади в. о. голови правління Укрзалізниці був відсторонений Олександр Завгородній, за якого сталася корпоратизація українського залізничного монополіста. Зараз т. в. о. голови ПАТ – Євген Кравцов.
Наприкінці лютого 2016 року Міністерство економічного розвитку і торгівлі України оголосило конкурси на заміщення посад керівників державних підприємств «Центренерго», «Укрпошта», «Електроважмаш» і «Укренерго».

У Міноборони створять військову поліцію

У Міністерстві оборони України до кінця 2018 року хочуть створити військову поліцію, наділену повноваженнями досудового розслідування злочинів у військових частинах. Про це повідомив речник Міноборони Олексій Чорнобай 12 квітня на брифінгу, передає УНІАН.
«Міністерство оборони України підготувало проект закону «Про військову поліцію України». Передбачається, що військова поліція стане правоохоронним органом, відповідальним за заходи із запобігання, виявлення, припинення та досудового розслідування злочинів, спрямованих проти порядку несення військової служби, розкрадання та інших правопорушень у Збройних силах України», – наголосив Чорнобай.
У зв`язку з цим представник Міноборони пояснив, що існуюча система органів досудового розслідування в зоні АТО не забезпечує ефективного та оперативного розслідування військових злочинів, що негативно позначається на стані боєготовності військових частин.
«Органи військової поліції матимуть юридичні повноваження вести досудове слідство, оперативно-розшукову діяльність та здійснювати інші функції, які значно сприятимуть боротьбі з військовими правопорушеннями; це посилить особисту відповідальність військовослужбовців», – заявив Чорнобай.
Необхідність створення військової поліції обговорювалася з іноземними радниками при Міноборони.
«Орієнтований термін її запровадження – до кінця 2018 року», – наголосив речник відомства.
Нагадаємо, у 2015 році через вживання алкоголю загинули або були травмовані 126 військових.
Голова комітету з питань національної безпеки та оборони Сергій Пашинський вважає, що парламент повинен зайнятися проблемою порушення дисципліни в армії.

В Україні нарахували понад 1200 мільйонерів

У 2015 році 1232 громадян України отримали доходи у сумі, що перевищує 1 млн. гривень. Про це йдеться у повідомленні Державної фіскальної служби.
Як наголошується, загальна сума задекларованого ними доходу становить 6 млрд. гривень. Сума податку на доходи фізичних осіб, яку «мільйонери» самостійно визначили до сплати до бюджету, – 129,7 млн. гривень, військового збору – 13,3 млн. гривень.
«Загалом, громадянами подано майже 217 тисяч декларацій про майновий стан і доходи. Найактивніше декларували свої статки мешканці Миколаївської, Запорізької, Полтавської, Дніпропетровської та Харківської областей», – йдеться у повідомленні.
Згідно з повідомленням, загальна сума задекларованого громадянами доходу становить 15 млрд. гривень. Це на 1,3 млрд. гривень або на 9% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
«Сума податку на доходи фізичних осіб, визначених громадянами до сплати самостійно у 2016 році, становить 424,2 млн. гривень. Порівняно з аналогічним періодом минулого року, вона збільшилась на 134,3 млн. гривень або на 46%. Найбільші суми до сплати задекларовано у Києві, Харківській та Дніпропетровській областях», – заявили у ДФС.
Також, за даними декларацій, громадянами задекларовано до сплати 75 млн. гривень військового збору.
«З початку деклараційної кампанії майже 48 тисяч осіб скористалися правом на отримання податкової знижки. Задекларована сума податку на доходи фізичних осіб, яка підлягає поверненню, – 68,0 млн. гривень, що на 3,9 млн. гривень менше, ніж за аналогічний період минулого року», – повідомляє прес-служба.


Підготувала Зоряна ФРАНКО
За матеріалами інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers