rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ «Правий сектор» закликав не спекулювати на крові жертв одеської трагедії
«Якщо влада не буде шукати правду у справі 2 травня 2014 року в Одесі – будуть суди Лінча». Таке попередження 12 лютого написав на своїй сторінці у Фейсбуці лідер «Правого сектора» в Одесі Сергій Стерненко. Його заяву варто навести дослівно.

«Ситуація, що склалась довкола так званого «судового процесу» у справі проросійських та російських терористів, що брали участь у подіях 2 травня 2014 року, дедалі більше нагадує дешевий фарс. Ні, звісно, у тім винен не тільки сам суд. Вина є і на органах слідства, і на МВС. Те, що ми спостерігаємо впродовж останнього часу, – це спроби влади всіх рівнів спустити справу «на гальмах», і бажано якомога швидше. І це – не дивно. До цих кривавих подій причетними є чимало представників як силових структур, які й досі обіймають посади, так і депутатів різних рівнів. Єдині, хто зацікавлені в реально об’єктивному розслідувані, – представники «групи 2 травня» та патріотична громада міста, зокрема, і наша організація», – заявив Стерненко.
«На жаль, величезна кількість прямих та непрямих доказів була умисно знищена співробітниками силових відомств як цілеспрямовано, так і через відсутність необхідних дій для збереження ймовірних речових доказів. Величезна кількість фактів була просто вилучена зі справи за час слідства, бо казати правду в цій ситуації означає справедливо підвести під правосуддя чималу кількість тих, котрі сьогодні представляють владу як в Україні, так і в Росії. Натомість, нам ліплять дешеву маячню про «масові заворушення», не вказуючи мотив, причину та ігноруючи наслідки. Про висвітлення плану захоплення області мова взагалі не йде, хоча такий план у сепаратиста Сергія Долженкова був, і слідству про це дуже добре відомо. Саме це і не дає кваліфікувати злочин за статтею «Тероризм», – сказав він.
«Я не стану заглиблюватися в аналіз усіх нюансів, що вказують на зумисне спотворення матеріалів провадження та замовчування важливих для кваліфікації фактів. Можу сказати, що слідство та суд заганяють самі себе у глухий кут, граючи потворну гру на людських кістках. Із впевненістю можу прогнозувати: ваші потуги відпустити на волю підсудних у справі 2 травня закінчаться неминучими судами Лінча та ночами народного гніву. Маніпуляції на крові призведуть до крові ще більшої. Цього разу – вашої», – додав Стерненко.
Майже одночасно з цією заявою з’явилося повідомлення, що одеська поліція взяла в свої руки резонансну справу про події 2 травня, які ще називають одеською Хатинню. Генпрокуратура і Головне слідче управління МВС України, які вели цю справу, передали матеріали в Одесу. З якої стадії продовжать розслідування одеські правоохоронці, які епізоди і в якому обсязі, поки що не повідомляють, вивчають матеріали справи.
Тож «дешевий судовий фарс», як стверджують активісти «Правого сектора», все ще триває. Й кінця-краю йому не видно.

Зачіска, «капустяний» салатик і трагедія монетки

Фартова Одеса вже має для Путіна дім

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers