rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

Порошенко поспілкувався зі Савченко

Перебуваючи з офіційним візитом у Японії, президент України Петро Порошенко сконтактувався з генеральним Консулом України в Ростові (Росія) Віталієм Москаленком та поспілкувався з українською льотчицею Надією Савченко.
Про це 5 квітня 2016 року повідомляється на офіційному сайті голови держави.
Порошенко передав через генконсула слова підтримки Савченко і проінформував її про останні кроки, здійснені ним для її звільнення.
«Перебуваючи з візитом у Японії, тримаю ситуацію зі звільнення Надії під контролем, – сказав президент. – Справедливість обов’язково восторжествує».
У відповідь Савченко подякувала президентові за його зусилля, а також за лист дружини президента Марини Порошенко до дружини президента США Мішель Обами.
За словами генерального консула, Савченко «незламна і вірить, що повернеться в Україну».
5 квітня набув чинності російський «вирок» стосовно Савченко.
29 березня заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко повідомив про можливість обміну Саченко за «естонським варіантом», коли рішення про амністію приймалося одночасно обома сторонами і відбувався обмін уже вільними громадянами.
Нагадаємо, 26 вересня 2015 року на російсько-естонському кордоні співробітника служби безпеки Естонії Естона Кохвера обміняли на Олексія Дрессена, який відбував в Естонії ув’язнення за шпигунство на користь Росії.
Таллінн закидав Москві викрадення Кохвера російськими спецслужбами 5 вересня 2014 року з території Естонії та його арешт. Натомість, російська сторона наполягала, що затримання Кохвера відбулося на естонсько-російському кордоні. За твердженням російських спецслужб, у Кохвера знайшли зброю та велику суму грошей. Згодом суд у Пскові засудив Кохвера до 15 років позбавлення волі.
Ув’язнення Кохвера викликало протест з боку ЄС та США. На адресу Росії неодноразово лунали заклики звільнити естонського офіцера з незаконного ув’язнення.
Дрессен відбував в Естонії з 2012 року 16-річне ув’язнення за державну зраду (шпигунство на користь Росії).
За словами адвоката Кохвера – Марка Фейгіна, який наразі очолює групу адвокатів Савченко – причиною обміну тоді стала майбутня промова російського президента на Генеральній Асамблеї ООН.

Ситуація в зоні АТО загострюється,

у понеділок загинули двоє українських

військових

У понеділок, 4 квітня, в зоні проведення Антитерористичної операції внаслідок активних бойових дій загинули двоє українських військових, 10 зазнали поранень.
Про це на брифінгу в Києві повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.
Ситуація на Донбасі знову загострилася, на ключових вузлах оборони, де відстань між нашими і ворожими позиціями мінімальна, бойові дії знову ведуться в цілодобовому режимі, повідомив Лисенко.
Противник різко збільшив кількість обстрілів наших позицій на всіх напрямках.
Зокрема, на Луганському напрямку «ворог здійснив серію провокацій у районі Станиці Луганської (всі – в темну пору доби). Окрім цього, поблизу с. Новозванівка, Попаснянського району, противник застосував міномет. Всього за минулу добу на Луганському напрямку вчинено 7 ворожих обстрілів».
«На Донецькому напрямку найгарячішими точками залишаються Зайцеве, Новгородське та Авдіївка, де окупанти активно використовують міномети. На ключових вузлах оборони, де відстань між нашими і ворожими позиціями мінімальна, бойові дії знову ведуться в цілодобовому режимі. Адже ворог не припиняє спроб розширити контрольовану територію, тримає на лінії зіткнення важке озброєння і веде щільний вогонь. Також, за інформацією ГУР МОУ, у Зайцевому поблизу школи № 15 противник обладнав новий взводний опорний пункт», – додав Лисенко.
Окрім цього, за словами речника АП з питань АТО, неспокійно було на Світлодарській дузі та на підступах до Донецького аеропорту. Всього за добу на Донецькому напрямку відбулося 39 ворожих обстрілів (з них 9 мінометних).
Сили антитерористичної операції відбили напад диверсійної групи бойовиків поблизу Гранітного, повідомив Лисенко.
За його словами, на Маріупольському напрямку було неспокійно по всьому фронту.
«Поблизу Гранітного наші військові відбили напад ворожої ДРГ, яка прибула з протилежного берега Кальміуса з метою захоплення нашого опорного пункту. У Талаківці та Широкиному НЗФ застосували міномети. У Мар’їнці стріляли снайпери окупантів. Всього за добу на Маріупольському напрямку відбулося 14 ворожих обстрілів і одне бойове зіткнення», – додав Лисенко.

Кличко каже, що не дозволяв

відкривати кафе у Будинку профспілок

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що столична влада не давала дозволів на розміщення кафе у Будинку профспілок і звернулася до правоохоронних органів, щоб вони вжили відповідних заходів.
«Будинок профспілок не є комунальною власністю міста Київ. Жодних дозволів на розміщення кафе у Будинку профспілок Київська адміністрація не давала. Якщо немає дозволів – ми звертаємося до правоохоронних органів, щоби вони відреагували. Ми написали відповідне звернення, і правоохоронці повинні вжити необхідних заходів», – наводить слова Кличка прес-служба Київської міської державної адміністрації у вівторок, 5 квітня.
Мер пропонує відкрити у Будинку профспілок Музей Майдану. «Ця будівля була серцем Майдану, там багато подій відбувалося, там розміщувався штаб. Мені здається, що це хороша ідея», – сказав він.
Як повідомляли ЗМІ, у вівторок, 5 квітня, вранці комунальники демонтували вивіску кафе «Каратель» на Будинку профспілок у центрі української столиці.
До цього, у листопаді 2015 року у Будинку профспілок відкрився ресторан «Ель Кафа» («L’Kafa») – з танцями та караоке. Тоді київський міський голова вимагав покарати винних.
Тим часом, міністр культури В’ячеслав Кириленко 1 квітня заявляв, що «Музей Революції гідності» досі не вдається ніде розмістити після відмови Верховної Ради розмістити його у Жовтневому палаці у центрі Києва.

На екс-віце-прем’єра Вощевського завели

справу за будівельний бізнес

Головне слідче управління Генпрокуратури робить виїмку документів у кримінальному провадженні щодо колишнього віце-прем’єр-міністра Валерія Вощевського.
Про це свідчить ухвала Печерського райсуду Києва від 22 березня, передають «Наші гроші».
За даними слідства, у 2011 році Вощевський вніс до статутного фонду ТОВ «Житлобудінвест» 11,90 млн. гривень, що не задекларовані (в судовому рішенні не уточнюється, що саме не було задекларовано – гроші чи статутний внесок).
У подальшому він керував компанією, використовуючи службове становище, з грубим порушенням державних будівельних норм здійснював будівництво житлових будинків, що становить небезпеку для життя та здоров’я громадян.
Раніше повідомлялося про будівництво між вулицями Новоселицькою і Буслівською у Печерському районі Києва. Тут «Житлобудінвест» звів дев’ятиповерхівку замість дозволених чотирьох поверхів.
Кримінальне провадження зареєстроване 6 серпня 2015 року, коли Вощевський ще був на посаді віце-прем’єр-міністра. Разом з тим, перша судова ухвала за клопотанням слідчих ГПУ про доступ до документів з’явилася тільки 18 березня 2016 року.
Валерій Вощевський був віце-прем’єр-міністром в уряді Арсенія Яценюка з грудня 2014 року і до вересня 2015 року за квотою Радикальної партії Олега Ляшка. До цього він був народним депутатом від Радикальної партії.
У вересні 2015 року Вощевський подав у відставку, пояснюючи це рішенням Радикальної партії про вихід із коаліції.
У декларації за 2014 рік Вощевський вказав 21,09 млн. гривень внесків до статутного капіталу підприємств.
У 2005-2006 і 2008-2010 роках Вощевський був головою правління ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України».

У Чернівцях заборонили вивіски зі словом «Росія»

Рішення про заборону використання вивісок із словом «Росія» депутати ухвалили на сесії Чернівецької міської ради. Про це 5 квітня повідомив відділ інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.
«Депутати вирішили внести зміни до Положення про порядок розміщення зовнішньої реклами в місті Чернівці і додати наступний пункт: «заборонити використання слів чи словосполучень, співзвучних з назвами країн-агресорів та інших офіційних атрибутів країн-агресорів, визнаних такими Верховною Радою України або Чернівецькою міською радою, слів або словосполучень, що підпадають під Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», – йдеться у повідомленні.
Керівникам, співвласникам, власникам підприємств, установ, організацій у десятиденний термін провести оперативні заходи щодо демонтажу вивісок, оголошень, щитів, таблиць, дощок тощо, які не відповідають цьому рішенню.
Також депутати проголосували за пропозицію демонтувати з Алеї міст-побратимів плиту з гербом російського міста Подольск і встановити плити міст-побратимів Чернівців – Ясси (Румунія) та Кишинів (Молдова).
Раніше низка українських міст розірвала побратимство з російськими містами.

Київський мурал – у десятці найкращих у світі

  Title
  
24-метровий мурал «Лабіринт», який нещодавно з’явився на стіні одного з готелів у Шевченківському районі столиці, увійшов до топ-10 найпопулярніших стріт-арт-об’єктів світу в березні за версією журналу StreetАrtNews.
Як інформує видання, до березневої десятки увійшло вісім муралів, намальованих у Європі, і 2 – в Африці.
Перше місце посів настінний розпис у Неаполі, друге – робота туніського художника в Єгипті, третє – мурал, намальований у Бельгії.
Український мурал «Лабіринт», який створив вуличний художник з Казані Рустам Qbic Салемгараєв, посів четверте місце.
Щомісячний рейтинг муралів генерується читачами StreetАrtNews.
Нагадаємо, що українські міста почали перетворюватися під пензлями художників і волонтерів, які малюють на сірих стінах незвичайної краси мурали. Найбільше їх з’явилося в Києві. Зокрема, і рекордний мурал – завдовжки 43 метри – на стіні 18-поверхівки, що на бульварі Лесі Українки, зі зображенням дівчини у вишиванці. Його виконав австралійський художник Гвідо Ван Хелтен. Він же написав мурал на честь Лесі Українки, що прикрасив будинок на Стрілецькій.
Стіни будинків вже розмалювали чимало іноземних художників. Зокрема, на Подолі з’явився мурал, присвячений проблемам екології. Його автор – художник з Австралії Фінтан Магі. На будинку по вулиці Михайлівській з’явився портрет Героя Небесної Сотні Сергія Нігояна, який загинув 22 січня 2014 року під час подій на Грушевського від пострілу снайпера. Графіті створив художник з Лісабона Vhils, він же Alexandre Farto. Бразильський художник Nunca прикрасив муралом будинок на Спаській.
А у Львові волонтери разом з художниками розписують міські стіни віршами, авторами яких є бійці АТО. Вірші ілюструють патріотичними малюнками. Цю незвичайну галерею автори присвячують бійцям, які загинули за незалежність України.

Підготувала Зоряна ФРАНКО
За матеріалами інформагенств

Одеські «ірландці» відзначили День святого Патріка карнавальною ходою

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers