rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ Відзначення Дня Соборності України на Флориді
24-ого січня 2016 р. в Українському осередку ім. св. Андрія в Норт-Порті заходами Громадського комітету в південно-західній Флориді відзначили свято Соборності та Злуки Земель України.

Після внесення прапорів українсько-американськими ветеранами під проводом полковника Романа Рондяка та Євгена Томашоского всі присутні заспівали американський та український гімни.
Свято відкрила голова Громадського комітету Романа Ґуран та запросила Ореста Білоуса проводити програму.
У настрій свята ввела присутніх Ліда Михалович, декламуючи вірш Володимира Переяславського «Дзвони в Україні». А ведучий свята Орест Білоус представив головного доповідача свята, гостю з Детройта, Віру Андрушків. Головний промовець свята, Віра Андрушків, віце-президент Фундації Україна – США та голова Окружної Управи Союзу Українок Америки в Детройті, надзвичайно цікаво представила тему «Незалежність та Злука Земель, 1918-19 рр.» Присутні із захопленням слухали доповідь про події 1918-19 рр., які були ілюстровані світлинами з допомогою Анни Мацілинської.
Вперше у XX сторіччі українська незалежність була проголошена 22 січня 1918 року IV Універсалом Української Центральної Ради, а вже через рік (22 січня 1919 року) на Софійському майдані в Києві відбулася не менш вагома подія – об’єднання Української Народної Республіки (УНР) і Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР) в одну державу.
Об’єднаний хор Норт-Порту під диригентурою Люби Д. Інґрем виконав пісню «Ой, у лузі червона калина» С. Чарнецького та «О, Україно! О люба Ненько» М. Вороного.
Остап Мацілинський виконав зворушливий «Вірш з Майдану» О. Корабель, який нагадав про сучасну боротьбу українського народу за свою територію на сході України.
На завершення програми всі присутні заспівали разом з хором «Боже великий, єдиний». А під час частування кавою зі солодким ще довго продовжували спілкуватися з Вірою Андрушків про сучасні події в Україні.
До успіху свята причинилися члени Громадського комітету: Рома Ґуран, Віра Боднарук, Анна Мацілинська, Анна Марія Сусла, Галя і Віктор Лісничі, Євген і Дарія Томашоскі, Клара Шпічка та Ненсі Возна. На пам’ять про свято залишилася гарно опрацьована Анною Мацілинською програмка.


Title
TitleTitle
TitleTitle

Фото Віктора Лісничого
Автор: проф. Віра Боднарук, співголова
Громадського комітету в Норт-Порті



Урочисте відзначення 40-річчя Осередку ім. св. Андрія в Норт-Порті

Українська ідентичність перемагає «Русский мир» у Португалії

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers