rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Святкування Різдва Христового в катедрі святого князя Володимира
Одним із найвагоміших свят для християн є Різдво Христове. В Євангелії від святого Луки знаходимо історію походження цього свята.

За часів царювання римського імператора Августа був виданий наказ про загальний перепис населення в Римській імперії. Згідно з цим наказом всі люди повинні були зголоситися до тих місць, звідки походили їхні предки. Пречиста Діва Марія зі стареньким Йосипом жили в місті Назарет, але походили з Вифлеєму, з роду царя Давида. Виконуючи імперський наказ, вони вирушили до рідного міста. Дорогою їх захопила ніч, тож довелося шукати притулок. Притулок знайшли у вертепі (печері), куди пастухи заганяли на ніч худобу. Саме тут вночі Діва Марія народила Ісуса Христа.
В ту ніч недалеко від печери пастухи стерегли свої отари. З’явився Ангел і промовив до них: «Не лякайтеся, бо я ось благовіщу вам радість велику, що станеться людям всім. Бо сьогодні в Давидовім місті народився для вас Спаситель, який є Христос Господь. А вам ось знак – дитину сповиту ви знайдете, що в яслах лежатиме».
Нараз з’явився гурт Ангелів, які хвалили новонародженого словами: «Слава Богу на висоті, і на землі мир, поміж людей добра воля». Пастухи прибігли до вертепу і знайшли там у яслах Боже Дитятко, а біля нього Пречисту Діву Марію і Йосипа, і поклонилися Ісусові Христові. На ознаменування цієї події всі християни святкують Різдво Христове.
Хоч і перший день різдвяних свят був робочим днем у Чикаго – катедра святого князя Володимира була заповнена прихожанами. Святкову Літургію відслужили настоятель храму, протоієрей Іван Лимар разом із протодияконом Андрієм Фрончаком, дияконом Джоном Чарестом та молодими прислужниками. На день народження Ісуса поприходили цілі родини з маленькими дітками, ніби символізуючи появу Господа нашого.
Урочиста Літургія увінчалася різдвяними колядками у виконанні церковного хору та присутніх прихожан храму. А далі, за доброю традицією, святкування продовжилось у хаті священика, куди були запрошені з колядою всі бажаючі. Кожен господар вважає за честь прийняти в цей день колядників у своєму домі і віддячити людям за надану шану. Господиня оселі, пані Лілія Лимар, почастувала колядників святковими стравами, приготованими спеціально для цієї нагоди.
Продовження різдвяних свят у катедрі святого князя Володимира відбудеться в суботу, 16 січня, на Маланчин вечір. Запрошуються всі, котрі бажають провести цей вечір у гарній святковій атмосфері з музиками, смачними стравами та Маланчиними піснями.
Христос ся рождає! Славімо його!

Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title

Фото Світлани Лимар

Різдво з Богданом Сорокою

Мрії збуваються: різдвяний концерт Олі Монастирської

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers